bigbonusprize написа:
Litex1 написа:
Защо смени темата когато видя снимките от видеото?
Футболиста що отива Към Дока има съдя,той не е съдя зада ходи до Дока.
Е защо да не ходи до Дока? Забранено е на футболистите да ходят един до друг ли?
Не сменям темата. Не мисля, че Костадинов нарушава правилата с нещо друго, освен с фала си. Не мисля, че Дока заслужава по-леко наказание от 4 мача. Това е.
Аз мисля,че правилника не е както трябва и затова наказанието трябва да е 2 мача.
Самия правилник е едно недомислие.В две отделни точки се разглежда постъпка,като тая на Дока,но са посочени две различни наказания.Въпрос на тълкуване.Виновен е тоя,който е приемал тоя правилник.
Къде е "недомислието"?При удар с глава-2 мача,но ако този удар попадне В ГЛАВАТА на противниковия играч-4 мача!Още нещо неясно???
Я ми кажи какво е измисленото в правилника.Да смятам ли,че нямаме разногласия за ситуацията,в която е извършена постъпката на Дока?Става въпрос за ситуация,изникнала при спряна игра.Цитирания член 22 гласи:
...................
д)Удар или опит за удар с глава на състезател-2 срещи+800 лева глоба.
е)Удар в главата на състезател-4 срещи+ 1000 лева глоба.
Дока удари с глава противников състезател в главата.Постъпка,която е описана в две точки.Защо се наказва за удар в главата на противников състезател,а не за удар с глава?Това е недомислието на тоя член.Дава възможност за тълкуване и за вариране в наказанията.Почти съм готов да се съглася с тезата,че се използва случая и с помощта на пресата се наказа играча за избрани мачове.Това не омаловажава грешката на съдията.Ако бе показал червен картон на Дока,сега щеше да има по леки последствия за играча и за отбора,а и ние нямаше да философстваме тук