Челси: Българските фенове имат специално място в нашите сърца
Имал ли е някои футболист на Челси толкова впечатляващ дебют като Давид Луис? Не и откакто Джанфранко Зола акостира на Острова през ноември 1996 и още в първите си срещи оказа невероятно влияние на отбора.Подписал в последния възможен момент, един източник на CFCNet ни каза, че бившият играч на Бенфика е “като Рикардо Карвальо, само че по-добър”. С тази мисъл наум – Рики беше невероятен играч – дори ние не можехме да си представим потенциала на Давид Луис и влиянието му върху отбора и феновете.Затова е логично, че мелодията на скандиранията за Зола бе преобразувана за бразилския национал. Върху звуците на “I love you, baby” се издигнаха гласове в неделя от трибуната Матю Хардинг и всички, въпреки смеха, бяха убедени, че тази песен вече е класика:
О, Давид Луис, ти си любовта на живота ми,
О, Давид Луис, може да целунеш жена ми,
О, Давид Луис, и аз искам къдрава коса.[center]

[/center]
Подобно на играта му, когато стана Играч на мача срещу Фулъм, и срещу Манчестър Сити представянето на Давид Луис потвърди очакванията той да стане легенда. Не след време, а сега. Млад, посветен на играта, впечатляващо талантлив, той се включи по най-неотразимия начин в срещата и я предреши с първия, решителен гол.
Разговорите в кръчмите по-късно се въртяха около Давид Луис и облозите вече са, че той ще бъде бъдещият ни капитан след пенсионирането на Дж.Т. и Франки. Предполагам, че е малко рано да се каже, тъй като той е едва на 23 и не можем да знаем какъв ще бъде Давид Луис след например 4 години.
Представянето на Давид Луис зарадва и Българския официален фенклуб на Челси. Привържениците от София останаха с отворена уста от невероятните изяви на централния ни защитник.Има стотици фенклубове на Челси извън острова, но Българските фенове на Челси имат специално място в нашите сърца. Когато играхме срещу Левски София преди няколко години, те ни посрещнаха сърдечно, помогнаха ни, ориентираха ни и организираха страхотно парти в София. Беше сюрреалистично да чуеш избухването на “Carefree” по улиците и то изпято с доста източноевропейски акцент. Добри спомени от българската група има и Дейв Джонстън от CFCUK fame, който също бе гост на Димитър Попов.
Източник: http://blogs.chelseafc.com/?p=739