Какво сте следвали/следвате/ще следвате?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Re: Какво сте следвали/следвате/ще следвате?

Мнениеот NIKSANA » 10 мар 2011 12:17

Завършил съм математическа гимназия профил информатика с английски.(2005г)
Завърших бакалавър Технически унверситет София - Автоматика информационна и управляваща техника, специалност: Системи и Управление (2010г)
Магистратура-> не съм решил... някой мениджмънт
Работил съм много работи, но от 3 години и малко работя по близо до специалността си - софтуерен инжинер(софтуер за автомобилният бизнес)
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 10 мар 2011 12:19

Физика. Специализация "Радио-физика и електроника".

Много, ама наистина много учене ... за удоволствие. Не съм се реализирал като физик, но ако трябва пак да избирам пак ще бъде физика.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 мар 2011 12:25

zaqwsxd написа:Плюсове-Шанс за реализация и работа по специалността ,а освен това имаш избор откъм професия -учител ,преводач и други..
Минуси-Доста учене пада(или поне падаше).
:)

Завърших педагогика и инглиш (на лекции и упражнения бяхме с английска филология, освен преводаческите дисциплини. Но сега знам, че моята специалност не учат така, а много, много по-леко. Което е голям минус за един бъдещ даскал.). После Културология - магьосническа степен. За английската филология бих допълнил като минус, че е строго профилирана специалност и ако имаш още нещо, да речем магистратура по икономическа или бизнес специалност ти се отварят доста вратички. Но само с нея не е лесно.
Най-много вратички отваря Българска Филология, според мен. И там ученето е наистина много. Но излизаш много добре подготвен. Ако някой мисли да учи нещо свързано с език му препоръчвам да се ориентира към лингвистика - два езика. Но е много по-трудно от чуждоезикова филология, понеже макар и да започват обикновено единият език да учат от А,Б учат всички дисциплини и то на високо ниво от два езика. Помня едни колеги "Български и английски". Започнаха около 40 човека, завържиха 12.
Инглиш и скандинавски език, или инглиш и японски е много добре.
Но разбира се всичко зависи от студента и от университета. ;)
А и днес повече се гледа да си плащаш таксата и нямат далавера да те късат. Аз завърших без да плащам такса за учене. Ако ме бе "хванало" плащането, най-вероятно нямаше да уча, но беше безплатно.
Последна промяна от metodito на 10 мар 2011 12:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 10 мар 2011 12:26

Автоматика и информационнa и управляваща техника,тази година завършвам живот и здраве :)

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 10 мар 2011 12:31

durex написа:Автоматика и информационнa и управляваща техника,тази година завършвам живот и здраве :)

супер колега ще си ми... коя катедра си?
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

tacinho
Контакти:

Мнениеот tacinho » 10 мар 2011 12:43

Общо машиностроене на немски език, към ФДИБА, ТУ София. Силно препоръчвам на всеки. Излизаш с две дипломи - българска и немска от ТУ Карлсруе, един от топ университетите в Германия. Имаш възможност да работиш каквото и да е свързано с техника къдто и да е в Европа.
Сега мисля да запиша и двойна магистратура към същият факултет, Машиностроене+Икономика.
Предимства: Това е една от най-добре платените и търсени специалности в Германия. Дори и в България можеш да се реализираш.
Недостатък, ако искаш да се реализираш, трябва мн учене. Ако искаш само диплома се взима сравнително лесно с преписване, но после няма какво да правиш с нея.

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 10 мар 2011 12:48

tacinho написа:Общо машиностроене на немски език, към ФДИБА, ТУ София. Силно препоръчвам на всеки. Излизаш с две дипломи - българска и немска от ТУ Карлсруе, един от топ университетите в Германия. Имаш възможност да работиш каквото и да е свързано с техника къдто и да е в Европа.
Сега мисля да запиша и двойна магистратура към същият факултет, Машиностроене+Икономика.
Предимства: Това е една от най-добре платените и търсени специалности в Германия. Дори и в България можеш да се реализираш.
Недостатък, ако искаш да се реализираш, трябва мн учене. Ако искаш само диплома се взима сравнително лесно с преписване, но после няма какво да правиш с нея.

колега :)
Само дето аз не го препоръчвам на никого, в Бг доста трудно се намира работа точно по специалността, за Германия иначе ясно, там те лапват едва ли не още преди да си завършил :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
blahi_m
Контакти:

Мнениеот blahi_m » 10 мар 2011 12:51

Организация и управление на туристическата дейност - КИА Пловдив

tacinho
Контакти:

Мнениеот tacinho » 10 мар 2011 12:54

В България с нищо не се намира лесно работа. Но съм убеден, шансовете за реализация са доста по-добри отколкото само с някой език или пък История... Имам няколко колеги, които вече работят по специалността, без все още да имат дипломи :) Така че, положението не е трагично.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 10 мар 2011 12:56

blahi_m написа:Организация и управление на туристическата дейност - КИА Пловдив

Абе аз май те познавам от някъде! Караш един Меган комби нали! :)
Хубава специалност и да почерпиш като завършиш! :)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Върни се в “Свободна зона”