Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
AntrAcsA
Контакти:

Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?

Мнениеот AntrAcsA » 07 мар 2011 10:48

Внимание ! Това е ФЕН тема, всички злобеещи хейтъри нямат място тук.
[center]Изображение[/center]

Този въпрос всеки фен на Юнайтед си го задава и всеки отговаря на него по различен начин.
Аз ще каза моята гледна точка, а вие може да ме опонирате, допълните или да имате друго виждане за нещата.

Фен съм на отбора от 1996 година и винаги съм се старал да гледам всички мачовете с негово участие.
Помня годините когато играха Кантона, Бекам, Верон, Поборски, Ларсон, Кийн, Нистелрой, Коул и Йорк ( винаги двама винаги :D, страхотно дуо ) и д.р.
Сравнение с играта която показваше Юнайтед през годините, дори и на скоро до преди година , две няма нищо общо с тази игра която показва отбора през този сезон, този цял сезон.
Тогава играха мощно, със самочувствие, уверено, доминиращо, смазващо.
Играта на сегашния Юнайтед е плаха, еднообразна, предвидима, изпълнена с грешки. Но всички се примиряваха с това, защото по един или друг начин, отбора успяваше да печели. Защо се получи така ? Е според мен причините идват от най важната част в един отбор а именно средата на терена, халфовата линия !
Руни преди време бе казал че Юнайтед няма достатъчно класни играчи и големи амбиции. Всички му се ядосахме, но реално погледнато бе на половина прав ! Юнайтед винаги е имал високи амбиции но няма хората които да ги постигнат.

Ван Дер Сар : Страхотен вратар, за цял сезон направи точно 2 грешки, е да , първата бе фатална и ни костваше 2 точки, но кой може да го вини, при условие че сигурно ни е спечелил 200 със своите невероятни и нечовешки спасявания, дори има асистенция !!

Видич : Страхотен защитник, без съмнение, игра силно почти целия сезон, но в последно време започна да се дъни и да допуска много грешки както в изнасянето на топката, с грешните си подавания, така и при статичните положения. Въпреки всичко ще го оставя в зелен цвят.

Фърдинант : Може би човека който най много разочарова, но едва ли е виновен за много бройните контузии които няма как да не повлияват на играта му.

Евра : Никога не съм харесвал този играч ! Много активен, да но .. много не ефективен, пробива.. пробива.. и .. точно когато трябва да направи завършващия пас или удар се дъни или греши, в защита също издъхва напоследък. Не искам да се връщам към вихрушката от грешки които направи миналата година с/у Байерн за Шампионската Лига които накрая се оказаха фатални.

Рафаел/Фабио Същото което казах за Евра, важи и тук , с една корекция, аз харесвам и двамата и определено има хляб в тях !

Карик : Ужасно слаб, вече не знам коя година подред. Има точно един силен мач, този с/у Рома за ШЛ през 2007-ма ако не се лъжа и толкоз..... грешни подавания, освен ако не са на късо разстояние и назад, никакъв дрибъл, никакъв шут, никаква увереност в действията си, никаква креативност. Този човек трябва да напусне отбора по най бързия начин. Да, в защита прави нещо, по някога... ама толкоз. Умира от страх всеки път когато топката му е в краката .

Флетчър : Уш се старае, Уш се опитва но... не се получават и при него нещата. Отново, никаква креативност, неумение да премине човек с топка в краката, много муден, бавен, грешни пасове, неадекватни реакции, липса на увереност, лош шут... Само с желание не става ...

Гигс : И него слагам в червено .. да той е живва легенда, да той играе добре за годините си, но... грешките просто са му в повече . И при него много грешни пасове, на навременни, доста често топката стигне ли до него и атаката на Юнайтед спира. Иска му се да играе, опитва се, но с/у природата всеки е безпомощен, Сори Гигси, благодаря ти за всичко, благодаря ти за в момента се стараеш да запълниш празнината, дупката оставена от контузените играчи, но просото ... прекалено много брак има в действията му, което няма как да не влияе на играта на отбора.

Скоус: Тук.. много се колебах... нещата които казах за Гигс важат с пълна сила и тук, но при Скоус липсват тия грешки. Всеки негов пас е сигурен, гледа напред, дори преминава човек с топка в крака, организира добри атаки, солиден в защита, но проблема при него е че не може да поддържа това ниво и темпо на игра повече от едно полувреме. Започна по блестящ начин сезона, но се умори :)

Нани : Изненадата на сезона. Човека с най много асистенции в лигата, но и при него има много неща което трябва да се коригират . Прекалено много се старае да копира Роналдо, но копира и егоизма му.

Бербатов : Без да се замисля, най - добрия играч на Юнайтед този сезон. Стана жертва обаче на безумните ротации и схеми на САФ, и точно когато бе напрал енерция, когато не спираше да бележи, бе забит на скамейката и едва ли ще върне предишната си форма и самочувствие много жалко !

Руни : Най слабия играч в отбора ни !!! Да.. вкара ненормален гол с/у Шити но.. до тук . Играта му е изпълнена с грешки, грешки , грешки и пак грешки! САФ упорито се опитва да го наложи, играе всеки мач, но всички знаем че това е просто отчаян опит на ръководството на Юнайтед да се отърве от него през Лятото , но не виждам кой отбор би го купил, като се има в предвид играта му през този и средата на миналия сезон. И пак... лоши пасове, лош контрол, ужасен удър, липса на увереност и най странното - липса на самочувствие .

Няма да се спирам на резервите на отбора, макар че и те имат пръст в цялостното представяне, но кратко... Чичарито.. страхотен, но за жалост, от всичките тези машинации които правят Юнайтед с целта си да пробутат Руни на некъв гранд, го забиха на пейката, Андерсон- страхотен или поне в тези мачове в които не бе контузен, Бебе и Обертан - издънки , Оуен- не мога да кажа нищо лошо за него... а хубавото липсва. Гибсън - или Гипсън ?? това с гипса повече му отива, изцяло определя играта му .

Спирам... мога да пиша много повече, но не желая да Ви отегчавам... още. Нямам претенции да съм писар, възможно е да имам много правописни и пунктуационни грешки, но това не е най - важното ... Най важното е че ме боли за отбора и всички тези "ЧЕРВЕНИ ЗОНИ " трябва да бъдат коригирани и премахнати от отбора за да има някакво бъдеще и за да печели Титли и Купи.С тази игра която показва ... не виждам как ще стане. Вина за всичко има и треньора, разбира се. Въпреки уважението ми към САФ, той допусна редица фатални грешки, които може би ще струват скъпо на отбора ..

Благодаря Ви !
Последна промяна от AntrAcsA на 07 мар 2011 17:56, променено общо 3 пъти.
Изображение

zaqwsxd
Контакти:

Re: Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?

Мнениеот zaqwsxd » 07 мар 2011 10:56

Като цяло съм съгласен с теб , като искам да допълня нещо-Юнайтед е без халфова линия ! Лятото 100 процента ще закупят вратар и поне 2ма полузащитници. Карик-29г, Флетчър-27г,Гигс-37г,Скоулс-36г,Нани-24,Андерсон-22,Дарън Гибсън-23г.
Като цяло Юнайтед има 3ма класни халфа , които са на по-малко от 30 години. Флетчър, Нани и Андерсон.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 мар 2011 10:59

Липса на качествена селекция ....
Отбора ви се амортизира !
С малки изключения Юнайтед е в този състав 3-4 години вече ...

П.п.

Челси също са така !
Не напразно и двата тима боксуват ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 07 мар 2011 10:59

За Видич мога да кажа, че е наистина страхотен играч, но не получава достатъчно подкрепа.
Фърдинанд контузен, Евънс играе рядко, Браун май е изпята песен, Смолинг започва да се адаптира, но иска още време.

Потребителски аватар
AntrAcsA
Контакти:

Мнениеот AntrAcsA » 07 мар 2011 11:04

baltimore написа:За Видич мога да кажа, че е наистина страхотен играч, но не получава достатъчно подкрепа.
Фърдинанд контузен, Евънс играе рядко, Браун май е изпята песен, Смолинг започва да се адаптира, но иска още време.

За Смолинг съм съгласен, как забравих за него ! Това момче може да се превърне в новия Фърдинант... страхотен е но.. ме съмнява че тези слаби игри на отбора може да повлияят на психиката му по негативен начин и да загуби самочувствие и увереност.
@pantevich72 мисля си че трябва да се разкараш по най бързия начин от темата ;) Юнайтед бяха безобразно слаби и това че Пуул вкараха 3 гола бе чиста доза късмет и фрапатни грешки... но това си го дискутирайте в другата тема.
Изображение

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 07 мар 2011 11:04

Ман отдавна е зациклил колега но причината да се държите на върха са слабите английски отбори тази година.
Рууни вече не е същия,Скоулс,Гигс-вече отдавна трябваше да бъдат пенсионирани.Отзад сте много зле -нема ли го Неманя -лошо.Абе в общи линии Съра вече ще сдава властта,но кой ше дойде-незнам.Може би следващата хегемония ще принадлежи на Моу.Ман няма да станат шампиони е моето мнение.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 07 мар 2011 11:10

И Обертан си забравил....но за него няма какво да се каже толкова много :lol:
Последна промяна от baltimore на 07 мар 2011 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 07 мар 2011 11:10

Тоя изкуфял старец Фергюсън си е изпял вече песента.Напоследък върши глупости.Време му е да си пие уискито пред камината.

Потребителски аватар
AntrAcsA
Контакти:

Мнениеот AntrAcsA » 07 мар 2011 11:12

baltimore написа:И Обертан си забравил....

Не съм :) малко по надолу в поста може да видиш какво съм писал за него и Бебе ;) Имат уш голям потенциал, но кога ще го покажат.. не знам ! Хайде, Бебе е нов, но Обертан имаше няколко шанса да се наложи и докаже но се издъни и най вероятно ще напусне отбора през лятото .

@sirius123 не мисля че .. трябва да говориш така на човека с най много титли в историята на Английския футбол а и не само... имай поне малко респект.
Изображение

Потребителски аватар
plamen_ol
Контакти:

Мнениеот plamen_ol » 07 мар 2011 11:26

Ами според мен отборът ни от няколко години вече е в застой(горе-долу от както продадохме Роналдо), миналата година ни влачеше Руни, а сега Бербатов и Нани. В защита единственият ни стабилен защитник е Видич, халфовата ни линия е трагична, а и застаряваща. Друг проблем е и късата скамейка. Тая година с малко повече късмет можем да вземем титлата(не мисля, че имаме потенциал за ШЛ) стига Арсенал да се издънят повече пъти от нас. А трансферите през лятото са просто задължителни като не говоря само за 1-2 човека, а може би поне 4-5 - трябва ни нов вратар, десен (Рафаел е добър, но по скоро за резерва към момента) и централен защитник, поне двама централни полузащитници и ляво крило. Само остава американците да дадът пари, ама по-скоро не :mrgreen:

Върни се в “Архив”