Започва строежът на най-модерния стадион в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

vlatan
Контакти:

Re: Започва строежът на най-модерния стадион в България

Мнениеот vlatan » 20 яну 2011 17:42

Този проект може да се реализира само с китайски капитали и от китайски изпълнители за около година максимум две.. :) :) И без това тези резерви дето ги трупат не им трябват да направят тази "безмислена"инвестиция за нас, а пък ние ще сме им многооооо благодарни и вечно признателни. :) :)

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 24 яну 2011 15:59

В Бургас вървят преговори за евентуални инвестиции от Бразилия за изграждането на мегапроекта “Черноморец Арена”. Лично почетният консул на България в Бразилия Жоао Жилберто Ваз доведе в Бургас делегация от бразилски инвеститори. Част от тях са ангажирани със строителството на четири стадиона в Бразилия за световното първенство по футбол, което ще се проведе в Бразилия през 2014 г. На преговорите присъстваха шефът на “Петрол Холдинг” Митко Събев, областният управител Константин Гребенаров и кметът на Бургас Димитър Николов. Очаква се през новата 2011 година да стартира изграждането на спортното съоръжение, като инвестицията е за около 1 милиард лева. arena-chernomores.jpg“Черноморец Арена” ще се строи на мястото на сегашния стадион в бургаския квартал Акациите. Община Бургас участва с апортна вноска с терена във футболния клуб. В него разпределението на акциите с “Петрол Холдинг” е поравно - 50 на 50 процента..Спортното съоръжение “Черноморец Арена” ще разполага с 30 000 седящи места, всичките под козирка, и ще отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА за международни мачове. Ще има още спортна зала за 3 500 души, офис сгради, жилищни сгради, киносалони, шопинг центрове, места за отдих, детски кътове и прекарване на свободното време.

http://www.bszone.info/?p=7988

Какъвто и фен да си, от Бургас или не, всеки един нормален българин би се зарадвал на този проект... Айде "братя" бразилци :) !
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 24 яну 2011 17:41

Защо ли изобщо не съм ентусиазиран! :?
Подобни новини излизат редовно през някой и друг месец колкото да се поддържа някакъв интерес и нищо повече.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 24 яну 2011 20:19

Вече ще кометирам когато има нещо сериозно по тази тема.Bourgas линка който си сложил е от 2009 година :?
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
miriminka
Контакти:

Мнениеот miriminka » 24 фев 2011 17:36

И до днес комплексът "Черноморец Арина" остава само проект
Ключови думи: Черноморец, Арина, Митко Събев, Бургас, стадион Лазур
Сподели:
Сподели
24 Февруари 2011, Четвъртък

През 2008-а китайски бизнесмени били готови да вложат 300 милиона евро, но кризата и местен политик ги разубедили

Преговори с бразилски инвеститори за проекта "Черноморец-Арина" води бизнесменът Митко Събев. Само преди две седмици той разведе трима бизнесмени на стадион "Лазур" и им показа спортен комплекс "Черноморец". Какъв ще е крайният резултат обаче все още е рано да се каже.

През 2008-а година проектът заинтересувал и китайски бизнесмени, готови да осигурят 300 милиона евро. Босът на Черноморец Митко Събев дори пътувал до Пекин специално по този повод и водил преговори около седмица.Той е презентирал "Черноморец-Арина" и възможностите, които той дава. Китайците се съгласили да инвестират и дори имали визита в Бургас през май 2008-а. Според договорената схема е трябвало да бъде създадено ново дружество, в което акционери да бъдат поравно Община Бургас,”Петрол Холдинг” и китайският консорциум. По договор, след като бъде реализиран проектът, управлението и печалбите в продължение на 12 години трябвало да бъдат изцяло за китайските инвеститори. На територията на сегашния комплекс „Черноморец” трябвало да бъдат изградени нов стадион, нова спортна зала, огромен търговски център, петзвезден хотел, административен център, подземен паркинг и три жилищни сгради с РЗП 15 хил. кв. метра. Планирало се е и построяването на подземен паркинг за 6 хиляди места.Намесата на местен политик обаче се е оказала фатална за реализацията на проекта. Не е ясно обаче по какъв точно начин е въздействал той на кандидат-инвеститорите. Избухването на световната икономическа криза през август 2008-а допълнитлено разколебало китайците, които в крайна сметка стопирали реализация

cool games, youtubehttp://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/24642/%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D1%86%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86-%D0%90%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 24 фев 2011 18:55

Има време за този проект и ще се реализира рано или късно просто мястото е златна мина на което се намира стадиона.
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 25 фев 2011 09:29

Лошото е,че колкото повече се бави,толкова повече се оскъпява проекта.Отделно ми се струва,че му липсва необходимата реклама,а и така не се разбра как стоят нещата с Дражев,което си мисля,че най-вече спъва проекта.Иначе една добра реклама където трябва и си мисля,че без проблем ще се намерят сериозни инвеститори.Също така съм на мнение,че трябва да се планува за по-далечно бъдеще,стадионът да е с 50 000- 60000 места,а залата с 10 000-15 000. :roll:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 25 фев 2011 11:25

Devian по-добре е с проект от такъв мащаб да не се бърза затова трябва да се изчака най-подходящият момент за реализация.Да си го кажем направо тук става върпос за много пари,а и в България никога досега не е правен такъв проект.Както казах мястото е апетитна хапка и до няколко години инвеститора ще си избие парите,защото няма да е само стадион,а мегаполис,Иначе за Черноморец Арена е предвидено да се построи за 30 000-32 000,а в бъдеще да се увеличи до 50 000-55 000 според проектите.30 000 стадион на този етап е напълно достатъчен според мен.Иначе за залата трябва да е поне 10 000 защото все пак Бургас е голям град и заслужава голяма зала.
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 25 фев 2011 15:39

O-ooooх, не знам вече. Отимист съм по природа, с годините станах реалист, но гледайки с какво темпо и как строят кръговото за една детелина и то с осигурени вече средства, определено съм вече песимист за по-мащабни проекти. :roll:
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 26 фев 2011 14:21

Parmalat написа:Devian по-добре е с проект от такъв мащаб да не се бърза затова трябва да се изчака най-подходящият момент за реализация.Да си го кажем направо тук става върпос за много пари,а и в България никога досега не е правен такъв проект.Както казах мястото е апетитна хапка и до няколко години инвеститора ще си избие парите,защото няма да е само стадион,а мегаполис,Иначе за Черноморец Арена е предвидено да се построи за 30 000-32 000,а в бъдеще да се увеличи до 50 000-55 000 според проектите.30 000 стадион на този етап е напълно достатъчен според мен.Иначе за залата трябва да е поне 10 000 защото все пак Бургас е голям град и заслужава голяма зала.

Щом е предвиден да е 50 000-55 000 мисля,че трябва още в началото да се построи пълния капацитет на стадиона,защото иначе ще се оскъпи допълнително проекта,а и принципа ако е същия като този предложен на китайците с ползване за определен период от време ще трябва след като изтече този период от време да се търси нов инвеститор,ако китайците или който и да е друг инвеститор прецени,че не му се инвестира в дострояването на стадиона,което определено ще е по-трудно.Съгласен съм,че градът и регионът все още нямат потенциала за толкова голям стадион,но ако не се направи ми се струва,че ще стане същото както със стадиона в Лазур,който трябваше да е изцяло покрит и с хотел към него.

ntodorov написа:O-ooooх, не знам вече. Отимист съм по природа, с годините станах реалист, но гледайки с какво темпо и как строят кръговото за една детелина и то с осигурени вече средства, определено съм вече песимист за по-мащабни проекти. :roll:

Ако се намери сериозен инвеститор не мисля,че с построяването на комплекса ще се получи същото като с общинската инфраструктура,все пак там средствата и контролът са държавни,а изпълнителите наши хора,а колкото повече се бавят толкова процентът на безработицата е по-нисък,докато при строежа на комплекса ще има заложени срокове,при неспазването на които ще има сериозни неустойки,понеже инвеститорът ще иска колкото се може по-бързо да си възвърне инвестицията.
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Върни се в “Черноморец”