Кой е най-великият футболен отбор?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

milka

Кой е най-великият футболен отбор?

Мнениеот milka » 23 фев 2011 13:48

Ще помоля модераторите да не трият темата , а да я оставят да може повече хора да изразят своето мнение и собствените си възгледи по-темата. Статията е от Английският ,, Independent''

Кой е най-великият футболен отбор за всички времена? И какви ще са критериите за такава селекция? Всеки има своето мнение и своите фаворити, но да видим на какво се спряха нашите футболни специалисти, които избраха шест претенденти за тази толкова претенциозна титла.

Настоящият отбор на Барселона
Барселона играе спиращ дъха футбол - красив и ефективен, който носи на каталунския гранд поредица успехи. Барса спечели требъл през 2009, освен това е настоящият шампион на Испания и този сезон има шанс да спечели всички надпревари, в които участва. Да не пропускаме и факта, че седем от титулярите на Барса са в основата на националния отбор на Испания, който е световен и европейски шампион. Това е силен аргумент в полза на тезата, че сме съвременници на най-великия отбор в историята на футбола.

Унгария от 50-те години на миналия век
Унгарците печелят олимпийската титла през 50-те години, но на финала на световното първенство през 1954 са победени от Западна Германия. Британските фенове на футбола винаги ще помнят разгрома на Англия с 3:6 нанесен от Ференц Пушкаш и компания през 1953, както и унизителното 7:1 в Будапеща шест месеца по-късно. Със сигурност, най-великият отбор на своето време.

Реал (1956-1960)
Първите пет издания на турнира за Купата на европейските шампиони са спечелени последователно от Реал, като най-впечатляващ е успехът от 1960 - на финала в Глазгоу любимците на Франко разгромяват Айнтрахт (Франкфурт)с 7:3 - Ференц Пушкаш завършва мача с 4 гола, а Алфредо ди Стефано с 3.

Бразилия (1970)
На световното първенство през 1970 Бразилия печели всичките си мачове на турнира, а на финала разбива Италия с 4:1. Стилът на игра на бразилците им печели верни фенове в цял свят, а нападението в лицето на Пеле и Жаирзиньо, подкрепяно от плеймейкърите Тостао и Жерсон полага основите на следващия етап в развитието на съвременния техничен футбол.

Ливърпул (1984)
Селекцията на Джо Фейгън, в която влизат Кени Далглиш, Йън Ръш и Греъм Сунес е на върха на възможностите си през 1984 - Ливърпул печели требъл, като на финала за КЕШ побеждава Рома, въпреки несигурната игра на вратаря Брус Гробелар при решителните дузпи.

Милан (1989)
"Холандският" Милан от края на 80-те години и до днес се смята на един от най-ефективните отбори в историята на футбола, а Марко ван Бастен, Франк Рийкард и Рууд Гулит си спечелват статут на идоли още с европейската си титла с Холандия от 1988. Холандците и Милан не срещат никакви проблеми срещу Реал - 5:0 на "Сан Сиро" в полуфинала за КЕШ, а на финала Стяуа също не им създава пречки - тимът на Ариго Саки печели с 4:0.

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Re: Кой е най-великият футболен отбор?

Мнениеот Nightfate » 23 фев 2011 13:53

Ливърпул !
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 23 фев 2011 13:54

МИЛАН разбира се . Най-титулувания отбор в света.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 23 фев 2011 13:59

По необективна класация не бях чел скоро...че чак и Унгария я има :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
gogo_cska
Контакти:

Мнениеот gogo_cska » 23 фев 2011 14:00

Трудно може да се определи кой е най-големия отбор в света,по успехи е Реал Мадрид,но има толкова велики отбори.
Поклон пред най-великия български отбор за всички времена!!!

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 23 фев 2011 14:00

50/50 разделени между Реал Мадрид и Милан. :) ;)

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 23 фев 2011 14:01

Най-великият клубен отбор е този на ''Аякс'' на Кроиф и компания.Това което е днешният футбол, е тяхното наследство.Да има клубове с велики периоди, но ''Аякс'' ще остане в историята като бащи на съвременния футбол
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

GNRforever

Мнениеот GNRforever » 23 фев 2011 14:04

Аз ще кажа Реал от 60 те,от там започва КЕШ,големите турнири с големите отбори един срещу друг и Реал е отборът ,който прави ''дрийм тим тогава '' включващ и чуждестранни звезди.Както прочетох и създателят на КЕШ е казал,че Реал тогава са променили футбола.Аз естественно единственият отбор от изброените ,който съм гледал е Барселона ,който също е страхотен.
[wrapimg=choose left or right for float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 23 фев 2011 14:04

Според мен лично подобна класация е най-малкото неточна и субективна. Първо,защо липсва отбора на Аякс от 70-те,който е създал "тоталния футбол" и е променил тази игра завинаги. Второ, всеки един отбор е носил романтиката на своето време и не виждам как може да се сравнява тима на Унгария от 50-те с този на Милан от края на 80-те или сегашната Барселона. Трето, винаги съм казвал,че за всеки един фен неговият отбор си е най-великия без значение колко титли е спечелил и как играе. Като цяло такива класации- "За най-велик отбор ?", "Най-велик футболист" и т.н. за мен са си абсолютно излишни и субективни. И не доказват нищо на никой. Освен журналистите да си пълнят страниците на вестниците ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 23 фев 2011 14:05

Германия от 70-те с Майер, Бекенбауер, Брайтнер, Мюлер, Нетцер и т.н.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”