honda написа:Въпреки ,че съм левскар ще си позволя да си дам мнението. За мен пролетта за ЦСКА няма да бъде много добра. Основната задача пред ЦСКА според мен е вземане на квота за ЕКТ много , ама много трудно ще бъде осъществена и ако това стане ще бъде през купата а не през шампионата. Реално погледнато ЦСКА има ужасяваща програма- няма домакинство срещу отбор от първите 11 в класирането ( изключвам символичните домакинства срещу Локомотив (Сф) и Славия) . Поне в 10 от 15 мача за шампионата ЦСКА предварително не трябва да бъде считан за фаворит . С оглед на показаното през есентта не би трябвало да се очакват победи на ЦСКА дори срещу отбори като Черно Море,Монтана , Берое и Калиакра- да напомням ли как завършиха тези мачове в София- много трудни победи срещу Монтана и Берое (не без помоща на съдията)и решителни голове в последните секунди,а срещу Калиакра равен. Отделно има 3 изключително тежки гостувания срещу преки конкуренти за участие в ЕКТ - срещу Черноморец, Литекс и Локомотив (Пд) като за мен в тези 3 мача напълно закономерно да завършат с победа на домакините. Има мачове и срещу 3-те софийски отбора- Левски, Славия и Локомотив(Сф) през есента ЦСКА загуби 2 от тях и в третия се измъкна с дузпа(безспорна) в 94-тата минута. Едва ли може да се счита ,че ЦСКА е фаворит в който и да е от 3-те мача.
Възможно е и ЦСКА да се класира за ЕКТ и през Купата но там много неща зависят и от жребия и каквото да се коментира за Купата още е прекалено рано.
За мен в ЦСКА има футболисти които много ми харесват като играчи- Шеридън, Делев, Маркиньос,К.Стоянов,Ал.Тонев. Но най-големия проблем на ЦСКА е много ниската средна височима на отбора- ако изключим Шеридън(който трудно може да се нарече титуляр) , Акуаро и Маркиньос то няма друг футболист който може да играе с глава. Общо взето ЦСКА разполага с доста еднотипни футболисти- леки ,технични ,много бързи но ако другия отбор се затвори бързината и техниката стават безмислени. За мен ЦСКА има крещяща нужда от халф ,който може да подава. Очаквам ЦСКА да изпита и доста проблеми в центъра на защитата си- Акуаро е доста рисков футболист и най-вероятно ще получи доста картони и оттам и отсъствия от терена за мен Ап.Попов е интересен футболист но няма физика да играе на тази позиция и е доста чуплив. За мен К.Стоянов е много стойностен футболист, но май не го готвят за титуляр. А продажбата на Виданов беше глупост.
Само времето ще покаже каква ще бъде пролетта за ЦСКА , но според мен по-скоро задачите няма да бъдат изпълнени.
Колега това твойто са предположения и празни приказки ако питаш мен!