Дано започнем с победа срещу Миньор.
Там вече си имат добър терен и времето няма да окаже голямo влияние.
Дискусия: Миньор - Литекс - 0:3
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
Re: Дискусия: Миньор - Литекс, 27.02 / 15:00ч., XVI-ти кръг
Да се надяваме отборът да се е подготвил добре, уж играли добре в контролите, така че победа.Не познавам добре състава на Миньор ,дали е същият от есента или има много промени,но би трябвало да бием и Цска да направи X или да бие,перфектното начало на поход към титлата

[wrapimg=choose left or right for float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]
GNRforever написа:Да се надяваме отборът да се е подготвил добре, уж играли добре в контролите, така че победа.Не познавам добре състава на Миньор ,дали е същият от есента или има много промени,но би трябвало да бием и Цска да направи X или да бие,перфектното начало на поход към титлата![]()
![]()
![]()
Има много промени в отбора на Миньор Перник тък като следя изкъсо трансферсите на всички наши отбори мога да кажа че направиха една доста прилична селекция"чуковете" и ще запазят мястото си в А група.Привлякоха бившият младежки чешкият национал Томаш Оклещек който играе като халф и нападател от втора позиция,франския халф Фарем Брахими от Б отбора на Сент Етиен,Милен Василев халф от Сливен,Костадин Аджов нападател от Видима Раковски,Явор Въндвв от Брестник 1948,защитниците Ангел Йошев от Локо Пд и Борис Стойчев от Любимец.Въпреки всичко миньрите не са от класата на Литекс и ще загубят мача.Прогнозата ми е победа за Литекс 2-0.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Литекс тръгва за титлата с голобради дечурлига
В Ловеч Любо работи, както чичо му Митко навремето в ЦСКА
Воден и през зимната подготовка от схващането на Любо Пенев "Няма проблем, щом има човек", Литекс влиза в пролетния дял на шампионата като най-добре окомплектования отбор у нас. Това, плюс петте точки аванас прави шампионите отново фаворит за титлата. Може би самите те вече я приемат като даденост, защото целта на воаяжа им в Турция бе както да се подготвят за защита на отличието, така и да положат няколко изпита по европейска интеграция.
Резултатите са повече от обнадеждаващи, въпреки че тестът не е официален за пред УЕФА. Но пък си е знаков. Миналата година по това време Литекс падна в Турция от първия в сръбското първенство Партизан с 0:3 и от участника в Лига Европа Теплице с 0:2. Резултати, които трябваше да подскажат на лочанлии какво ги чака наесен в турнирите. Сега положението е коренно различно - 2:0 срещу лидера в Полша и пролетен участник в турнирите Лех, 2:1 срещу Терек на Гулит и забележителна игра срещу вече сериозно наместващите се в континенталните надпревари Клуж и Карпати.
Големият коз на Литекс напролет ще бъде младостта. Тя е задължителна за треньорската философия на Любослав Пенев чието изискване към играчите е просто - във всяка линия да са с един повече от съперника. Факт, възможен само с извънредно много тичане и спазване на тактическа дисциплина. Затова и особено в средата на терена Чичовото продължава да налага такива невръстни играчи, които са и най-добрите му ученици. Днес Литекс може да извади халфова линия, в която никой още не се бръсне - Георги Миланов, Цветков, Цветанов и Руменов са младежки национали, като последният едва навърши 16. Въобще Литекс изключително много прилича на онзи ЦФКА Средец, в който Димитър Пенев отгледа племенника си. Тогава Стратега наложи и Любо, и Ицо, и Емо, и Дончо Донев, и Трифон Иванов, и Илия Вълов...Сега, както вървят нещата, в някои мачове през пролетта най-опитният на терена ще е дядото Мишо Венков на... 27 години! Тази политика на шампионите продължи и на трансферния пазар. На него те си напазаруваха трима състезатели - 22-годишния Деян Джерманович, 24-летния Ненем и току-що навършилия 20 Диуф.
Така Любо Пенев къде сам, къде с помощта на мениджърското звено сбъдна мечтата на всеки треньор - да има по двама играчи на пост. Поливалентността на състезатели като Бодуров, Берберович, Том, Занев и Диуф дори засилва още повече конкуренцията, защото някои от тях могат да играят дори на 3 поста. Това е особено важно за желанието на Чичовото в самите мачове Литекс да върти схемите в зависимост от моментното състояние на противника. Самият Пенев провокира тази поливалентност и на подготовката
в Турция състезателите се завъртяха на по няколко места на терена за да не се превръщат в строго профилирани изпълнители. Факт е, че дори националният селекционер Лотар Матеус прие идеята доскорошният десен бек Николай Бодуров да заиграе в центъра на защитата. На Любо здравенякът му трябваше там, за да извади от летаргията Барт и Пламен Николов, които в един момент се чувстваха незаменими. Резултатът е налице и в контролите с евроучастниците в Турция Николов показа, че е поне класа над фаворизирания в държавния тим Иван Иванов.
За мнозина беше странна раздялата на Литекс с Нифлор. Голмайсторът на "А" група обаче има онази леност, която вбесява Пенев. Днес авангардът на оранжевите е много по-различен с Джерманович. Словенецът е изключително здрав, а хобито му да влиза в шамарите и да фокусира вниманието на защитниците отваря изключително много пространства за Дока и Том. Неслучайно последният е и голмайстор на Литекс в контролите.

-
aко Миньоро не "полегне", може и да е хикс мача. А иначе със ЧИЧОВОТО начело, Литекс ще го докара до...калъфка- той е специалист по изпускане на НАРИСУВАНИ титли- досега с Цска профука две титли които му бяха в "кърпа вързани"....сега е ред и на Литекс да усети "класата" на тоз голям "специалист":) 

- petrof
- Контакти:
И аз много се надявам Миньоро да не полегне. Ако си играем здраво и мотивирано като нищо може да обърнем ловчанлии. За съжаление от многото мачове между тези два отбора, които съм гледал голяма част бяха уредени в полза на Литекс. Особено преди 10-15 години това си беше традиция. Това го помнят всички в Перник. Последните 2 сезона обаче мачовете си бяха истински. Дано тези "топли" отношения да са останали в миналото и мача да се играе. Успех Миньорци!
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868
petrof написа:И аз много се надявам Миньоро да не полегне. Ако си играем здраво и мотивирано като нищо може да обърнем ловчанлии. За съжаление от многото мачове между тези два отбора, които съм гледал голяма част бяха уредени в полза на Литекс. Особено преди 10-15 години това си беше традиция. Това го помнят всички в Перник. Последните 2 сезона обаче мачовете си бяха истински. Дано тези "топли" отношения да са останали в миналото и мача да се играе. Успех Миньорци!
Приятелю,не се осланяй на старите спомени!!!!!!!!!!Ако трябва да бъдем обективни срещите между тези два отбора са оспорвани, но статистиката сочи че победителя в повечето случаи е един и същ!!!!!!!!!!!!Когато прогноззираме дадена среща нека се облегнем на статистиката и ЧИСТО ФУТБОЛНИТЕ АРГУМЕНТИ!!!!!!!!!!!!!
Как смяташ, Миньор с тези 12т. да "полегне"............Борбата за оцеляване ще е много по-жестока отколкото тази между Левски и Литекс и всяка точка ще е жизнено важна !!!!!!!!!!
Когато бюджета на единият отбор е 3мил.Е, А НА другият 600-700хил. все пак.........ЗА КАКВО ГОВОРИМ.......
Преди година КР.Балъков каза - Трансферната политика и бюджета определят капацитета и стойноста на даден отбор!!!!!!А поне на Краси трябва да се вярва.........
През последните 5години най-значимите трансфери на български футболист е на такива от Литекс - Манолев/3.5мил.Е/ и Ив.Попов/2.5милЕ/..........Това обезмисля всички спорове..........
п.п. Да преди 11г имаше един "СЪМНИТЕЛЕН" мач и той бе с Металург,но оттогава изтече много вода..........
не знам как го виждате това миньор да "обърне" литекс... за мен мачът си е чисто 0-3 ако пък и късмет имат наще нещата ще станат доста лоши за миньор.Този мач мен лично изобщо не ме притеснява...
- petrof
- Контакти:
ikar явно не си много запознат с мачовете между двата отбора щом казваш, че е имало само един уговорен мач и то с Металург. Напротив в периода 1996 - 2001 година вички мачове Миньор -Литекс бяха уредени в полза на Литекс. Мачовете между Металург и Литекс също бяха уредени, но това е извън темата. Както казах последните 2 сезона мачовете бяха нормални, но има хора които помнят какви бяха мачовете преди 10-15 години. И не ми казвай, че не е така, защото съм бил свидетел на всички мачове и си ги спомням много добре.
darktron много се изхвърляш с това 0:3. Слез малко на земята. Мача си е 1Х2. Всичко може да се случи. Аз бих заложил на равен, но естествено се надявам на победа на Миньор.
darktron много се изхвърляш с това 0:3. Слез малко на земята. Мача си е 1Х2. Всичко може да се случи. Аз бих заложил на равен, но естествено се надявам на победа на Миньор.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Пич не те знам колко си запознат но мач се урежда с гол-два максимум, а да падаш на два пъти с по 4 или пък 6 извинявай.