Udoji90 написа:На мен ми се струва, че малко започнахте да се отклонявате от темата. Споменавате разни факти за преките двубои между Германия и Италия на национално ниво, трофеите, които двете страни имат на клубно ниво в ЕКТ, но тези данни са за ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ. Определянето на квотите за брой отбори от всеки шампионат в Европа се базира на представянето ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО СЕЗОНА (май бяха последните 5), така че историческите факти остават само като визитка за славата на даден отбор - не и като база за настоящото определяне на участниците в ЕКТ. Така е и много по-коректно, тъй като има много отбори с голямо минало, които имат скапано настояще (няма да ги изброявам - всички, които се интересуват, знаят кои са горе-долу) и едва ли заслужават да са абонирани за ЕКТ. Определянето на квотите по този начин разширява сериозно футболната карта и все повече ще виждаме отбори от Русия, Украйна, Румъния, Турция, Белгия, Чехия...
Иначе през този сезон Интер ще трябва да трупа коефициент за Италия в ШЛ, защото Милан и Рома, с оглед на лошите първи резултати и на силното домакинско представяне на Шахтьор и Тотнъм, нямат големи шансове да продължат. Германия засега разчитат на Байерн и Шалке, като особено сблъсъкът Интер - Байерн може до голяма степен да предопредели съотношението на силите между двете първенства. (Колкото до Шалке, надявам се на реванша да им покажем какво е футбол и да ги отстраним.) В Лига Европа също Германия има предимство - Леверкузен са сигурни за следващата фаза (и за мен са сред основните фаворити в турнира), а Щутгарт, въпреки загубата, са фаворит срещу Бенфика, според мен. При Наполи нещата в първия мач не изглеждаха никак добре - очаквах много повече от този отбор. Ако така играят и в Испания, нищо добро не ги чака. При това положение Германия май ще трупа преднина и ми се струва, че серия А наистина ще загуби позиции и спрямо други шампионати.
Факт е обаче, че и Бундеслигата, и Калчото имат видим спад напоследък - разликата между тези 2 първенства, от една страна, и Примера дивисион и Висшата лига, от друга, просто за момента е грандиозна и това се доказа в много от мачовете дотук през сезона (Борусия - Севиля; Милан - Тотнъм; Тотнъм - Вердер; Ливърпул - Наполи...).
Добрем ето ти 1 факт за последни 5 години 2 от 5-те Купи в Шампионската лига са спечелени от италиански отбори , 2 от испански , 1 от английски и нито една от немски . Никой освен феновете на дадения отбор няма да помнят еди коя си победа и еди кое си класиране на осминафинал и четвърфинал . Историята ще помни главно шампионите ... Така че на фона на тези титли не виждам за каква грандиозна разлика може да говориш

PS А и смятам че мачове между отбори с славно минало са доста по интересни и носят доста по-голям заряд от колкото мач между белгийски и чешки отбор