Мнениеот sandri4ka_1914 » 12 апр 2009 09:55
Извинявам се, ако на някой не му харесва темата, но странно как със Стефан сме на едно мнение.
Денят е топъл, пролетен, но нещо в него не е както трябва ... Какво? Щеше да се разбере много скоро! Облякох си детето и тръгнахме към стадиона, добре, че на входа ни пресрещна едно детенце което идваше да си поиграят ... И добре, че не го взех!
Отидох на стадиона, в кой сектор няма особено значение ... С моята приятелка естествено коментирахме наличието на денонощни аптеки. Начало ... на края. 1 ... 2 ... След втория гол зад мен се чува плач, силен. Обръщам се и виждам едно малко момченце как плаче с крокодилски сълзи. На въпроса "Защо?" баща му каза "Защото Левски пада."
Как да обясниш на това малко дете, че тези които падат не са Левски? Че Левски е нещо чисто и свято, което се пази в сърцето. А онези там, които в този мач се подиграха с всички фенове, на стадиона и извън него, с клуба и с фланелките на гърбовете си, са просто едни ( извинявам се за тази дума, защото всички са дали нещо на клуба, и сигурно ще дават още, но в този мач специално бяха такива) смешници.
Детето продължава да плаче и пита "Тати, ама кога Левски ще вкарат гол?" ... Просто, а същевременно толкова на място! Защо?
Надявам се да не съм обидила никого, просто след цялата тази гледка в неделя следобед нещо ми приседна ... Наистина!
Да, Левски ще го има и след Велев, Боримиров и Батков. И болката, и тя ще отмине. Но нека, тези които слагат свещената синя фланелка знаят, че у всеки от нас се крие едно дете, което тайничко си плаче след позорна загуба у дома. И нека знаят, че да носиш синята фланелка е не само пари и слава, а чест достойнство и задължения, да я пазиш чиста и неопетнена ...
Там, под синьото небе,
под светлините на "Герена",
бушува синьото море,
притихва цялата вселена.
Там, под синьото небе,
Левски пак лети напред.
Смело лъвското сърце
смазва всички врагове.
http://vbox7.com/play:208c07ec