wolf написа:Frankie Lampard написа:Е,тогава теорията ти издиша.Всеки отбор от ВЛ има собственик милиардер !
Колко от тях са на приемлива загуба? За Хофенхайм конкретно не можем да говорим за финансови проблеми. В касата им влязоха над 20млн евро само тази зима. Стадиона е нон-стоп пълен, а играчите са сравнително евтино платени. Аз нямам предвид, че те собственика им е като шейха или Абрамович. По-принцип за да се издържа един голям клуб трябва да има или собственик милиардер или корпорация за милиарди. Въпроса е в това къде се влагат парите, в 50млн паунда на вятъра (не можах да се сдържа

) или в развиване на базите. Факта, че клубовете в Германия нямат дългове и не са зависими от прищевките на собствениците прави разликата. Баланса е 51% на 49% в полза на феновете.
Сега казваш, че са 50 милиона на вятъра, но докато беше ваш играч(мисля, че си фен на Ливърпул) беше най-добрия нападател в света...
И това за прищевките също не е съвсем вярно...
Ако Дитмар Хоп спре кранчето с Хофенхайм е свършено, изобщо не са самоиздържащ се клуб, да не говорим, че няма как да имат голяма фен база, освен ако не са в Бундеслигата, защото се намират в някакво село, което само по себе си, означава че изпадне ли отбора няма да има почти никаква публика.
Волфсбург също са на хранилка на Фолксваген...
Щутгарт и те са на Мерцедес...
Та мисълта ми е, че не малко немски клубове имат проблеми...