Стадиони в България, проблеми, посещаемост

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Михайлов:На българския футбол му трябват 7-хилядни стадиони

Мнениеот Thsmith » 11 фев 2011 14:15

bigbonusprize написа:
Литекс, нали се сещаш, че ако стадионите ни са по западно подобие (заведения, покрити изцяло, модерни седалки и тн) посещаемостта няма да е въобще толкова малко. Много хора ги отблъсква състоянието на съораженията.

:lol: Ти стадиона ли отиваш да гледаш или мача? Това, че ги "отблъсквало състоянието на съоражението" го разправяй на някой друг. Ако ще стадион за 1 млрд $ да направят ще има 3-4 месеца завишена посещаемост и после отново всичко ще си дойде на сегашното ниво.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 11 фев 2011 14:44

bigbonusprize е прав,че състоянието на стадионите е една от основните причини за ниската посещаемост ! Ако наред с модернизацията на стадионите се вдигне и качеството на първенството,100 % ще се вдигне значително и посещаемостта по мачовете ! Иначе за 7 000 стадиони идеята не е лоша,но за по-малките градове ! Примерно Левски,ЦСКА,Ботев и Локо с по 7 000 стадиони ще е смешно ! За такива отбори стадиони от порядъка на 20-25 хил. е идеално :)
Изображение

Потребителски аватар
v.s.
Контакти:

Мнениеот v.s. » 11 фев 2011 15:09

То и сега Лаута е за седем хиляди и им е предостатъчен на железничарите.През последните десеттина години само Левски,Ботев и в Бургас показаха през определени периоди средна посещаемост над 7 хиляди,така че единствено тези стадиони си заслужава да са малко по-големи.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Мнениеот -Ицо- » 11 фев 2011 15:49

Аз не мога да разбера защо се хванаха пак всички за цифрата?Цитирам дословно(приемайки за даденост, че Гонг е сериозна медия и не са изопачили думите на г-н Михайлов):
„Точно такива стадиони като този трябва да има в България. Това е абсолютно достатъчно, като знаем какъв е интересът на българските фенове към родното първенство”
Той не казва че трябва да построим 16 такива стадиона и всички в А група да играят на тях.Казва само че трябват такива стадиони и това си е факт - трябват.Ако не спорим на кой отбор точно колко места са необходими съм сигурен, всички ще се съгласят че просто трябват.

Някои хора изтъкнаха че нямаме бази а искаме стадиони.Аз рядко претендирам да разбирам от каквото и да било(особено тук, сред толкова...проницателни хора), та моля не ме нападайте за следващите ми думи, това е просто моето мнение:
Един стадион може и да е много по-скъп от 10 тренировъчни терена с бани, тоалетни, джакузита, фитнеси и каквото там модата изисква, не знам.Но стадиона е инвестиция с много по-реална възвръщаемост от базите.На стадиона можеш да правиш концерти, лекоатлетически състезания, изобщо най-различни мероприятия от които в крайна сметка печелиш и избиваш парите които си вложил.Освен това ако си представим, че Бойко продължи да ни "захаросва" с магистрали още един мандат, може най-накрая да имаме достатъчно че поне да се движим като в нормална държава.Тогава какво ни спира да кандидатстваме за домакини на някой международен форум, пък било и в тандем с някой от съседите ни.Кандидатства се за години напред, достатъчно години че да се построят правилните стадиони на правилните места, които в последствие ще върнат достатъчно пари че да се инвестира не само във футбола ами в спорта като цяло.Все си мисля че правилния път е нещо горе-долу такова, от днес за утре няма как да стане...
"Some folks are wise and some are otherwise"

Потребителски аватар
BigBGballZ
Контакти:

Мнениеот BigBGballZ » 11 фев 2011 16:33

За какво са ни нови модерни стадиони? Било то и за 7000 места,че то само 3500 ще останат!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T0IAfxOV2BA&feature=youtube_gdata_player[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fZ1ltaarqYI&feature=youtube_gdata_player[/youtube]
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 11 фев 2011 19:38

Двете неща са тясно свързани , г-н Михайлов !

kanarche
Контакти:

Мнениеот kanarche » 11 фев 2011 23:44

А относно въпроса за стадиона в Пловдив - пълна глупост е държавата да налива пари и там. Държавата не е бездънна яма, спрете да я източвате за щяло и нещяло. Националния стадион е по принцип в столицата (както е в почти всички страни където има национален стадион), както е и народното събрание и други държавни институции. Нов национален стадион трябва да се построи и то в София. Това е.

Аз пък по-голяма глупост във всичките 7 страници не прочетох- щом държавата не е за източване - защо тогава да се налеят 120-200 мил евро, а не 20-30 мил? И кой е този принцип по който националния стадион трябва да е в столицата? Навсякъде по света- напротив- националния отбор играе всеки път на различен стадион- Германия, Франция, Италия, Испания, Полша, Русия,Гърция- единствено Англия играят по- често на Уембли, но и те излизат на други стадиони даже за официални срещи.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 12 фев 2011 03:30

acmilan написа:На този етап е по-правилно да се направи сериозен ремонт за съществуващите съоръжения,няма кой да построи нови стадиони.Няма какво да се лъжем,в А група публика има на мачовете на 4-5 отбора максимум,ако сложим и Ботев,стават 5-6.Вечното дерби се играе пред 10 000,домакинствата на Левски и ЦСКА извън дербито и тези с Литекс са посещавани само от живеещите около стадионите,а ако е студено има страхотни числа посещаемост,които,разбира се,се надуват изкуствено в медиите.За какво са ни големи стадиони,като очевидно интересът към ходене на мачовете не е голям,интерес има и рейтингите на тв,предаваща мачовете го показва,но мнозинството предпочита ракийката със салатката вместо да бъде на стадиона.И от нов национален стадион не виждам кой знае каква нужда.Има прекрасна възможност стадион Пловдив да бъде реконструиран и да може да приеме националите,които да не играят пред 1000 човека,както в София,и дори финал от Лига Европа.Да не говорим,че националният стадион в момента също е налице и не бива да го отписваме,в Бургас също си има стадион,както и в Ловеч.Е,какво се получава,реконструкцията на стадион Пловдив,където да играят и Локо,и Ботев,стадион Берое,Тича,Ивайло и останалите по-ключови стадиони ще струва толкова,колкото евентуалният нов национален стадион...

На всеки един здравомислещ човек явно му е ясно всичко това. На Михайлов (иначе голям вратар и левскар) да му изсъхнат .... ако ги изтряска тия пари за нов стадион.

smuk
Контакти:

Има ли смисъл да се строят стадиони в България?

Мнениеот smuk » 27 фев 2011 19:27

Всички говорят да се подобри базата и да имаме хубави стадиони, но след всяка среща с участието на фенове на Левски и ЦСКА (и още няколко отбора) се вижда, че няма голям смисъл. Защо част от феновете продължават да ходят на мач с една единствена цел да създават погроми, даже имам чувството, че те не обичат футбола. Според мен агитките сами трябва да се справят с този проблем. Изгонете провокаторите и гледайте мачовете.

Потребителски аватар
rugby_man
Контакти:

Re: Има ли смисъл да се строят стадиони в България?

Мнениеот rugby_man » 27 фев 2011 19:33

Има смисъл според мен , но стадиони според нуждите на клуба типично футболни фен съм на Локомотив София и твърдя ,че 7-8 000 стадион ще задоволява напълно нуждите на клуба и ще бъде доста по евтин за подръжка.Колкото до гамените дето само чупят и правят проблеми на цялостната публика за това си трябва закон за спортното хулиганство , така си мисля че за най кратък период ще можем да се изчисти публиката от бацилите и да се забавляваме както го правят хората на запад
По добре с корем от бира , от колкото с гърбица от работа

Върни се в “Футбол - България”