Футбол по ТВ - Възгледите на ьTV media group

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
FCH

Футбол по ТВ - Възгледите на ьTV media group

Мнениеот FCH » 10 фев 2011 14:22

Изложеното по-долу оставям без коментар - личи стремежът единствено и само за забогатяване - независимо дали има закони, органи, зрители и т.н. Един гелосан любител на голфа си налага мнението, чрез пионките...

Георги Лозанов откри срещата във връзка със спортните състезания, за които „ПРО.БГ” има придобити права, когато е била в друг режим на разпространение.
Какво се е случило с тях и как няма аудиторията да бъде лишена, евентуално, от възможност за достъп до тях - особено за националния шампионат по футбол, който винаги създава сериозни настроения (вече има запитвания към СЕМ по този въпрос)? Във връзка с този въпрос е и по-големият – какви са последствията за аудиторията от смяната на средата на разпространение на програмата?
Яна Иванова се позова на нормативната уредба, която поне към момента е ясна. Достъп до предаванията и събитията, които са включени в списъка, гласуван от
СЕМ, трябва да бъде осигурен по безплатна телевизия. В т. 26 на ДР на ЗРТ има текст, който дефинира безплатна телевизия, и към настоящия момент „ПРО.БГ”
отговаря изцяло на легалната дефиниция за безплатна телевизия. Тя не се продава отделно – тя е в рамките на обикновения пакет на всеки кабелен оператор и по този
начин не се препятства достъпът на голяма част от населението до това спортно съдържание.
:lol: Считат, че, от една страна, са абсолютно акуратни спрямо
съществуващата правна рамка и не виждат никакво основание за притеснение. При положение, че в държавата е „очеваден факт, че има над 80% вече кабел и DTH-
оператори”, считат, че няма основание за подобно притеснение. Нещо повече, според тях, списъкът със събития с обществено значение е доста разширен.
Приведе пример с практиката на запад за „много по-стеснени списъци” и това е именно във връзка с факта, че спортните права и спортни лицензии стават все по-
скъпи. За да могат в повечето случаи операторите да си ги позволят, следва да имат всички възможности, за да извлекат максимално финансов ресурс, за да ги
предоставят на зрителите. Операторът смята, че дори следва да се помисли в някакъв смисъл да се ревизира списъкът, който и без това отдавна е правен, както и
да се приложи западната практика – преди всичко финали и събития с такъв характер да бъдат обект на този списък, а не целите шампионати, тъй като това
ограничава възможността и в даден момент да се окаже, че няма кой да отразява българския футбол, примерно, защото той е не само скъп (с оглед на
лицензионните права, които изисква БФС и с които се издържат клубовете), но той носи и техническия разход по производство. Всяка футболна среща на българския
футболен шампионат струва доста скъпо. Считат, че трябва да обмисли и да се обсъди възможността за стесняване на този списък. Иначе, към момента са категорични, че изпълняват изцяло изискването за разпространение на тези събития по безплатна телевизия, каквато е ”ПРО.БГ”.

Георги Лозанов приема казаното, както и отбеляза, че без съмнение ще се коригира списъкът – СЕМ работи върху нов списък и върху нови мерки за гарантиране на този достъп и т.н. Би искал разговорът да бъде повече в плана на отговорността на оператора, а не толкова в плана на ЗРТ, където действително няма законова пречка, защото се казва, че трябва безплатна телевизия, и че 80% от домакинствата са абонати на кабелни мрежи, но не всички те разпространяват всички програми.
Яна Иванова посочи, че към момента „ПРО.БГ” има договор с почти 98% от кабелните мрежи. За разлика от „Булсатком”, те никога не са си позволявали и няма да си позволят да продават екслузивно своята програма и тя се продава на всички кабелни оператори – на всички мрежи.
Георги Лозанов отбеляза, че този разговор се води, тъй като е имало вече такива случаи, при които, независимо, че се разпространява по кабел, но има части от
аудиторията, които се чувстват изключени от комуникацията. Както е казала Яна Иванова, че финалите и по-важните събития в това голямо събитие, трябва да са на по-друг режим, въпросът, който задава г-н Лозанов, е доколкото сега новата програма е част от едно програмно семейство, дали другите членове на семейството не могат „малко да помогнат в този момент”? Поставя въпроса, тъй като СЕМ трябва да се грижи за правата на зрителите, да търси някакъв успокояващ зрителите отговор.
Яна Иванова отбеляза, че това е въпрос на програмна политика на една медия. Ако правилно е разбрала въпроса дали смятат директно да излъчват футбол по bTV, отговорът е отрицателен.
Яна Иванова смята за очевидно това, че имат най-голям интерес и правят автопромоция на всеки футболен мач по bTV и по всички останали канали, на всички мачове, които се излъчват по „ПРО.БГ”. :lol: :lol: :lol:
Георги Лозанов попита какво ще се случи, ако някой финал се излъчи по bTV?
Яна Иванова отбеляза, че е въпрос на програмна политика и не може СЕМ да изисква нещо от операторите, свързано с нея.

veseo
Контакти:

Re: Футбол по ТВ - Възгледите на ьTV media group

Мнениеот veseo » 10 фев 2011 14:32

Какво ревете, има хора които не могат да си позволят месо - протестирайте и срещу магазините, че не дават на хората, които не си плащат? Не виждам какъв е проблема - има продукт, има предлагане на нормална цена, ако те интересува и имаш възможност - купуваш и ползваш, ако не - не. И аз искам Ферари ама не съм тръгнал да философствам кви са възгледите на Ферари, че вместо да ми дадат без пари едно, те се опитват да забогатеят. Все едно някой от вас работи, за да помогне на шефа си, а не "за да забогатее"?
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 10 фев 2011 14:32

Дай линк към материала.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 фев 2011 14:33

Георги Лозанов попита какво ще се случи, ако някой финал се излъчи по bTV?
Яна Иванова отбеляза, че е въпрос на програмна политика и не може СЕМ да изисква нещо от операторите, свързано с нея.

А те на територията на коя държава разпространяват. Беззаконие!
Националният отбор по частна тв. Браво! Той и без това е плод на частни интереси. Има логика, в известен смисъл.
Свобода или слободия. Отговорът е ясен. ;)
veseo написа:Какво ревете, има хора които не могат да си позволят месо - протестирайте и срещу магазините, че не дават на хората, които не си плащат? Не виждам какъв е проблема - има продукт, има предлагане на нормална цена, ако те интересува и имаш възможност - купуваш и ползваш, ако не - не. И аз искам Ферари ама не съм тръгнал да философствам кви са възгледите на Ферари, че вместо да ми дадат без пари едно, те се опитват да забогатеят. Все едно някой от вас работи, за да помогне на шефа си, а не "за да забогатее"?

Абе пич, я спокойно! Не си на къра! Знам, че на теб "събитие с общонационален интерес" не ти говори нищо. За Ферарита и Манчестър Юнайтед никой не говори. Много ясно, че ако искам да гледам Милан - Интер ще си плащам! Друго е България -Естония.
Има си закони. Ами за жалост нямаме участник на пролет в турнирите, че тогава щяха да ги осъдят от Уефа, понеже си има закони за процент от мачовете от родните отбори в евротурнирите да се дават по ефирна тв. Ами не знам как е с националите. Да не се окаже после, че СЕМ са прибирали едни пари, за да дават едни разрешения...
Последна промяна от metodito на 10 фев 2011 14:45, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 10 фев 2011 14:39

ehh написа:Дай линк към материала.

Протокол от заседание на СЕМ, 1-ви февруари 2011

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 10 фев 2011 15:38

metodito написа:...Друго е България -Естония. ...

Някой да е забранил на БНТ да го вземе тоя мач? Или бързо забравихте колко псувахте БНТ, че пропускаме приятелски мачове на националите (или на отборите ни в евротурнирите), а сега тия които все пак ги предават са ви виновни че не са ефирни?

Колкото до "къра" - с не особено интелигентни мрънкала не може да се спори на по-високо ниво. Ти ще му кажеш някоя метафора, той ще го помисли за отровна гъба...
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

kircho_str
Контакти:

Мнениеот kircho_str » 10 фев 2011 15:53

аз много рядко пиша коментари тук,но сега ще си позволя това и искам да питам тези,които все неса довални,когато дават срещи на нациоалния ни отбор ои тв+ ,най-вече.вие за 3 лева ли сте бе хора? какво ви са виновни останали те тв,че нямат интерес за излъчат срещете на който и да е отбор,било той и на нацилонания ни..

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 10 фев 2011 16:19

kircho_str написа:аз много рядко пиша коментари тук,но сега ще си позволя това и искам да питам тези,които все неса довални,когато дават срещи на нациоалния ни отбор ои тв+ ,най-вече.вие за 3 лева ли сте бе хора? какво ви са виновни останали те тв,че нямат интерес за излъчат срещете на който и да е отбор,било той и на нацилонания ни..

След такъв коментар, наистина е радостно, че рядко пишеш... До някъде си прав все пак! Не знам, кой е за три лева, но Гергов се е овълчил и за 3 стотинки! Предпочитам без пари, отколкото да давам излишни такива, за да се дразня на некадърния Сокачев, който има наглостта да се смята за емблема на шампионската и да не се унизява, като избягва да коментира "А" група...

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 10 фев 2011 16:28

kircho_str написа:аз много рядко пиша коментари тук,но сега ще си позволя това и искам да питам тези,които все неса довални,когато дават срещи на нациоалния ни отбор ои тв+ ,най-вече.вие за 3 лева ли сте бе хора? какво ви са виновни останали те тв,че нямат интерес за излъчат срещете на който и да е отбор,било той и на нацилонания ни..

ТВ+ е канал на булсат. Защо трябва всички да сме абонати на този оператор за да гледаме българските отбори и националния отбор на БЪЛГАРИЯ. Мисля, че напълно нормално е БНТ най -после да си влезе в ролята на национална телевизия и да почне да излъчва мачовете на българските отбори и най -вече на представителния тим на страната ни. Все пак всички плащаме данъци и част от тия пари отиват точно в тази национална телевизия. Срамота е една кабеларка да цака един вид цялата държава.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 10 фев 2011 17:36

kircho_str написа:аз много рядко пиша коментари тук,но сега ще си позволя това и искам да питам тези,които все неса довални,когато дават срещи на нациоалния ни отбор ои тв+ ,най-вече.вие за 3 лева ли сте бе хора?

типичния прабългарски манталитет!
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Върни се в “Футбол - България”