Има ли алтернативи за Националния отбор и какви са те?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
BoB0
Контакти:

Re: Има ли алтернативи за Националния отбор и какви са те?

Мнениеот BoB0 » 10 фев 2011 10:35

Най-добрата алтернатива за момента в българския футбол е неговото спиране... Безсмислени инвестиции(колкото и малки да са те), грозен за гледане футбол от средата на 60-те години. Никакви треньорски качества в треньорите, никакви мениджъри и управници. Просто едно нищо. За футболистите няма какво да се говори просто, щом падаме от Кипър и се мъчим с Естония, какво да говорим ? Имаме 2-ма играчи от средно европейско ниво и 2-мата играят в лидерите в Холандия. Всичко друго са дупки от отбори, борещи се да не изпаднат или просто средняци, дето не знаят за кво съществуват. Всичко трябва да се почне на ново, нали тва бяха думите на Боби Михайлов като зехме най-накрая чужденец за треньор. Е какво се е почнало на ново ? Кви са тия псевдо футболисти, дето полувината не знаят кой крак им е по-силния, чисто и просто щото и с 2-та не могат да спрат топката. Да се натурализират чужденци и да се опитваме да се направи нещо. Явно стадиони и терени никога няма да имаме, тук таме излезе некое талантливо момче, ма като идиотите управници на отбори не го продадат веднага и той свърши с футбола. Просто тва е, в България вече 15 години няма футбол и всичко е на доизживелица...

levskisofia3
Контакти:

Мнениеот levskisofia3 » 10 фев 2011 10:44

Наистина ли вярвате че не базите са проблем !? Това ми е 11 та година откакто тренирам футбол и повярвайте ми 9 от тях са ми били буквално на пясък и камъни... В България няма никакъв смисъл да се занимаваш с тоя спорт по простата причина,че за юношите няма място дори и във В група,защото там местата отдавна са заети от 35-6 годишни чичковци. :|

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 10 фев 2011 11:21

Поздравления на автора на темата, защото рядко се срещат левскари, които не са заслепени от собствената си прелест и тази на евро-гиганта Левски.

Но аз смятам, че не си съвсем прав, авторе, защото Матеус играе със заварен състав. Тоест той няма наблюдения, разбира се има някакви, и не смее да прави кой знае какви промени. До голяма степен на тези футболисти разчиташе и "мърди".

Защитата. За Занев също не си прав. Момчето направи що годе добър мач, като се има в на предвид с какво разполагаме за леви бегове направо си игра на много добро ниво. Иван не го покриваше като хората. Пелето-много слаб! От него дойде и дузпата. Манолев беше на ниво. Ники Михайлов няма равен в момента и е незаменим на вратата. Какво излиза, че в защита все още имаме нужда от ЦЗ. Ти си дал добри варианти. На Бодуров му е още рано, според мен, няма много опит и това си личи.

Халфовете. Дал си добри примери. Може да се викнат доста футболисти, но както казах Матеус играе със състава на "мъри", все още напипва. Предполага се, че "мъри" е викал най-доброто с което БГ футбола разполага. Как да е, да не говорим за хасковския сега, че ще си разваля настроението :lol: . Трябва вече да се мисли и за алтернатива на Стенли-най-големият български футболист на последното десетилетие! Чаво Янков изобщо не става. В защитна фаза го минават като колче на ски слалом... същото важи и за Благо. ЗЛЕ. Единствената работа която той върши са центриранията. Прави го доста добре. Може би, на него трябва да му се търси нова позиция. Може би зад нападателя, където неговата пасивност няма да е от особенно значение в дефанзивен план. Попето, според мен, още незнае какво се очаква от него, и незнае, че той е единствената надежда в атакуващ и градивен план за отбора. Трябва му малко повече самочувствие, не от онова дето демонстрира по медиите, а от онова, с което разполага Меси-от това на терена. Трябва повече да търси топката и играта с нея.

Нападение. Тук е грешката на Матеус. От къде на къде ще излизаме с двама нападатели тип бабаити? И двмата, Макриев и Рангелов, са много спънати в краката, определено силната им игра е с глава. Това добре, обаче не виждам от кой ще дойдат центриранията? Реално, България не разполага с качествени нападатели в момента. Защо тогава търсим игра с двама некачествени? Може би, трябваше да се вкара още един халф, който да помага за изнасянето на топката, или да се търсят по-бързи крила в халфовата линия. Защото, това спроед мен, бе най-големият ни проблем, който лъсва дори и срещу отбори от ранга на Естония.

Дано Матеус залага на повече футболисти от БГ първенството, защото тия ги виждаме, че нестават. Нашите поне играят в Европа :lol:
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
aisogludingfioler
Контакти:

Re: Няма надежда !

Мнениеот aisogludingfioler » 10 фев 2011 11:48

Финландия няма такива заложби като сърбите и хърватите.

А така! Дойдохме ли си на думата?! Значи може би това с базите все пак не е всичко, а? Понеже във Финландия имат политики свързани с младежта, които ние даже и да имахме желание да провеждаме, което нямаме, нямаше да можем да ги провеждаме. Понеже се иска постоянство и усърдие от страна на Държавата.

Само, че огромната разлика е че Финландия няма такава история като България. Визирам специално националните отбори. За толкова много години Финландия не се е класирала нито на Европейско, нито на Световно. ;)

Турчолята си пълнят първенството с чужденци и дълбаят надолу (поне националния им). Андора не знам защо изобщо ги даде за пример...

Андора като малка и богата страна. Случайно я дадох за пример. Словения тогава... Ами турците им стигна дотам националният заради това. Те са като Батков. Сега, веднага! Купувай, Купувай! А не изграждай, изграждай.
Ми големите наши клубове на хартия са по-богати от хърватските. Различаваме се много по начина по който се правят нещата. Ако "Левски" или ЦСКА продават както Динамо и Партизан, съм сигурен, че ще сме си на същото ниво, както и сега и като бази и като клубен футбол. Единствено Батков и Титаните ще са добре

Словения е доста малка страна, но и там започнаха да мислят с главата си. Вярно били са част от Югославия, но по онова време най-добрите футболисти произлизаха от Сърбия или Хърватия. Словенците имат много малка заслуга за успехите на Югославия. Пичовете започнаха да градят нещо. За последните няколко години построиха 3 (!) нови стадиона и 2 зали. 2 от тия 3 стадиона се използват от националите. Резултатите естествено не закъсняват. Играха вече на европейско и на световно. Миналата година пак бяха на Мондиала и то след като еб*ха майката на руснаците на баража в Любляна...

Искренно се надявам Матеус да си е взел поуки за тези 4 мача, които ни водеше отбора и ембриони като Рангелов, Чавдар и прочие повече да не се вясват...

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 10 фев 2011 11:55

Как някои говорят за националите ни. Абе хора, добри, лоши това е положението. Трябва да си ги подкрепяме. По тая логика какво ми гледате Левски, ЦСКА и БГ футбол?!?! Аз може би съм един от малкото, които следят само и изцяло българското първенство. Добро, лошо, наше си е и си го харесвам. Има тръпка, има любов, има омраза! Положението с националите е същото.
Плакахте срещу Мъри. Сега започнахте и срещу Матеус. Няма угодия! И мен ме е яд на швабата за някои неща, но той е селекционер и той си носи отговорността. От нас се иска да сме на стадиона и да подкрепяме! :) Дайте с малко повече позитивизъм да подхождаме!
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
drums
Контакти:

Мнениеот drums » 10 фев 2011 12:12

marmi52 написа::evil:

Покажете ми един национален отбор в света ... Покажете ми една държава в света, чиито най-добър футболист е отказал да играе за националния и отбор ?! :evil:
Няма такава !!! :evil:
Ако Бербатов е в националния отбор ще вдигне нивото му, ще вдигне самочувствието на тези момчета и не на последно място ще бие сам такива отбори като Естония ...
Веднага някой са готови да плюят по Матеус ... Да, ама Матеус постига тези резултати без Бербатов, докато предишните треньори на националите и с него не успяваха ! :evil:

Пол Скоулс се отказа от националния на Англия ама Англичаните не ревът както ние за Бербатов.И аз да съм ще се откажа от този цирк и с кой да играе Бербатов с Ч.Янков ли или парахода Благойчо Георгиев

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 10 фев 2011 12:26

drums написа:

Пол Скоулс се отказа от националния на Англия ама Англичаните не ревът както ние за Бербатов.И аз да съм ще се откажа от този цирк и с кой да играе Бербатов с Ч.Янков ли или парахода Благойчо Георгиев

Ама в Англия да ги ринеш с лопата добрите футболисти. А тука имаме един Бербо и него вече го няма. Явно и ти, като Бербатов, не обичаш достатъчно родината си, щом би се отказьл в разцвета на силите си.
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 10 фев 2011 13:05

И да исках, нямаше да го кажа по-добре, толкова по темата за Бербатов ;)
Разбира се, че ще подкрепя отбора срещу Швейцария, силен или слаб , това е българският национален отбор - моят отбор ;) Който не ще да идва и не го интересувало - ми много ви здраве пичове, само че съм сигурен че ако вземем че бием шоколадите и черногорците, вие същите ще си скъсате г*за да си намерите билет за мача с Англия и ще биете тъпана как ще ги смачкаме и т.н. - ето такива псевдофенове винаги са ме дразнили, отборът трябва да се подкрепя винаги, дали в добро или лошо , аз като славист отлично знам за какво става въпрос :roll:
Също смятам, че ако Благо Георгиев беше червен или син, щеше да е обявен за полубожество, ама нали е славист, нека го наплюем . Толкова ли не проумявате, че дори и да играе слабо, с един пряк свободен удар може да реши всеки мач ?
Рангелов и Макриев били средняци - а какви са успехите на предложените от вас Генков, Камбуров,Божинов или Домовчийски - май че никакви :lol: Истината е че нападателите ни са средна (силно казано) класа, единственият който е от световна вече не играе за нас ...
И стига с това храчене по Матеус от една контрола - нека му се даде време и да видим какво ще стане в квалификациите :!:
Изображение

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 10 фев 2011 14:04

Аз лично не съм никак доволен от някои решения на Матеус снощи,а и по принцип.Ще се опитам да дам някои предложения за състав и схема,според своите виждания.На вратата имаме стабилен вратар,който играе много силно в клубния си тим,спечели Суперкупата на Холандия,начело е сега,игра в Шампионската лига,сега ще играе в Лига Европа на 1/16 финал.Критиките към него могат да идват единствено защото Боби Михайлов му е баща,което в конкретния случай се вижда,че е несериозно.Ники Михайлов е безспорният номер едно на вратата.Фен съм на Станислав Манолев,но е очевидно,че когато той играе,нямаме десен бек.Той стои 80 % от времето в атака,спомняме си,че в Италия двата гола станаха от неговата зона.Просто холандският футбол е доста атакуващ и в ПСВ,Манолев играе почти само в атака.Николай Бодуров се справи прекрасно като бек срещу Уелс,а снощи имаше колебания в центъра на защитата.Според мен Бодуров бек и Манолев като крило ще е много добър вариант за десния ни фланг.В центъра на защитата вече няколко години налагаме човек,по чиято пряка вина падат повече от половината голове в нашата врата.Никой защитник не е получавал толкова шансове колкото Русия,но смятам,че всеки разбиращ поне малко от футбол,е наясно,че това момче просто не може да играе на такова ниво.Валентин Илиев,Йордан Милиев,Костадин Стоянов и дори Павел Виданов ще се справят по-добре в центъра на защитата.Все пак в тази зона нямаме качествени изпълнители и трябва да се избира по-малкото зло.На левия бек Занев и Минев са горе-долу на едно ниво и,общо взето,е все тая кой от тях ще играе.Все пак давам предимство на Занев,защото Веселин Минев има сериозни проблеми с нервната система и играе и се държи като обезумял,което може да му коства изгонване във важен мач.В халфовата линия е време да се даде шанс на Владо Гаджев.Да,не е Пирло,Шави,Иниеста,Джерард или Лампард,но е далеч по-сериозен вариант от Чавдар Янков,който вече ми е дори антипатичен,вследствие на изкуственото му налагане вече седма година.Стенли е бетон и за него лоша дума няма как да кажа.Благо Георгиев скоро ще стане на 30 години,а не е направил абсолютно нищо в кариерата си.Вече и фаулове не може да бие.Не виждам мястото му в състава.По лявото крило Мартин и на 32 години пак е най-добрият вариант.За дясното вече казах за Манолев.Ивелин Попов очевидно е най-добрият играч в националния отбор в последната година и той е единственият ни светъл лъч в атака на този етап.Попето винаги се раздава,гори в играта,нагърбва се с организирането на атаки,вкарва и голове,да,снощи направи дузпа,но това е с минимално значение на фона на приноса му за отбора в последната една година.На позицията централен нападател имаме огромни проблеми.Бербатов се отказа,Божинов е пълен провал в последните години,Матеус се скара с Домовчийски,Мицански не играе в клубния си тим,Рангелов е пълна карикатура на футболист,а Макриев си е типично дърво,но той в определени мачове може да бъде полезен.Цецо Генков е един много подценяван футболист,до голяма степен защото не е играл в традиционните в последните години клубове,чиито футболисти играят в националния отбор.Гигов не е бат Венци и не натиска по елементарен начин треньорите,за да му викат играчите.Левски,ЦСКА и Литекс пък винаги имат по някой сегашен или доскорошен национал,но това все пак е логично с оглед това,че всяка година играят в Европа.Евентуално би могло Спас Делев,който иначе ми е антипатичен като поведение, да получи шанс в скоро време,защото някои от тези,които играят в момента с нищо не са показали,че заслужават повече.Като цяло,кой знае какви алтернативи не съществуват на този етап,но все пак смятам,че и наличният материал може да се оптимизира и да бъде достатъчен за победа над Швейцария,Черна гора,Уелс и други подобни отбори.
Последна промяна от acmilan на 10 фев 2011 14:20, променено общо 1 път.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 фев 2011 14:18

Алтернативи има, но няма какво да се лъжем ... свестните ( качествените ) ... се броят на пръстите на едната ръка !

Вратар - Митрев ... и това младото момче на Славия, как беше ?
Защита -
Тунчев ( когато се оправи и навлезе във форма разбира се ) Караславов, Коце Стоянов, Ал. Александров, В. Генев

От наличните ни крайните защитници мисля, че се вика всичко що - годе читаво ... + разбира се, трябва да го пробват най после Старокин.

Халфове:
Т. Янчев, как беше онова момче от Чермоморец .... тоя младия от Локо Сф. също не изглежда лош ... мале, аз почнах като Пената да ги редя ... много лошо е да ти бягат имена когато ти трябват ... :lol:

Крайни нападатели и крила:
Писаров, Дани Младенов, Делев, Г. Миланов ....

Общо взето сес спрях на имена дето са пробвани много рядко ... или - въобще не са викани ( не им е даден шанс ) .... останалите се викат.
Друг е въпроса, че някои от постояното присъствие, трябва да се разкарат ....
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Национален отбор”