Финландия няма такива заложби като сърбите и хърватите.
А така! Дойдохме ли си на думата?! Значи може би това с базите все пак не е всичко, а? Понеже във Финландия имат политики свързани с младежта, които ние даже и да имахме желание да провеждаме, което нямаме, нямаше да можем да ги провеждаме. Понеже се иска постоянство и усърдие от страна на Държавата.
Турчолята си пълнят първенството с чужденци и дълбаят надолу (поне националния им). Андора не знам защо изобщо ги даде за пример...
Андора като малка и богата страна. Случайно я дадох за пример. Словения тогава... Ами турците им стигна дотам националният заради това. Те са като Батков. Сега, веднага! Купувай, Купувай! А не изграждай, изграждай.
Ми големите наши клубове на хартия са по-богати от хърватските. Различаваме се много по начина по който се правят нещата. Ако "Левски" или ЦСКА продават както Динамо и Партизан, съм сигурен, че ще сме си на същото ниво, както и сега и като бази и като клубен футбол. Единствено Батков и Титаните ще са добре.
Така че не сравнявайте цифрите, а начина по който се мисли в Загреб и в София.

За какво иначе си мислиш, че всяка година западните отбори купуват масово оттам. И то не е да кажеш, че само от Звезда, Партизан, Хайдук и Динамо взимат футболисти. И от по-малките отбори купуват... Александър Коларов например пристига в Лацио от ОФК Белград и е юноша на Чукарички.
Да, и при нас е било така преди 20 години. Те не са разрушили за разлика от нас. Не, че толкова напред са отишли. Просто са запазили едни добри действащи механизми, а ние ги съсипахме, за да отречем всичко.
Когато нещо работи добре, не го променяш. В Благоевградско продължават да се раждат таланти и какво от това? Просто системата не работи вече. И да има някъде следващ Стоичков или Бербатов, никой няма да му даде шанс. Ще се вземат три гари и един Жоазиньо, понеже ще излязат по-евтино и ще дадат резултат веднага. Не се мисли, че след 6-7 години този Бербатов ще донесе много повече пари от този Гара или Жо.
Проблемите свързани с отговорните лица във футбола ни са в корупцията и назадничавото мутренско мислене. И ще видите, например, че и Румъния ще ни настигнат за съжаление по разрушение. И там съсипват с голяма скорост. И онзи Клуж, който направи фурор в ШЛ не е добрият пример, а именно Динамо (Загреб), ако ще и да са били по-бедни...
Заради това казах, че не играят тези неща.
С уволнението на Мъри се разбра, че клубният ни футбол не иска да върви напред. Мислете за Батков като за лицето на футбола ни. Та той не искаше да изчака да се обиграе отбора под ръководството на Мъри. Не искаше да надгражда. Защото иска да се връткат парите! А с Мъри "Левски" щеше да повтори участието си в ШЛ. 100 про! Но нямаше да е веднага.
И смешно прозвуча, вярно, но това беше правилният футбол - бавно надграждане и постепенен напредък, а не скокообразно движение.
От едната страна имаме политика като на Петржалка, които бях one-hit wonderer и от друга политика като тази на БАТЕ. Ние сме от първите.

И ако си мислите, че в Беларус всичко е мед и рози се лъжете!