4oKuTo написа:1*million, всичко зависи от интереса към дадено нещо, неговото търсене. Примерно в Тексас са луди по футбола, интерес огромен, американският футбол там е институция, голям пазар, много хора, хоп стадион за 1 милиард, половината пари публични. В същото време за хокей там ги боли да речем 1000 човека, зала няма. В много северни щати пък е обратното, има хокей, няма футбол, интересът там е насочен другаде. Така че, ако тук има голямо желание от обществото насочена към футбола, ще има за него, а за баскетбола и операта не.
За посещаемостта изобщо не е сигурно, че ще се вдигне, ако някой направи стадион. В Бургас беше около 2000 средно преди да пуснат безплатен вход, а стадионът е супер за нашите стандарти. Освен всичко останало билетът няма да е 5 лева, а сигурно ще е повече. Няма толкова хазартен тип, който да направи стадион и да разчита на петкратно увеличение на публиката при по-скъпи билети, за да избие инвестицията. Ако има нови стадиони, хората пак ще намерят оправдание да не отидат- дават го по телевизията, цените на билетите не са реални, времето не е хубаво, футболът е слаб.
Еми значи приятелю проблема не е в стадионите а в хората. Тоест и Бенабеу да им вдигнат пак ще намерят оправдание. А за Бургас примера ми е че съоражението е страхотно и чуството да гледаш мач на живо е наситина адски близо до това по европейските терени. Но едната предпоставка е стадиона, качеството на футбола е другата. Когато той е слаб и бездушен ще ходят по 2000 души разбира се.
А държавния интерес - прав си. Но в момента държавата ни далеч не е цъфнала и вързала че да мисли и за спорта. Забравете сравнения с Германия USA итн... Нека първо си оправим къщата, да си стегнем покрива да не тече вътре пък тогава да сложим сателитната чиния. Мисля ме разбираш

Всичко останало е циганска работа.