Да откажем цигарите СЕГА !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Да откажем цигарите СЕГА !!!

Мнениеот megan fox » 02 фев 2011 13:11

maldin1 написа:
megan fox написа:Ахаааа, значи пушил си няколко години и после да спреш да пушиш за 1 или повече години не било воля??! Тогава какво е?! Хайде пуши 2-3 години и после спри цигарите за 1 година да те видим!

Аз почвам да пуша след всяко спиране, не защото имам нужда да пуша, не защото не съм загубил навика, а нарочно, за да го изградя отново този вреден навик и после пак да го премахна!
Ясно ми е, че за повечето хора това е странно и едва ли ще го разберат, но за мен не е. Най-малкото показвам на приятелите ми, че да се спрат цигарите изобщо не е толкова трудно, колкото те си мислят. ;)
Не мога да повярвам.За мен да имаш воля да спреш цигарите не е за 1 басче или нещо друго.Просто казваш спирам ги и повече не палиш.Иначе аз никога не съм пушил и не смятам да пуша.

Аз точно това правя, но с една уговорка! Никога не казвам "спирам цигарите окончателно"! Все някой ден ще дойде и това време и тогава ще ги спра окончателно и повече няма да запаля нито една цигара в живота си - точно както направи баща ми, през далечната 1991-а година той каза, че спира цигарите окончателно и от тогава насам не е палил цигара!
Аз винаги когато спирам цигарите казвам следното: "Спирам да пуша за еди какъв си период от време" (никога не е по-малък от 6 месеца и не е бил по-голям от 2 години). Сега за сефте се зарекох, че ще ги спра за 3 години, но про съответното условие - вече казахкакво е то!
И винаги си спазвам дадена дума - щом си съм казал 6 месеца - 6 месеца не пуша, ако кажа 1 година - 1 година не пуша. Когато реша да ги спра завинаги... просто ще го направя. ;)

Пропуших за сефте през 1996-а година, от тогава насам съм спирал и почвал да пуша 4 пъти. Надали ще пуша още дълго време..., по принцип съм го решил, когато създам мое семейство окончателно да ги изхвърля тези лайна от живота си, но засега съм си ерген и не смятам да се лишавам от това удоволствие, освен ако любимият ми отбор не ме лиши от него! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 02 фев 2011 13:15

абее пушете пийте ебете всичко правете бе зимайте и от най - малкото за къде се пазите ;]
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 фев 2011 13:17

fred написа:Брех да му се не види...
Един път и аз да се съглася с теб :lol:
Това са пълни щуротии - спирам ги заради бас, почвам ги заради бас :lol:
А да го правиш за да се покажеш колко си велик пред приятелите ти колко ти е лесно да ги откажеш е повече глупаво (намери си по-добре друго начинание с което да ги впечатляваш, което да е по-здравословно или най-малкото по-смислено)

Повярвай ми, имам далеч по-нездравословни случки и хобита, с които съм впечатлявал приятелите ми предостатъчно! Къде на шега, къде не... те си твърдят, че съм безсмъртен! По едно време това да ме блъска кола беше станало като ежедневие за мен, 7 пъти ме е блъскала кола (2 пъти като колоездач), за толкова много инциденти имам само една счупена костица в лявата пета и 8 пукнати ребра! Отделно още колко щуротии съм правил на младини бедна ти е фантазията! По едно време нарочно предизвиквах смъртта, за да видим кой е по-по-най... аз или тя! Засега тези ни игрички ги печеля аз! Ясно ми е, че накрая тя ще победи необратимо, но то това е неизбежно! ;)
Последна промяна от megan fox на 02 фев 2011 13:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 02 фев 2011 13:17

durex написа:
Neron написа:Не пуша и нямам никакво намерение да пропушвам.Не искам да умра от рак на 50-60 години и не ми се дават пари за да се тровя.

Ей това е вече глупост ;) познавам хора,които са на 80 и цял живот пушат но не са болни от рак ;) Тва не е предпоставка...каквото ти е писано..познавам и хора които цял живот не са пушили но са починали на 50-60 години.Хубаво е да не се пуши,защото кожата ти се сбръчква и на 30 години ще изглеждаш все едно си на 60,отделно зъбите ти пожълтяват и имаш лош дъх,което е много неприятно...аз и за това не харесвам жени (момичета) които пушат,защото на 18 години,кожата им и те самите ми приличат на 30 годишни което е много жалко.

Няма начин цигарите да не дават ефект към заболяване от рак.Това че някои не се е разболял е нормално.Мисълта ми беше че цигарите помагат от заболяване от рак а и като имаш впредвид че всеки втори вече умира от рак само циари ти трябват.Пушиш ли цигари сам си копаеш дупката.Рано или късно дава ефект.А и това да се сбръчкосаш на младини да ти пожълтеят зъбите ръцете е достатъчна причина.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 фев 2011 13:20

Neron написа:Няма начин цигарите да не дават ефект към заболяване от рак.Това че някои не се е разболял е нормално.Мисълта ми беше че цигарите помагат от заболяване от рак а и като имаш впредвид че всеки втори вече умира от рак само циари ти трябват.Пушиш ли цигари сам си копаеш дупката.Рано или късно дава ефект.А и това да се сбръчкосаш на младини да ти пожълтеят зъбите ръцете е достатъчна причина.

А ти да не смяташ да живееш 200 години или вечно?! Каквото и да правиш накрая умираш! Това е неизбежно! Съветвам ви да свикнете с тази мисъл и да се примирите с нея! Така си освободен от доста страхове и би си позволил да правиш неща, които в противен случай никога не би направил, а така изпускаш много емоции, адреналин и готини изживявания! ;)

Наясно съм, че един ден ще изтърся праха от камбаната, но поне, докато дойде този ден да си направя кефа на макс и да живея колкото се може по-екстремно! А дали ще умра от старост, инфаркт, инсулт, рак на белите дробове, застрелян или защото е паднал метеорит отгоре ми... все тая! Накрая нали все ще съм мъртав!

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 02 фев 2011 13:22

Neron написа:
durex написа:
Neron написа:Не пуша и нямам никакво намерение да пропушвам.Не искам да умра от рак на 50-60 години и не ми се дават пари за да се тровя.

Ей това е вече глупост ;) познавам хора,които са на 80 и цял живот пушат но не са болни от рак ;) Тва не е предпоставка...каквото ти е писано..познавам и хора които цял живот не са пушили но са починали на 50-60 години.Хубаво е да не се пуши,защото кожата ти се сбръчква и на 30 години ще изглеждаш все едно си на 60,отделно зъбите ти пожълтяват и имаш лош дъх,което е много неприятно...аз и за това не харесвам жени (момичета) които пушат,защото на 18 години,кожата им и те самите ми приличат на 30 годишни което е много жалко.

Няма начин цигарите да не дават ефект към заболяване от рак.Това че някои не се е разболял е нормално.Мисълта ми беше че цигарите помагат от заболяване от рак а и като имаш впредвид че всеки втори вече умира от рак само циари ти трябват.Пушиш ли цигари сам си копаеш дупката.Рано или късно дава ефект.А и това да се сбръчкосаш на младини да ти пожълтеят зъбите ръцете е достатъчна причина.

Това имам предвид! Че не е толкова,че ще се разболееш от рак,колкото кожата ти зъбите и още куп работи,които ще се случат на 100%

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 02 фев 2011 13:23

megan fox написа:
Neron написа:Няма начин цигарите да не дават ефект към заболяване от рак.Това че някои не се е разболял е нормално.Мисълта ми беше че цигарите помагат от заболяване от рак а и като имаш впредвид че всеки втори вече умира от рак само циари ти трябват.Пушиш ли цигари сам си копаеш дупката.Рано или късно дава ефект.А и това да се сбръчкосаш на младини да ти пожълтеят зъбите ръцете е достатъчна причина.

А ти да не смяташ да живееш 200 години или вечно?! Каквото и да правиш накрая умираш! Това е неизбежно! Съветвам ви да свикнете с тази мисъл и да се примирите с нея! Така си освободен от доста страхове и би си позволил да правиш неща, които в противен случай никога не би направил, а така изпускаш много емоции, адреналин и готини изживявания! ;)

Наясно съм, че един ден ще изтърся праха от камбаната, но поне, докато дойде този ден да си направя кефа на макс и да живея колкото се може по-екстремно! А дали ще умра от старост, инфаркт, инсулт, рак на белите дробове, застрелян или защото е паднал метеорит отгоре ми... все тая! Накрая нали все ще съм мъртав!

Прав си ама трябва да помислиш за някои които оставяш след себе си(децата ти).Едва ли на тях ще им е приятно баща им да гушне букета само щото не му е пукало за живота.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 02 фев 2011 13:26

в моя клас 2/3 от класа си пушат всяко междучасие
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 02 фев 2011 13:26

Приятели, само едно нещо ще ви кажа - няма такова нещо като намаляване на цигарите. Или пушиш, или не!
Аз лично не пуша вече от 2 години и нещо. Пушех по кутия и половина - две на ден. От тогава не само не съм пушил цигара, а не съм си и дръпвал! Не искам повече да се захващам с това робство!
Относно рисковете, сигурно е така. Никой не може да не убеди, че видиш ли като поемаш такова количество катран и дим всеки ден, нищо кофти не става с тялото ти. Не съм и съгласен с тезата, че който пуши умира по-млад по правило. Истината е някъде по средата.. има изключения. Но със сигурност рискът за здравословни проблеми е по-голям.
Онова момче, което твърди че е невъзможно да се откажат цигарите да не бърза.. като порасне малко ще мисли по друг начин. И мен ми беше кеф като ученик - студент да ходя по кафета, цигари, бири, иху-аху :)
Но нека ви кажа няколко неща.. от както отказах цигарите:
Ходя много често на кафе с приятели (пушачи) и не изпитвам нужда да запаля;
Ходя на нощни заведения (барове, дискотеки) пия мъжката и не паля.
Наслаждавам се на всякакви вкусове, особенно на кафе (пия поне по 2-3 на ден).
Наслаждавам се на всякакви миризми (добри и лоши) като лично при мен имаше осъзнателна промяна с обонянието.
Не мириша на циганин! Чак като ги отказах усетих как мирише един пушач и .. отвратително е!
Не ми се драфа всяка сутрин. Някак си е страхотно да станеш и да не ти е стегнат стомаха и да имаш чувството, че всеки момент ще повърнеш.
Няма вече кашлица. Аз лично понякога имах чувството, че ще си изкашлям белите дробове някой път.
Финансова инжекция. Давах по около 100 лева месечно за цигари, което си е 1200лв. годишно, сума си е нали? Сега всяка година ходя някъде в чужбина, разбира се отиват малко повече пари, но пак е помощ.

Сигурен съм че има още много неша, които се промениха в положителен аспект от както отказах цигарите. Просто пожелавам на всеки един от вас в един момент да ви писне от тях и да се решите. А решите ли се веднъж, ще видите че няма нищо по-лесно :)

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 02 фев 2011 13:29

malchev написа:Приятели, само едно нещо ще ви кажа - няма такова нещо като намаляване на цигарите. Или пушиш, или не!
Аз лично не пуша вече от 2 години и нещо. Пушех по кутия и половина - две на ден. От тогава не само не съм пушил цигара, а не съм си и дръпвал! Не искам повече да се захващам с това робство!
Относно рисковете, сигурно е така. Никой не може да не убеди, че видиш ли като поемаш такова количество катран и дим всеки ден, нищо кофти не става с тялото ти. Не съм и съгласен с тезата, че който пуши умира по-млад по правило. Истината е някъде по средата.. има изключения. Но със сигурност рискът за здравословни проблеми е по-голям.
Онова момче, което твърди че е невъзможно да се откажат цигарите да не бърза.. като порасне малко ще мисли по друг начин. И мен ми беше кеф като ученик - студент да ходя по кафета, цигари, бири, иху-аху :)
Но нека ви кажа няколко неща.. от както отказах цигарите:
Ходя много често на кафе с приятели (пушачи) и не изпитвам нужда да запаля;
Ходя на нощни заведения (барове, дискотеки) пия мъжката и не паля.
Наслаждавам се на всякакви вкусове, особенно на кафе (пия поне по 2-3 на ден).
Наслаждавам се на всякакви миризми (добри и лоши) като лично при мен имаше осъзнателна промяна с обонянието.
Не мириша на циганин! Чак като ги отказах усетих как мирише един пушач и .. отвратително е!
Не ми се драфа всяка сутрин. Някак си е страхотно да станеш и да не ти е стегнат стомаха и да имаш чувството, че всеки момент ще повърнеш.
Няма вече кашлица. Аз лично понякога имах чувството, че ще си изкашлям белите дробове някой път.
Финансова инжекция. Давах по около 100 лева месечно за цигари, което си е 1200лв. годишно, сума си е нали? Сега всяка година ходя някъде в чужбина, разбира се отиват малко повече пари, но пак е помощ.

Сигурен съм че има още много неша, които се промениха в положителен аспект от както отказах цигарите. Просто пожелавам на всеки един от вас в един момент да ви писне от тях и да се решите. А решите ли се веднъж, ще видите че няма нищо по-лесно :)

Евала.С това приключва моето участие в тази тема.Никога няма да пропуша.Амин :lol:

Нищо общо с Микре!!

Върни се в “Свободна зона”