Да откажем цигарите СЕГА !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Re: Да откажем цигарите СЕГА !!!

Мнениеот fred » 02 фев 2011 12:46

maldin1 написа:
megan fox написа:Спирам и почвам цигарите, когато си поискам, в общи линии си играя с тях, както и със здравето ми.

Редовният ми номер е да пуша 2 години, после да не пуша 1 и така до 101 и обратно...

За последно цигарите ги спрях на 27-и май 2009-а година. Бях се зарекал, че ако Барса спечели ШЛ, че ще спра цигарите за 1 година + уговорка, че ако Барса защити трофея си ще продължа да не пуша още една година. Е както знаем Барса не си защити трофея и една година по-късно, т.е. на 27-и май 2010-а година пропуших отново.

Сега съм се зарекал, че ако Барса пак спечели ШЛ, че ще спра цигарите за 3 години, след това пак ще пропуша и после пак ще си измисля повод да ги спра. :)

А колкото до положителният ефект от спирането на цигарите - в това спор няма! Веднъж подобреното дишане, веднъж, че не миришем на пепелник, веднъж, че наистина човек се чувства по-добре, зъбите на пожълтяват от цигареният дим, а за капак поне при мен съм забелязал и подобряване в Секса - продължителността на актта се удължава с над 25%. ;)

А защо не спирам цигарите окончателно, а след пауза от 1 годиан пак почвам..., за да се пристрастя отново към тях и после пак да ги спра. ;) Тренирам си волята, въпреки, че с цигарите е прекалено лесно.
Това не е воля,това е някакво тъпо оправдание да спреш цигарите.Ако имаше воля както казваш изобщо нямаше да ги почнеш отново.
П.с. fred,нямаше и капка сарказъм в изказването ти,ама както и да е.Btw. частни уроци даваш ли за да ни научиш на нови думички, че ние берем доматите с колците ? :?

Аз за теб съм се уверил че освен че ги береш ами и ги ядеш с колците пич.
Само като ти стане неудобно и не м ожеш да отговориш на нещо и се покриваш.
Така правиш във доста темички вече.
Ама да си ми жив и здрав де, та да има с кой да се базикам ;)
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 02 фев 2011 12:48

Да ги спреш е само и единствено въпрос на мотивация. Ако наистина го искаш го можеш! Ако не -пушиш, дори по малко. Тия лепенки и медицински пособи са пълна глупост. Няма по-голяма сила от желанието ;) Казваш си "няма смисъл", осъзнаваш го - и край!
Две седмици след последната цигара наистина усещаш че дишаш.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 02 фев 2011 12:49

megan fox написа:Ахаааа, значи пушил си няколко години и после да спреш да пушиш за 1 или повече години не било воля??! Тогава какво е?! Хайде пуши 2-3 години и после спри цигарите за 1 година да те видим!

Аз почвам да пуша след всяко спиране, не защото имам нужда да пуша, не защото не съм загубил навика, а нарочно, за да го изградя отново този вреден навик и после пак да го премахна!
Ясно ми е, че за повечето хора това е странно и едва ли ще го разберат, но за мен не е. Най-малкото показвам на приятелите ми, че да се спрат цигарите изобщо не е толкова трудно, колкото те си мислят. ;)
Не мога да повярвам.За мен да имаш воля да спреш цигарите не е за 1 басче или нещо друго.Просто казваш спирам ги и повече не палиш.Иначе аз никога не съм пушил и не смятам да пуша.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
blue SASHO77
Контакти:

Мнениеот blue SASHO77 » 02 фев 2011 12:54

Аз пак си пуша,въпреки,че прекарах инсулт, и нямам никъкво намерение да ги спирам и/или отказвам! Знаеш ли кво си ми е хубаво така,сутринта цигарка,кафенце! Вечер биричка,цигарка,биричка.......
САМО ЛЕВСКИ

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 02 фев 2011 12:55

maldin1 написа:
megan fox написа:Ахаааа, значи пушил си няколко години и после да спреш да пушиш за 1 или повече години не било воля??! Тогава какво е?! Хайде пуши 2-3 години и после спри цигарите за 1 година да те видим!

Аз почвам да пуша след всяко спиране, не защото имам нужда да пуша, не защото не съм загубил навика, а нарочно, за да го изградя отново този вреден навик и после пак да го премахна!
Ясно ми е, че за повечето хора това е странно и едва ли ще го разберат, но за мен не е. Най-малкото показвам на приятелите ми, че да се спрат цигарите изобщо не е толкова трудно, колкото те си мислят. ;)
Не мога да повярвам.За мен да имаш воля да спреш цигарите не е за 1 басче или нещо друго.Просто казваш спирам ги и повече не палиш.Иначе аз никога не съм пушил и не смятам да пуша.

Брех да му се не види...
Един път и аз да се съглася с теб :lol:
Това са пълни щуротии - спирам ги заради бас, почвам ги заради бас :lol:
А да го правиш за да се покажеш колко си велик пред приятелите ти колко ти е лесно да ги откажеш е повече глупаво (намери си по-добре друго начинание с което да ги впечатляваш, което да е по-здравословно или най-малкото по-смислено)
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 02 фев 2011 12:55

Не пуша и нямам никакво намерение да пропушвам.Не искам да умра от рак на 50-60 години и не ми се дават пари за да се тровя.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
komi
Контакти:

Мнениеот komi » 02 фев 2011 13:01

Много искам да споделя с вас малко опит: няма нищо по - хубаво от кафе БЕЗ цигара. Повярвайте ми. Усещаш истинския вкус на кафето. Когато реших да отказвам цигарите, което беше преди около 4-5 години, си мислех, че този момент с кафето ще е най - труден. Оказа се най - лесен и изненадата беше повече от приятна. Това ме мотивира допълнително. През тези години ми се е случвало да палвам в компания, но с кафе не си спомням да съм го правил. Иначе спирането на цигарите е само и единствено въпрос на желание.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 02 фев 2011 13:05

Neron написа:Не пуша и нямам никакво намерение да пропушвам.Не искам да умра от рак на 50-60 години и не ми се дават пари за да се тровя.

Ей това е вече глупост ;) познавам хора,които са на 80 и цял живот пушат но не са болни от рак ;) Тва не е предпоставка...каквото ти е писано..познавам и хора които цял живот не са пушили но са починали на 50-60 години.Хубаво е да не се пуши,защото кожата ти се сбръчква и на 30 години ще изглеждаш все едно си на 60,отделно зъбите ти пожълтяват и имаш лош дъх,което е много неприятно...аз и за това не харесвам жени (момичета) които пушат,защото на 18 години,кожата им и те самите ми приличат на 30 годишни което е много жалко.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 02 фев 2011 13:05

komi написа:Много искам да споделя с вас малко опит: няма нищо по - хубаво от кафе БЕЗ цигара. Повярвайте ми. Усещаш истинския вкус на кафето. Когато реших да отказвам цигарите, което беше преди около 4-5 години, си мислех, че този момент с кафето ще е най - труден. Оказа се най - лесен и изненадата беше повече от приятна. Това ме мотивира допълнително. През тези години ми се е случвало да палвам в компания, но с кафе не си спомням да съм го правил. Иначе спирането на цигарите е само и единствено въпрос на желание.

Именно! ;)

Потребителски аватар
puhisamolevski
Контакти:

Мнениеот puhisamolevski » 02 фев 2011 13:09

Аз си пуша редовно, но и не искам да ги отказвам. Като цяло напоследък се ограничавам - 5-7 макс. 10 цигари на ден, ако не отида да пия :) Но дажи и тогава...с кафенцето сутринта и после привечер ако си сипа една чаша вино, просто ми е прекалено причтно, че да ги отказвам ;)

Като цяло си мислех, че след като се оженя ще ги откажа. Разбира се, когато съм с някой, на който му пречат, не пуша.
Мисля, че по-голямата част от "вредността" на цигарите е измислена или поне пресилена. Всичко е вредно, но когато е в умерени количества - не толкова.

Ако почна да ви разправям колата колко е вредна и канцерогенна.. :roll: :idea:
ТАМ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА "ГЕРЕНА", ГОНЗО ЩЕ ДЪРЖИ В РЪЦЕ КУПАТА ОКЪРВАВЕНА!

http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=46&t=26149

Върни се в “Свободна зона”