Фен на "Черноморец" не e пропуснал мач на тима от 1978 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Фен на "Черноморец" не e пропуснал мач на тима от 1978 г.

Мнениеот ntodorov » 29 яну 2011 12:01

Да, Ел Греко. За този вратар говорих. След Пинко ми се видя малко скучноват на вратата, но, когато имаше ден пазеше много добре. Имаше физика и хъс за вратар, но пък Пинко си беше шоумен. Хващал съм се, че понякога гледах неговите реакции отколкото това, което ставаше на терена. Още се смея на култовите подвиквания от трибуните при атака на гостуващия отбор към Любо : "Оле майко, оле майко". Запознати тогава твърдяха, че това била негова реакция при опасности пред вратата му. Аз лично не съм чувал подобни подвиквания от него, но знае ли човек. Помня обаче на един мач след удар от около 25 метра топката срещна страничната му гредата. Пинко си беше вдигнал ръцете и очакваше топката да излезе в аут. След това незнайно защо пробяга 30 метра към центъра да се кара на Дидо Петков и на всички, които се изпречваха пред него. Голям шоумен беше. харесваха го и журналисти и фенове на други отбори. Гледах мач в Плевен с Пинко на вратата. Хората истински му се радваха. Помните ли реакциите му, когато някой се опитва да го обстрелва отдалеч ? :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 29 яну 2011 13:30

Явно тази тема наподобява рубриката - "Да се върнем години назад" от която е имало нужда... За Пинковото "Оле майко"
целта му беше да респектира противниковите нападатели, дори понякога е имал успех - това той ми го е казвал.
А "Левски Спартак" винаги е бил голям дразнител за Акулите защото в много от мачовете печелеха по най-долният начин, най - куриозната ситуация от сезон1977-1978г. (ако не се лъжа) когато в наказателното поле на говедата след центриране
Грънчаров изби топката с ръка в ъглов удар ( с добре познатото във волейбола возене) без последствие от съдията.... Трибуните полудяха.... Още настръхвам като се сетя.... А снимката от този момент стана футболния куриоз за годината на английския таблоид the sun. До скоро (3-4г.) пазех изрезката ама после се местих и някъде изчезна...
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 29 яну 2011 14:50

grud написа:Явно тази тема наподобява рубриката - "Да се върнем години назад" от която е имало нужда... За Пинковото "Оле майко"
целта му беше да респектира противниковите нападатели, дори понякога е имал успех - това той ми го е казвал.
А "Левски Спартак" винаги е бил голям дразнител за Акулите защото в много от мачовете печелеха по най-долният начин, най - куриозната ситуация от сезон1977-1978г. (ако не се лъжа) когато в наказателното поле на говедата след центриране
Грънчаров изби топката с ръка в ъглов удар ( с добре познатото във волейбола возене) без последствие от съдията.... Трибуните полудяха.... Още настръхвам като се сетя.... А снимката от този момент стана футболния куриоз за годината на английския таблоид the sun. До скоро (3-4г.) пазех изрезката ама после се местих и някъде изчезна...

Ха. И аз имах тази снимка. Черно-бяла естествено. Фоторепортера беше снимал точно как топката е на ръката на Грънчаров. В мача той буквално си протегна ръката. Съдиите тогава режеха много гадно и, като, че ли целта им беше такава за да се харесат я на Милко Балев ( протеже на Левски), я на Добри Джуров ( протеже на армейските отбори ЦСКА, Сливен, Ботев ). Изрязана ми беше от вестник ( нямам спомени кой). Чичо ми тогава работеше в Коми, той беше върл фен на Черноморец. Пишех му писма и му разказвах в тях всички мачове на, които ходих и в едно от писмата му пратих въпросната снимка. Обаче ми се струва, че този мач беше 1980-81 година. Не съм много сигурен, но бях на срещата с дядо ми и, като хлапак плаках от яд.

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 30 яну 2011 01:47

Днес пропътувах 700 км . за да гледам първата ни кнтрола и съм с доста преповдигнато настроение . Мисля , че отборът ще играе по - красиво и по - разкрепостено , от колкото при Балъков , когото аз безкрайно много уважавам . Но това е факт и много ме накефи днес амбицията на българчетата за доказване , а и чужденците си бяха на ниво .
Е , ниво , ново какво ниво ? Като за първи мач І СУПЕР !
бббббббббб

Потребителски аватар
ALBION
Контакти:

Мнениеот ALBION » 30 яну 2011 09:24

През годините Черноморец е губил по доста скандален начин двубои в Бургас. Имаше съдийски произвол в не един или два мача, особенно когато бяха замесени ЦСКА или Левски. Аз също си спомням волейболния прийом който направи Грънчаров с дясната си ръка и все още се чудя, как така при наличието на огромната цензура в медиите, в-к Черноморски фронт си позволи да публикува подобна снимка? Спомням си също, че някои от мачовете завършваха след грозни уговорки, като най-фрапантния беше срещу ЦСКА на ст.Девети септември. Годината не я помня точно, но през настоящия сезон нападателите на Черноморец изпитваха големи затруднения в отбелязването на голове. Мача започна прекрасно за Акулите и натиснахме много яко ЦСКА в тяхната половина и след голове на Иван Илчев и Йовчев поведохме комфортно на полувремето. Тогава всички коментирахме на почивката че, отново хора от защитата бележат за отбора, но ако продължим с подобна агресия и през второто полувреме може и да ги разгромим. Да, ама не! През второто полувреме излезе коренно различен отбор без никаква мотивация, а на вратата Дражо Стоянов беше просто фигурант, като при третия гол за ЦСКА едвали не беше застанал мирно на гол-линията и не пожела да избие не толкова силната топка. Друг такъв който се е запечатал в съзнанието ми е загубата отново срещу ЦСКА, този път с 1:4 като след този мач обвиненията бяха персонално насочени срещу Папазов. В интерес на истината тогава през пролетния полусезон Черноморец нямаше загуба в Бургас и играеше много силно. Очакванията бяха че Акулите няма да сгрешат и ще спрат ЦСКА за титлата. Но дали Папаза продаде мача или същия беше уговорен на по-високо ниво, така и не стана ясно?

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 30 яну 2011 21:37

Мачът със Сливен за който някой попита по-горе е от първенството на Южна Б РФГ-сезон 1973-74 г. В предпоследния кръг в Бургас се срещат двата основни претендента за влизане в А група.Сливен има лека преднина в точките и ги устрийва реми.В Черноморец играе Янко Кирилов от Сливен,а пък в Сливен е бургазлията Георги Маджаров който е войник.Именно Кирилов изпуска дузпата за Черноморец,и Сливен влиза в А група,а Черноморец остава в Б до 1977 Южна "Б" Републиканска футболна група

Крайно класиране

М П Р З ГР Т

1. Сливен (Сливен) 36 24 7 5 67:20 55
--------------------------------------------------------------
2. Черноморец (Бургас) 36 23 6 7 81:34 52 [-]
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

14 Ноември 2008
Контакти:

Мнениеот 14 Ноември 2008 » 01 фев 2011 09:58

ntodorov написа:
grud написа:Явно тази тема наподобява рубриката - "Да се върнем години назад" от която е имало нужда... За Пинковото "Оле майко"

Ха. И аз имах тази снимка. Черно-бяла естествено. Фоторепортера беше снимал точно как топката е на ръката на Грънчаров. В мача той буквално си протегна ръката. Съдиите тогава режеха много гадно и, като, че ли целта им беше такава за да се харесат я на Милко Балев ( протеже на Левски), я на Добри Джуров ( протеже на армейските отбори ЦСКА, Сливен, Ботев ). Изрязана ми беше от вестник ( нямам спомени кой). Чичо ми тогава работеше в Коми, той беше върл фен на Черноморец. Пишех му писма и му разказвах в тях всички мачове на, които ходих и в едно от писмата му пратих въпросната снимка. Обаче ми се струва, че този мач беше 1980-81 година. Не съм много сигурен, но бях на срещата с дядо ми и, като хлапак плаках от яд.
Голям виц това:Милко Балев ( протеже на Левски) :shock: :shock: :shock: Даже говедата имат една песен"смърт за Милко Балев смърт за цска".Иначе мемоарите са добри. :mrgreen:

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 01 фев 2011 14:34

14 ноември 2008 ( колкото и странно да звучи, като обръщение) - прав си. Милко Балев е бил фен на ЦСКА - заблудата е била моя. Използвам детските си спомени. Нека четящите да заменят името на Милко Балев с тогавашния МВР шеф Димитър Стоянов. Общата идея е, че зад тези отбори винаги е стоял висшестоящ човек. Приемам поправката.

14 Ноември 2008
Контакти:

Мнениеот 14 Ноември 2008 » 01 фев 2011 15:05

ntodorov написа:14 ноември 2008 ( колкото и странно да звучи, като обръщение) - прав си. Милко Балев е бил фен на ЦСКА - заблудата е била моя. Използвам детските си спомени. Нека четящите да заменят името на Милко Балев с тогавашния МВР шеф Димитър Стоянов. Общата идея е, че зад тези отбори винаги е стоял висшестоящ човек. Приемам поправката.

Може да звучи странно,но как ми топли душата тази дата! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Goshky
Контакти:

Мнениеот Goshky » 01 фев 2011 19:21

тогава бихте спартак варна с 5 на 0 нали :lol:

Върни се в “Черноморец”