- Наистина ли до момента нито една телевизия не е проявила интерес към срещата със Зират?- Тук е моментът с едно огромно прискърбие да акцентирам как се гради спорт в България. Ние с огромни трудности и с огромни компромиси се опитваме да правим европейски волейбол и мисля, че това се оценява от всеки - независимо дали е цесекар, фен на волейбола или просто фен на спорта. Всеки по достойнство оценява инвестицията на толкова много пари в условията на тази ситуация в страната, плюс това гарнирано с някакъв спортен успех, което за малка България е голямо постижение. Но какво се получава? Предстои ни четвъртфинал във втория по сила турнир и нито една телевизия няма да предава мача. Подписваме договори с рекламодатели, макар и за не много пари, но жизнено важи за нас пари, и е нормално тези хора да се интересуват кога ще се види логото на тяхната фирма по телевизията. Ние в момента сме на върха на нашето развитие, на няколко мача сме от финала в турнира за Купата на CEV, а в същото време губим рекламодатели, защото няма да ни дават по телевизията. Момчетата, президентът и цялата организация ЦСКА страда, защото имаме куп проблеми и се опитваме да ги решим, а обществото по никакъв начин не се отблагодарява за това. Освен да ни интервюирате, да ни ласкаете или пък да ни приземявате, се нуждаем и от подкрепа, кой каквато може, за финансовия просперитет на нещо, особено в случая, в който сме достигнали до някакво ниво. И какво се случва? Сега ни предстои мач, който искат поне милион и половина да го гледат, но няма да го дават. Това е голямата трагедия на България и никога няма да се оправим. Съжалявам, че съм толкова рязък, но съм изключително скептичен за развитието на спорта у нас. Щом ние постигнахме нещо изключително трудно за българските спортисти, особено за отбор, и не получаваме никаква подкрепа, това е ужасно. Как да почукаме на вратата на някой спонсор? С толкова много неща ли се гордеем в България, че не оценяваме нищо? Това е безумие! Ринг си изпълни фантастично договора, но той беше само за Шампионска лига. Сега сме в друг турнир и никой не проявява интерес. Питате ме за настроението в отбора, но по-добре си задайте въпроса какво е настроението в обществото. Но да се върнем на спортна тема, че не ми се задълбава повече...
http://www.sport1.bg/sport1/node/202190Българските "спортни телевизии" , те са по-скоро ТЕЛЕ , но без ВИЗИЯ !"