"Левски" с проект за покрив на стадиона

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Re: Една идея за реконструкция на Герена

Мнениеот flo » 29 яну 2011 19:15

markovark написа:Цитат относно ремонта в Ловеч: "Целият ремонт със всички екстри, видео стени (два броя) и т.н. ще е на тази стойност, до момента са вложени около 1 000 000лв., останалите 3 000 000 ще е за довършителният ремонт през лятото."
Когато започвах, имах нещо такова впредвид, но тамошното решение е с много ограничен капацитет на трибуните. Мисля че са около 15 реда за трибуни с обща дължина около 210 м. Това е породено от вида на покривната конструкция. Ограничена е от дължината на стоманените профили-12 м. За Герена би следвало да е по-различна. Вероятно окачена, като не е задължително да е като тази за бъдещия стадион "Варна" Може да е и подобна на тази от стадиона в Надежда, ст."Академик" или недовършената за стадиона в Плевен. Всичко е въпрос на цена и време за изпълнение.
Трибуните в модела са двурингови, всеки с по 15 реда или във височина 30реда. Общата им дължина е около 180 м. Долния ринг е добре да бъде със ст.бетонни рамки, а горния изцяло стоманен. Премостването и на двата етажа би следвало да е със стоманени греди. Възможно е и изпълнение подобно на Ловешкото, но с поне 20 реда във височина и частично непокриване на първите пет. Това е и най-евтиния вариант.

Ти инжинер ли си или архитект.

markovark
Контакти:

Мнениеот markovark » 29 яну 2011 19:21

Архитект съм, но от години работя с конструктори, проектиращи стоманени конструкции и поназнайвам нещичко....

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2011 19:22

markovark написа: Трибуните в модела са двурингови, всеки с по 15 реда или във височина 30реда. Общата им дължина е около 180 м. Долния ринг е добре да бъде със ст.бетонни рамки, а горния изцяло стоманен. Премостването и на двата етажа би следвало да е със стоманени греди. Възможно е и изпълнение подобно на Ловешкото, но с поне 20 реда във височина и частично непокриване на първите пет. Това е и най-евтиния вариант.

30 реда ще минат на височина настоящата трибуна и козирка в сектор "А" на Герена, според мен :roll:
В Ловеч са 10 реда и височината в задният край е около 8 метра денивелация, а първият ред започва на около 1,80 денивелация ;)
Последна промяна от PFC Litex на 29 яну 2011 19:37, променено общо 2 пъти.
Изображение

markovark
Контакти:

Мнениеот markovark » 29 яну 2011 19:25

В интерес на истината не съм ги броил, но мисля че и сега Герена е с 30 реда седалки.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2011 19:29

markovark написа:В интерес на истината не съм ги броил, но мисля че и сега Герена е с 30 реда седалки.

Нямам идея колко са, но те са в една равнина. Твоето предложение аз отдавна съм го споделял като идея и е много добро решени е в две равнини, то ест на два етажа, което означава, че ще се увеличи височината осезаемо.
10 реда споделих вече, че е на около 8 метра денивелация но визирах последният ред, а самата козирка в челото може и да е на 12 метра височина.
Приемам, че редовете става 30м то челото на козирката като нищо ще мине 30 метра, а това 99% ще е по-високо от козирката над сектор А

Прилагам снимка от времето на изграждането за повече яснота

Изображение[/quote]

Dialog Arena е с 25 реда седалки и капацитет 15 600,
Видео презентация http://www.zaglebie-lubin.pl/www/inc/kl ... ntacja.mov
Снимка http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _Arena.jpg
markovark, виждал ли си стадиона на Заглебие Любин?
Както е той изпълнен на два етажа и капацитетът става 30 000 места.

На Dialog Arena си играеха мачове и едновременно строяха стадиона

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 29 яну 2011 20:08

А колко струва техният стадион.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2011 20:24

Нямам идея, тъй като на различни места има различни цифри които са с голяма разлика една от друга.

Edit:
В официалният сайт на Заглебие пише следното

Czy możemy określić koszt inwestycji na jedno miejsce na stadionie?

Oczywiście. Jedno miejsce będzie kosztowało 1817,5 Euro.

Въпросът е колко ще струва едно място на стадиона и отговорът в 1817,5 евро

Капацитетът му е 16 300 * 1 817,5 = 29 625 250 евро, но това е цена на всичко от - > до, начислени са разрушаване на стари трибуни, тяхното оправяне след направа на новия, проекти, паркинги, видео стена, която е адски огромно и колко му е да струва цял милион, бе както се казва за всичко.
Последна промяна от PFC Litex на 29 яну 2011 20:33, променено общо 2 пъти.
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 20:27

Captain Stottlemeyer написа:
mashina za meso написа:Има едно решение и то е -стадион Раковски.Всичко друго е безмислено.

Това означава стадион "Раковски" да се разруши и на негово място да се построи нов. Преди около година самият Тодор Батков се отказа от този вариант, като призна, че не разполага с необходимите средства. Колегата по-горе е прав, че 15 000 места за международните мачове са малко. Не съм специалист, но може би единствен вариант засега, с оглед на оскъдните средства и краткия срок за изпълнение, е евтино леко покритие, което да се държи от пилони извън стадиона (нещо подобно на конструкцията, показана на картинката за стадион "Варна"). Да се надяваме все пак, че на "Тодорини кукли" 47 ще намерят решение и няма да гледаме домакинските мачове в ЕКТ на нашия отбор на чужд стадион. :)

Вече беше разискван този вариант ;) Откъм булеварда къде ще ги поставят тези носещи пилони :?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 20:29

На стадионът не му ли трябва първо укрепване на конструкцията, за да не се окаже, че козирките покриват само руини след две-три години :?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2011 20:39

На Корона Киелц и той е доста добър и е много по евтин

http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_korony_kielce

Той е на стойност около 10 милиона евро

На Заглебие е на стойност 130 милиона злоти, а на Киелц е 48 милиона злоти
Изображение

Върни се в “Левски”