"Левски" с проект за покрив на стадиона

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Re: Една идея за реконструкция на Герена

Мнениеот flo » 29 яну 2011 17:02

Ти много хубаво си направил този макет, ама файда няма да го показваш на нас.По-добре го покажи на Баждеков и Батков.

От друга страна Баждеков Беше казал че щял да похарчи 6,5 млн лев за покритие на стадиона, на мен не ми се вяррва да стане онова там на катринките за тези пари.

markovark
Контакти:

Мнениеот markovark » 29 яну 2011 17:05

Цената би била от 4 до 6 милиона лева, в зависимост от капацитета на трибуните. При по-големи такива, ще се наложи по скъпа носеща конструкция. Такова разположение на новите трибуни ще даде възможност в по-добри финансови времена да се премахнат земните насипи и на тяхно място да се построи четири-пет етажен паркинг.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 яну 2011 17:07

mashina za meso написа:Има едно решение и то е -стадион Раковски.Всичко друго е безмислено.

Това означава стадион "Раковски" да се разруши и на негово място да се построи нов. Преди около година самият Тодор Батков се отказа от този вариант, като призна, че не разполага с необходимите средства. Колегата по-горе е прав, че 15 000 места за международните мачове са малко. Не съм специалист, но може би единствен вариант засега, с оглед на оскъдните средства и краткия срок за изпълнение, е евтино леко покритие, което да се държи от пилони извън стадиона (нещо подобно на конструкцията, показана на картинката за стадион "Варна"). Да се надяваме все пак, че на "Тодорини кукли" 47 ще намерят решение и няма да гледаме домакинските мачове в ЕКТ на нашия отбор на чужд стадион. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 29 яну 2011 17:41

Markovark, защо не изпратиш този план в офиса на Левски.

markovark
Контакти:

Мнениеот markovark » 29 яну 2011 18:05

Идеята ми е феновете на Левски да се изкажат за подобен начин на реконструкция, а ръководството на отбора би следвало да обяви конкурс за това с крайна цена на бъдещите строителни работи. Сматам че подобни реконструкции са практични и за други стадиони с поне една масивна покрита трибуна. Такива са например стадиона в Стара Загора и този на Локо Пловдив. Особено подходящ е и стадион "Академик", ама там кой ли ще финансира. Най-малко строителни работи има за ст."Локомотив" в София. Той си има покритите трибуни, но трябва да се сменят обтягащите въжета и да се изгради осветление.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 29 яну 2011 18:14

markovark написа:Идеята ми е феновете на Левски да се изкажат за подобен начин на реконструкция, а ръководството на отбора би следвало да обяви конкурс за това с крайна цена на бъдещите строителни работи. Сматам че подобни реконструкции са практични и за други стадиони с поне една масивна покрита трибуна. Такива са например стадиона в Стара Загора и този на Локо Пловдив. Особено подходящ е и стадион "Академик", ама там кой ли ще финансира. Най-малко строителни работи има за ст."Локомотив" в София. Той си има покритите трибуни, но трябва да се сменят обтягащите въжета и да се изгради осветление.

Да но той няма две трибуни. Стадиона в Перник няма една, този в Стара загора лично мен ако ме питате няма 3, защото това горе не може да се нарече сектор за гости. В общи линии в Ловеч се строи горе долу по споменатият от теб начин и за 2 трибуни с не повече от 4 хиляди места, Гриша Ганчев обяви, че е дал 4 млн лева. Колко е истина не знам, но това наистина изглежда най-практичният начин за нашите стадиони.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2011 18:18

Целият ремонт със всички екстри, видео стени (два броя) и т.н. ще е на тази стойност, до момента са вложени около 1 000 000лв., останалите 3 000 000 ще е за довършителният ремонт през лятото.
Изображение

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 29 яну 2011 18:20

PFC Litex написа:Целият ремонт със всички екстри, видео стени (два броя) и т.н. ще е на тази стойност, до момента са вложени около 1 000 000лв., останалите 3 000 000 ще е за довършителният ремонт през лятото.

Не е ли много малко!

Потребителски аватар
stoichokrasi
Контакти:

Мнениеот stoichokrasi » 29 яну 2011 18:28

Браво,страхотна идея! Направо при Баждеков,и да ти даде доживотна карта за стадиона :)

markovark
Контакти:

Мнениеот markovark » 29 яну 2011 19:08

Цитат относно ремонта в Ловеч: "Целият ремонт със всички екстри, видео стени (два броя) и т.н. ще е на тази стойност, до момента са вложени около 1 000 000лв., останалите 3 000 000 ще е за довършителният ремонт през лятото."
Когато започвах, имах нещо такова впредвид, но тамошното решение е с много ограничен капацитет на трибуните. Мисля че са около 15 реда за трибуни с обща дължина около 210 м. Това е породено от вида на покривната конструкция. Ограничена е от дължината на стоманените профили-12 м. За Герена би следвало да е по-различна. Вероятно окачена, като не е задължително да е като тази за бъдещия стадион "Варна" Може да е и подобна на тази от стадиона в Надежда, ст."Академик" или недовършената за стадиона в Плевен. Всичко е въпрос на цена и време за изпълнение.
Трибуните в модела са двурингови, всеки с по 15 реда или във височина 30реда. Общата им дължина е около 180 м. Долния ринг е добре да бъде със ст.бетонни рамки, а горния изцяло стоманен. Премостването и на двата етажа би следвало да е със стоманени греди. Възможно е и изпълнение подобно на Ловешкото, но с поне 20 реда във височина и частично непокриване на първите пет. Това е и най-евтиния вариант.

Върни се в “Левски”