Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Re: Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Мнениеот storm » 29 яну 2011 00:32

Viktor4o_Rs написа:Може би заради битката при село Ключ не е споменат Самуил, хората помнят основно победите ; без никакво съмнение обаче, е бил добър владетел и се е противопоставял докрай на Василий Втори в онези трудни и смутни години ;)

Ами болярска му работа... :)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 00:32

delqnski47 написа:Някой в тази тема спомена ли ЦАР БОРИС 3?Човекът,който умря за своя народ??
Иначе много български владетели са дали много за нашата страна,затова няма да назовавам конкретен!

В България е имало трима владетели с име Борис-един княз и двама царе.Ти за кого говориш?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 29 яну 2011 00:33

Viktor4o_Rs написа:
Neron написа:А на мен ми е странно защо няма отбори с имената на владетелите при положение че имаме Левски Ботев Волов Бенковски но нямаме Симеон или Крум?

:lol: :lol: :lol:
По-добре че няма, щяхме да слушаме всеки мач "еди какво си за някой от тези велики мъже" ;)

Е сега малко ли чуваме от едни с червеникав цвят всеки мач какво им е в устата но както и да е да не се отклоняваме.Просто ми е интерестно.Явно като са се основавали клубовете поради годината им на основаване а именно че повечето са основани 40 50 години след освобождението българите са се радвали повече на тия велики мъже напук на Вазовата ''Епопея на забравените''.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 29 яну 2011 00:33

Кашчей написа:
delqnski47 написа:Някой в тази тема спомена ли ЦАР БОРИС 3?Човекът,който умря за своя народ??
Иначе много български владетели са дали много за нашата страна,затова няма да назовавам конкретен!

В България е имало трима владетели с име Борис-един княз и двама царе.Ти за кого говориш?

Че то пише бе....просто е до въпросителния :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 яну 2011 00:34

MORSKI написа:
Viktor4o_Rs написа:От друга страна, за християнството - дали нямаше да е по разумно да сме под егидата на Римо-Католическата църква, как мислите ?

Хубав въпрос. Понякога съм си мислил,че ако бяхме католици, никога нямаше да сме толкова века под турско робство-щеще да се организират на всеки десет години кръстоносни походи,докато ни освободят. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 яну 2011 00:36

Madridist написа:
MORSKI написа:
Viktor4o_Rs написа:От друга страна, за християнството - дали нямаше да е по разумно да сме под егидата на Римо-Католическата църква, как мислите ?

Хубав въпрос. Понякога съм си мислил,че ако бяхме католици, никога нямаше да сме толкова века под турско робство-щеще да се организират на всеки десет години кръстоносни походи,докато ни освободят. 8-)

И аз точно така си мисля, да ти кажа :) Въпреки че различните папи са били доста големи мръсници и манипулатори, но това е друга тема :)
Сетих се за друг отбор, кръстен на историческа личност - Касъм Паша :lol: :lol: :lol:
Изображение

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 29 яну 2011 00:37

Madridist написа:
MORSKI написа:

Не....кръстноносната идея умира практически умира след 3-тия или 4-тия кръстоносен поход...тя просто няма как да се развие нататък....Иначе технически кръстносната идея умира след двата похода през 1443 и 1444 за превземане на Одрин, тогавашната турска столица, и прогонване на турците от Европа....а и плюс това никой е нямало да ни освободи просто ей така за едното освобождение....в крайна сметка западните държави винаги са искали Константинопол и просто са щели да минат през нас да си го вземат и ние да останем под тяхно владичество :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 00:39

Gil-galad написа:
Кашчей написа:

Че то пише бе....просто е до въпросителния :)

Аз за Борис 3 не съм чувал.Знам, че сме имали цар Борис III, или Борис Трети.

то, че е късно и ме хвана кокошата слепота е вярно, но пък и нека се изписват правилно титлите и имената.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 29 яну 2011 00:40

Има и един холандски отбор, кръстен на владетел - Вилем II
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 яну 2011 00:41

Botevist_1912 написа:Има и един холандски отбор, кръстен на владетел - Вилем II

Дааа, прав си :)
Изображение

Върни се в “Свободна зона”