Madridist написа:А какво мислите за наследникът на Симеон- Петър. Аз лично съм интересни хипотези(конкретно- "12-те мита в Българската история" на Божидар Димитров) ,че той не е чак толкова слаб владетел,колкото го изкарват,по простата причина,че трудно някой слаб и безхарактерен владетел, може да седи начело на една огромна империя близо 40 години. Наистина сме получили териотирални загуби,но все пак, както много от вас отбелязаха, Симеон оставя една изтощена от войни държава,което трудно някой е можел да избегне.
Петър не е толкова слаб владетел колкото го изкарват....просто попада на трона на една изключително изтощена държава граничеща със съседи които са били в разцвета на силите си....все пак по времето на Петър и Самуил Византия е в разцвета на Македонската династия, най-силнат ауправляваля някога империята.....на северозапад една силна Унгария.....и допълнително походите на киевския княз Светослав, с които просто е нямало как да се справи...смисъл и на мене да ми стоварят 60 жиляди войници изведнъж на североизточната граница и аз ще изпадна в паника....

[/center]