Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Re: Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Мнениеот storm » 28 яну 2011 23:38

maldin1 написа:
Viktor4o_Rs написа:За смъртта на Симеон има поверие, че в Константинопол е имало негова статуя и след като Роман Лакапин е заповядал да отсекат главата й, Симеон е умрял - това малко е жълтинка според мен, но все пак ...
Крум също умира пред стените на Константинопол - уникален малшанс ...
Тервел и Борис малко остават извън вниманието, но са с огромен принос - първият спира арабите и е провъзгласен за кесар, вторият въвежда християнството :)
Според мен анкетата трябва да бъде променена по някакъв начин, защото е много трудно да се прецени :roll:

Изпреварих те малко с легендата. :D А знаеш ли,че има някакви сведения,че България била покръстена по времето на Тервел ?

Доколкото знам има легенда ,че само Тервел е бил покръстен.. ;)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

haha

Мнениеот haha » 28 яну 2011 23:39

Asterix написа:Селянинът Ивайло 8-) ако някой го помни ..

О,да,безспорна,за мен това е най-интригуваща фигура сред българските владатели.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 28 яну 2011 23:39

Siegfried написа:Като истински националист няма как да не се възмутя от пълната помия, каквато е тази анкета !!!!!!!!!!!! НЯМА НАЙ-ВЕЛИК БЪЛГАРИН!!!!! НЯМА ТАКЪВ, КОЙТО НАЙ-МНОГО ДА МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛ!!!!!!!!!!

КАТО ПАТРИОТИ НИЕ ТРЯБВА ДА ТАЧИМ ВСИЧКИ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ ПОРАВНО!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!!!!!!

Като човек може ли да не ми казваш какво има, какво няма и какво ТРЯБВА да вярвам... имам мнение и толкова - не издавай заповеди какво ние ТРЯБВА да правим и не озурпирай думи като патриот, не мисля, че другите са по-малко патриоти :)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 28 яну 2011 23:39

Viktor4o_Rs написа:
maldin1 написа:
Viktor4o_Rs написа:За смъртта на Симеон има поверие, че в Константинопол е имало негова статуя и след като Роман Лакапин е заповядал да отсекат главата й, Симеон е умрял - това малко е жълтинка според мен, но все пак ...
Крум също умира пред стените на Константинопол - уникален малшанс ...
Тервел и Борис малко остават извън вниманието, но са с огромен принос - първият спира арабите и е провъзгласен за кесар, вторият въвежда християнството :)
Според мен анкетата трябва да бъде променена по някакъв начин, защото е много трудно да се прецени :roll:

Изпреварих те малко с легендата. :D А знаеш ли,че има някакви сведения,че България била покръстена по времето на Тервел ?

Не съм чувал за такава версия, но е имало немалко християни в Бъкгария, ако не се лъжа един от братята на Омуртаг дори е екзекутиран заради това - Ентавота ,ако не бъркам :)
А цар Борис Трети също е много добър държавник , съгласен съм с Алекс ;)

Не му е брат , а СИН .. :) и Пресиан го убива.. ;)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 28 яну 2011 23:40

Alex написа:
Siegfried написа:Като истински националист няма как да не се възмутя от пълната помия, каквато е тази анкета !!!!!!!!!!!! НЯМА НАЙ-ВЕЛИК БЪЛГАРИН!!!!! НЯМА ТАКЪВ, КОЙТО НАЙ-МНОГО ДА МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛ!!!!!!!!!!

КАТО ПАТРИОТИ НИЕ ТРЯБВА ДА ТАЧИМ ВСИЧКИ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ ПОРАВНО!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!!!!!!

Като човек може ли да не ми казваш какво има, какво няма и какво ТРЯБВА да вярвам... имам мнение и толкова - не издавай заповеди какво ние ТРЯБВА да правим и не озурпирай думи като патриот, не мисля, че другите са по-малко патриоти :)

Естествено, че са по-малко!!!!!
Който си прави такава позорна гаргара с нашата история, определено е ПО-МАЛКО!!!!!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
TheBest007
Контакти:

Мнениеот TheBest007 » 28 яну 2011 23:40

Ама разбира се! Единствения селянин-владетел. Жалко, че татарите не го оставят на мира :( И с няколко дружини успява да се провъзгласи за цар и да убие тогавашния- Константин Тих Асен :)
Изображение
[rimg]http://prikachi.com/users/megan_fox/24m.jpg[/rimg][rimg]http://www.prikachi.com/images/46/3855046n.jpg[/rimg][rimg]http://www.prikachi.com/images/864/3854864z.jpg[/rimg]
KРАЛ КАРЛЕС :!:
[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 28 яну 2011 23:40

Селянин няма как да стане цар.Божидар Димитров наскоро беше казал,че има доказателства за това,че Ивайло е бил болярин.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 28 яну 2011 23:40

Аз гласувах за цар Симеон ;) При него наистина имаме една Велика България във всички отношения :)
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

5kov,5rov
Контакти:

Мнениеот 5kov,5rov » 28 яну 2011 23:41

За мен Тервел е велик владетел, обърнал е историята на света със своите действия, при това мисля, че не преувеличавам. През 717-718 Константинопол е обсаден от арабите, които имат съвсем ясната цел да го превземат и оттам да продължат настъпленията към вътрешността на Европа. Градът е нападнат с 200хил. армия и 2500 кораба, като без помощта на Тервел византийската столица е била обречена. Накратко Тервел пристига и удря мощно арабите, които претърпяват нечувани загуби и за да избегнат българската заплаха правят два окопа - един срещу българите и един срещу Константинопол, като по този начин от обсаждащи се превръщат в обсадени. Изкарват зимата на 717-718 обградени и през лятото на 718 година провеждат решително сражение с българите, като са решително сразени :) - летописците говорят за жертви от порядъка на 30 000.

През 835 година Карл Мартел отблъсква арабите в битката при Поатие (днешна Франция), като съвременните учени не спират да възхваляват тази победа като спасителна за Европа и определяща хода на събитията в цял свят. Истината е, че арабите не са имали конкретни завоевателски намерения в тези студени за тях земи (все пак си е друго в северна Африка - студените и усойни френски гори определено не са представлявали интерес за халифата :)), докато превземането на Константинопол е било реална заплаха и е означавало унищожаване на центъра на християнството на изток и ликвидиране на последния легитимен наследник на Римската империя. Световната история би била коренно различна без Византия и араби по целия Балкански полуостров още през VIII век, но най-вече без намесата на Тервел, който много бързо е разбрал заплахата и без да играе двойна игра помага на византийците - нещо, което се оказва неосъществимо почти 700 години по-късно и целия полуостров пада под турско иго.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 28 яну 2011 23:41

Ооо да 1277-1279.След него е Чака.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Върни се в “Свободна зона”