Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
TheBest007
Контакти:

Re: Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Мнениеот TheBest007 » 28 яну 2011 23:34

Madridist написа:
Viktor4o_Rs написа:Много интересна анкета :) Обичам историята и съм кандидатствал с този предмет, много ми е трудно обаче да преценя, защото всеки от тези владетели е велик по свой си различен начин :)
Факт, е че най-големи военни успехи и разширяване на територията сме имали при Симеон и Иван Асен Втори ;)

С теб не само сме адаши,но имаме и еднакви интереси. От малък историята ми е слабост, дори като ученик,редовно участвах в различни национални олимпиади. Никога не съм се съмнявал с какво ще кандидатствам след 12клас, просто за мен историята е едно хоби и ми доставя удоволствие :)

Мен също ми е хоби. Понякога учителката ми по История се допитва до мен :mrgreen: да чуе и моето мнение.
Дори мин. година на олимпиадата по История имах 100 от 100 8-)
Изображение
ImageImageImage
KРАЛ КАРЛЕС :!:

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 28 яну 2011 23:34

TheBest007 написа:
Neron написа:За Борис можем да кажем че размотава Папата и Василевса както си иска.Върти ги и двамата на малкия си пръст а това никой не си го е позволявал.

Точно! Няма ли да ми изпълниш изискванията?! Добре, обръщам се към папата /мисля, че беше Николай но незнам 3 или някой друг/ :) ;)

Да Николай е даже мисля че беше точно 3ти.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 28 яну 2011 23:35

Като истински националист няма как да не се възмутя от пълната помия, каквато е тази анкета !!!!!!!!!!!! НЯМА НАЙ-ВЕЛИК БЪЛГАРИН!!!!! НЯМА ТАКЪВ, КОЙТО НАЙ-МНОГО ДА МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛ!!!!!!!!!!

КАТО ПАТРИОТИ НИЕ ТРЯБВА ДА ТАЧИМ ВСИЧКИ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ ПОРАВНО!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!!!!!!
[center][/center]

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 28 яну 2011 23:35

Надявам се това да не се приеме като реклама, но за всички кандидат-студенти и зрелостници мога да препоръчам едно помагало, което направо е златно ..

История на България : Помагало за кандидат-студенти и зрелостници
Издателство Славена- Варна 2007
Автори: Красимира Мутафова и Андрей Андреев..

Много ще ви помогне , а и само него ако го назубрите ще си вземете абсолютно всичко, независимо дали е матура или друг изпит.. ;)

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 яну 2011 23:36

maldin1 написа:
Viktor4o_Rs написа:За смъртта на Симеон има поверие, че в Константинопол е имало негова статуя и след като Роман Лакапин е заповядал да отсекат главата й, Симеон е умрял - това малко е жълтинка според мен, но все пак ...
Крум също умира пред стените на Константинопол - уникален малшанс ...
Тервел и Борис малко остават извън вниманието, но са с огромен принос - първият спира арабите и е провъзгласен за кесар, вторият въвежда християнството :)
Според мен анкетата трябва да бъде променена по някакъв начин, защото е много трудно да се прецени :roll:

Изпреварих те малко с легендата. :D А знаеш ли,че има някакви сведения,че България била покръстена по времето на Тервел ?

Не съм чувал за такава версия, но е имало немалко християни в Бъкгария, ако не се лъжа един от братята на Омуртаг дори е екзекутиран заради това - Ентавота ,ако не бъркам :)
А цар Борис Трети също е много добър държавник , съгласен съм с Алекс ;)
Изображение

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 28 яну 2011 23:37

maldin1 написа:
Viktor4o_Rs написа:За смъртта на Симеон има поверие, че в Константинопол е имало негова статуя и след като Роман Лакапин е заповядал да отсекат главата й, Симеон е умрял - това малко е жълтинка според мен, но все пак ...
Тервел и Борис малко остават извън вниманието, но са с огромен принос - първият спира арабите и е провъзгласен за кесар, вторият въвежда християнството :)
Според мен анкетата трябва да бъде променена по някакъв начин, защото е много трудно да се прецени :roll:

Изпреварих те малко с легендата. :D А знаеш ли,че има някакви сведения,че България била покръстена по времето на Тервел ?

Има теория че Тервел е бил покръстен, но не и Цяла България....както има теория че и Кубрат е бил покръстен...все пак е прекарал една част от живота си в Константинопил, при император Ираклий и е носил титлата патриций
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
TheBest007
Контакти:

Мнениеот TheBest007 » 28 яну 2011 23:37

maldin1 написа:

Мдааа, това май е вярно. На печата на Тервел пише: "Богородице, помагай на кесаря Тервел". :geek:
Изображение
ImageImageImage
KРАЛ КАРЛЕС :!:

Потребителски аватар
Asterix
Контакти:

Мнениеот Asterix » 28 яну 2011 23:37

Селянинът Ивайло 8-) ако някой го помни ..

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 28 яну 2011 23:38

Благодаря за препоръката storm ;)
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Върни се в “Свободна зона”