Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 яну 2011 23:30

За смъртта на Симеон има поверие, че в Константинопол е имало негова статуя и след като Роман Лакапин е заповядал да отсекат главата й, Симеон е умрял - това малко е жълтинка според мен, но все пак ...
Крум също умира пред стените на Константинопол - уникален малшанс ...
Тервел и Борис малко остават извън вниманието, но са с огромен принос - първият спира арабите и е провъзгласен за кесар, вторият въвежда християнството :)
Според мен анкетата трябва да бъде променена по някакъв начин, защото е много трудно да се прецени :roll:
Изображение

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 28 яну 2011 23:30

Viktor4o_Rs написа:Много интересна анкета :) Обичам историята и съм кандидатствал с този предмет, много ми е трудно обаче да преценя, защото всеки от тези владетели е велик по свой си различен начин :)
Факт, е че най-големи военни успехи и разширяване на територията сме имали при Симеон и Иван Асен Втори ;)

С теб не само сме адаши,но имаме и еднакви интереси. От малък историята ми е слабост, дори като ученик,редовно участвах в различни национални олимпиади. Никога не съм се съмнявал с какво ще кандидатствам след 12клас, просто за мен историята е едно хоби и ми доставя удоволствие :)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 28 яну 2011 23:31

storm написа:Мисля ,да пусна и за най великата българска победа във война .. :)

Руско-Турската освободителна война без нея сега нямаше да има България това е моят отговор. ;)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Neftochimic1892
Контакти:

Мнениеот Neftochimic1892 » 28 яну 2011 23:32

Каква велика история имаме ! А след 100 година няма да има кой да я помни :cry:
Последна промяна от Neftochimic1892 на 28 яну 2011 23:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TheBest007
Контакти:

Мнениеот TheBest007 » 28 яну 2011 23:32

Neron написа:За Борис можем да кажем че размотава Папата и Василевса както си иска.Върти ги и двамата на малкия си пръст а това никой не си го е позволявал.

Точно! Няма ли да ми изпълниш изискванията?! Добре, обръщам се към папата /мисля, че беше Николай но незнам 3 или някой друг/ :) ;)
Изображение
[rimg]http://prikachi.com/users/megan_fox/24m.jpg[/rimg][rimg]http://www.prikachi.com/images/46/3855046n.jpg[/rimg][rimg]http://www.prikachi.com/images/864/3854864z.jpg[/rimg]
KРАЛ КАРЛЕС :!:
[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 28 яну 2011 23:32

Neron написа:
Viktor4o_Rs написа:
maldin1 написа:Симеон макар да е разширил България на три морета,след неговата смърт оставя една изтощена от войни държава.Никой май от вас не знае какво е направил Тервел и какво щеше да стане,ако не беше неговата победа описана в много чуждестранни учебници.

Добро мнение, факт е, че войните на Симеон и мечтата му за Контантинопол доста изтощават държавата :!: Но все пак е велик владетел , както всички изброени ;)

Доколкото си спомням Симеон умираше от сърдечен удар и ако не се е случило това България е щяла да стига и до Константинопол и до Мраморно море.

Да умира от сърдечен удар, но е нямало как да превземе Константинопол...по онова време градът е бил превземаем едниствено по море, заради 3-те вала каменни стени които да ги опасвали, а на всичкото отгоре са били и вкопани няколко метра под земята, така че да не може да се прокопае тунел....а тогава, както и след това България не е разполагала с флот...макар че Симеон провежда преговори с Египетския халифат за съвместна акция срещу Константинопол, като той щял да осигурни пехотата, а те корабите....само малшансът че българските пратеници са заловени във Венеция(мисля че там беше) проваля този план :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 28 яну 2011 23:32

Еми аз гласувах за друг: Борис III (Борис три, както би казал Пената). Заварва България по-зле от всякога. Управлява до толкова нетоталитано, колкото му позволяват, все пак, една идея по-малко и е щял да загине доста по-рано от някой успешен атентат. Превръща новата България в място с икономика и силни позиции - присъединява територии. Избира да не участва във ВСВ колкото може по-дълго (все пак за народ с нашта психика се вижда колко зле ни се отразяват войните).
Иначе ми е трудно да избера един конкретно. Харесвам доста и Иван Асен II. Уважавам постигнатото от Борис.

пп Симеон е велик, ама не мога да преценя дали не прекалява с завземането за сметка на стабилност...
Последна промяна от Alex на 28 яну 2011 23:35, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

haha

Мнениеот haha » 28 яну 2011 23:32

Neron написа:Пиши ми да ми кажеш какво е имало и как е минала матурата.

Няма проблем.Иначе,решавах пробно матурата по История,дето се е паднала миналата година и ми се стори доста лесна.Един човек,който има някаква основа от знания би могъл да я вземе без никакъв проблем.Яд ме е,че не завършвах миналата година.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 28 яну 2011 23:33

Viktor4o_Rs написа:За смъртта на Симеон има поверие, че в Константинопол е имало негова статуя и след като Роман Лакапин е заповядал да отсекат главата й, Симеон е умрял - това малко е жълтинка според мен, но все пак ...
Крум също умира пред стените на Константинопол - уникален малшанс ...
Тервел и Борис малко остават извън вниманието, но са с огромен принос - първият спира арабите и е провъзгласен за кесар, вторият въвежда християнството :)
Според мен анкетата трябва да бъде променена по някакъв начин, защото е много трудно да се прецени :roll:

Изпреварих те малко с легендата. :D А знаеш ли,че има някакви сведения,че България била покръстена по времето на Тервел ?
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 28 яну 2011 23:34

Иван Асен 2 - България на 3 морета,но спечелени най-вече с брилянтна дипломация.Точно в стила на световната империя Византия по онова време-насъскваш тоя срещу оня да се изтрепят,а ти си гледаш кефа и увеличаваш териториите си за сметка на каталясалите от войни врагове.А ако случайно дипломацията не помогне - Клокотница и военен разгром на същите врагове.За мене не сме били царство по онова време,а истинска Империя с имперска политика.Търново е бил най-хубавия град в Европа след Рим и Константинопол.Жалко е,че в историята на България е имало колцина големи политици,но за мен този е най-великия - когато може без кръв и с хитрост-винаги,когато опре до меча-пак ги е громял.Просто...един истински държавен лидер.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Върни се в “Свободна зона”