Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2011 21:25

ogg написа:
MORSKI написа:е кажи му името де. Сподели какво е казал, ти пък си по-загадъчен и от усмивката на Мона Лиза :lol: И без друго не вярват маса хора на нещата, които пишеш.

Абе ти ще покажеш ли протокол или не??? В тоя форум няма ли правило срещу СПАМ-а???

А ти кога ще покажеш протокол
?Много си нагъл искаш от мен да покажа нещо, а ти не показваш същото :lol: Свръхнаглост му се казва на това!
А относно спама- ти първи трябваше да си си заминал от форума ;)

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 яну 2011 21:25

HEATSEEKER написа:Той е за ''Славия'' , просто защото каза , че не е коректно годините на ''Спортист'' да се прибавят към тези на ''Тича'', КАТЕГОРИЧНО , отрича ''Ботев'' да има футболен отбор от 1912, за мача с Втора гимназия , каза че никъде го няма черно на бяло

Аз нееднократно акцентирах върху липса на футболна дейност до 1917-та година! Едно, че във войната не са участвали само те, доказано с факти и второ, мач между тях и Втора гимназия никъде го няма документирано, а дори и да са имали някакви мачове със "Свети Августин", как да се тълкува това: "Ученици от "Св. Августин", учредяват Ботев, който играе със "Св. Августин". Жалкото е, че при опитите, с които са се опитали да подменят историята, са оставили много неща недомислени, което малко по-малко стават ясни все повече неща, без дори да е нужно да правят нещо. А колкото повече се изявяват и говорят, толкова повече нещата се затвърждават за останалите отбори, както и истината за техния!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 28 яну 2011 21:31

Аз нееднократно казах, че историческото дерби на България е между''Ч.море'' и ''Славия''
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 яну 2011 21:31

HEATSEEKER написа:Грешката от днешна гледна точка е , че приемат името на ''Тича'', това е , просто ясно и точно.
Но все пак каза, че не твърди на 100 процента, че допреди обеденението,''Тича'' е нямал футбол..
Утре обаче ще поговоря с още 3-ма човека..

Аз твърдях, че преди обединението 1914-та година, единственото място, където се споменава за дейност извън туристическата на Река Тича е в цитирания пасаш на книгата, за която говорихме. Като в нея обаче няма конкретни аргументи, потвърждаващи това твърдение. Иначе и аз никъде не съм се натъквал на данни за спортна или футболна дейност на дружеството преди споменатото обединение.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 яну 2011 21:33

Ще е интересно да споделиш утре за срещата си. :)

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 28 яну 2011 21:39

slavia_forever написа:
HEATSEEKER написа:Грешката от днешна гледна точка е , че приемат името на ''Тича'', това е , просто ясно и точно.
Но все пак каза, че не твърди на 100 процента, че допреди обеденението,''Тича'' е нямал футбол..
Утре обаче ще поговоря с още 3-ма човека..

Аз твърдях, че преди обединението 1914-та година, единственото място, където се споменава за дейност извън туристическата на Река Тича е в цитирания пасаш на книгата, за която говорихме. Като в нея обаче няма конкретни аргументи, потвърждаващи това твърдение. Иначе и аз никъде не съм се натъквал на данни за спортна или футболна дейност на дружеството преди споменатото обединение.

Нека все пак, поговоря с хора, по-вещи, единият от които е едиствения българин член на Международната федерация по футболна история и статистика, аз не твърдя но на представянето на тази книга, чух че е издирен протоколът за основаването на ''Тича'' на 3.март1913, и за да не се получи историята с ''Ботев'' ако го видя, веднага ще издействам да бъде показан.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2011 21:42

Kато се видим във Варна ще се радвам да поговорим, да дадеш книгата с историята на Тича, ти през това време се разрови там, питай за протокола ;) В архива февруари като ходя живот и здраве се надявам да има повече яснота и информация.
Иначе ето нещо, което от Ботев не показват! Това се иска да покажат, а не цитати от книги и т.н...
И снимки на коиот смаите те не знаят о ткоя година са и кой, кой е на снимките!

Изображение
Основателят на Тича- човек с реално име, биография и история....А не мистерия кат Пухтев....

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 яну 2011 21:45

HEATSEEKER написа:Нека все пак, поговоря с хора, по-вещи, единият от които е едиствения българин член на Международната федерация по футболна история и статистика, аз не твърдя но на представянето на тази книга, чух че е издирен протоколът за основаването на ''Тича'' на 3.март1913, и за да не се получи историята с ''Ботев'' ако го видя, веднага ще издействам да бъде показан.

Да, аз споменах назад в темата (и не само аз), че също имам информация (не съм го виждал лично), за съществуването на такъв протокол от тази дата, но в него няма данни за споменатата дейност.

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 28 яну 2011 22:24

HEATSEEKER написа:Нека все пак, поговоря с хора, по-вещи, единият от които е едиствения българин член на Международната федерация по футболна история и статистика, аз не твърдя но на представянето на тази книга, чух че е издирен протоколът за основаването на ''Тича'' на 3.март1913, и за да не се получи историята с ''Ботев'' ако го видя, веднага ще издействам да бъде показан.

Имам една молба. Попитай въпросните статистици какво им е мнението за връзката Левски Пловдив - Спартак Пловдив? Интересно ми е, защо Спартак се води създаден 1947, а всъщност никой не оспорва, че става дума за Левски?

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 28 яну 2011 22:28

staria написа:

Имам една молба. Попитай въпросните статистици какво им е мнението за връзката Левски Пловдив - Спартак Пловдив? Интересно ми е, защо Спартак се води създаден 1947, а всъщност никой не оспорва, че става дума за Левски?

Добре, обещавам

Върни се в “Архив”