Фен на "Черноморец" не e пропуснал мач на тима от 1978 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

El greco
Контакти:

Re: Фен на "Черноморец" не e пропуснал мач на тима от 1978 г.

Мнениеот El greco » 28 яну 2011 11:18

Неее , не съм забравил Креката , но той е година , 2 или 3 , по - късно и дйде при нас от " Етър " Велико Търново .
Аз помня и мачовете на Георги Илиев с националния отбор . Не . не съм го пренебрегнал , той е малко по- късно , хронологически .
А тези софйиски комплексари , нямат умора ! Много им е вътрешно .... ама мацките им са готови да разтворят крака винаги , само и само да дойдат на морето ! Живи и здрави да са Бургаските гларуси и все така успешно да облагородяват генетичния фон на столицата ни .

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 яну 2011 11:57

El greco написа:Неее , не съм забравил Креката , но той е година , 2 или 3 , по - късно и дйде при нас от " Етър " Велико Търново .
Аз помня и мачовете на Георги Илиев с националния отбор . Не . не съм го пренебрегнал , той е малко по- късно , хронологически .
А тези софйиски комплексари , нямат умора ! Много им е вътрешно .... ама мацките им са готови да разтворят крака винаги , само и само да дойдат на морето ! Живи и здрави да са Бургаските гларуси и все така успешно да облагородяват генетичния фон на столицата ни .

Тихо, тихо, че няма да си пускат жениците и момите на море. А от тях и сега и преди имаше келипир :) . Що се касае за футбола - и там си ги клецаме здраво. Дори сношенията с тях се превърнаха в обикновен битовизъм - все едно обслужваш собствената си жена - ей тъй рутинно без зор и напън. :) Абе всичко де иде от Шопски поля ни е, като афрозодиак...И преди и сега. 8-)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 28 яну 2011 12:21

Ха Ха Ха - нали помните логото на Слънчев Бряг - 9 гларуса( в СИНЬО ) и по средата дупка, освен чужденки и доста нашенки от вътрешността на страната "поеха" ролята на дупката, а за да я запълнят имаше достатъчно гларуси ( в СИНЬО ) - прозвището което доста от сегашната младеж не разбират.
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 яну 2011 12:34

Тази тема се "изроди: в тема ала "Помните ли ?" Та ме човърка да попитам. Спомняте ли си таблото по бул. Ленин с/у грамофона, когато лятото слагаха снимки ( цветни :) ) на футболистите от Черноморец за предстоящия сезон. Първото табло го помня от годината в, която Джангъра дойде в отбора от Несебър. Това табло съм го гледал, като дете - нова играчка. Каквото правех, каквото струвах все натам правих тегели. Джангъра го помня - един дребничък, русоляв, с много, много космати крака ( да не четат епилираните :) )Беше изтипосан на снимка в цял ръст ( като ново попълнение) с кръстени ръце пред гърдите ( модерна футболна поза по ония години) и застъпил една футболна топка. Слънцето е било пред очите му и затова очите му бяха присвити до степен затворник пред разпит на нощна лампа. Няма да го забравя. Имах приятел, който веднага отсече: "Този е егати футболиста"...Още в първия мач Джангърчето показа, че е ФУТБОЛИСТ.
ПС: Само не мога да се сетя след Пинко ( не Костенски) в началото на 90-те взехме едно вратарче ( от Димитровград мисля), беше с много готина стойка. Пред очите ми е това момче, но се мъча да си спомня за името. Игра 1-2 години и после изчезна от небослкона в неизвестна посока. И помните ли как фразата "Оле майко"( публиката го бъзикаше) стана нарицателна за Пинко ( последните години), когато противника атакуваше...като млад и зелен физиката му страшно наподобяваше тази на Тони Шумахер. Помните ли ?

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 яну 2011 12:43

grud написа:Ха Ха Ха - нали помните логото на Слънчев Бряг - 9 гларуса( в СИНЬО ) и по средата дупка, освен чужденки и доста нашенки от вътрешността на страната "поеха" ролята на дупката, а за да я запълнят имаше достатъчно гларуси ( в СИНЬО ) - прозвището което доста от сегашната младеж не разбират.

Логото на Слънчев бряг не е случайно...Някои не го разбираха, но пък го разбираха по-късно, тези, които вече го знаеха винаги са се връщали на КУРорта.( съмнява ме, че последната думичка ще се цензурира автоматично, но тогава да се чете кОрорта)

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 28 яну 2011 13:45

ntodorov -- сега има кафе "при акулите" спомняш ли си къде се събирахме преди години ? Срещу кино "родина", гъбките и под часовника /за последователността може да греша/.Там коментирахме играта на отбора,новите трансфери,давахме прогнози.След мач имаше стотици запалянковци/най точната дума/ и коментирахме до късните часове -- по- точно до като мине водоструйката - почистваща улиците.Там бяха и първите нелегални залагания - от типа, аз вземам единицата за теб давам Х2 срещу 20 кинта, а парите в трети човек.Там запомних колоритни личности като -- Панчо, Сократ - татко левски, Юрука, макето ,шивача - бероеца,дядо георги /на братята маджарови дядо им/ и мн други.Такива бяха времената малко си играехме на развален телефон, но имаше тръпка,емоция романтика ако щете, а по някога и спорове стигащи почти до бой.Ееееххххххх времена !!!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 яну 2011 14:51

hristo1306 написа:ntodorov -- сега има кафе "при акулите" спомняш ли си къде се събирахме преди години ? Срещу кино "родина", гъбките и под часовника /за последователността може да греша/.Там коментирахме играта на отбора,новите трансфери,давахме прогнози.След мач имаше стотици запалянковци/най точната дума/ и коментирахме до късните часове -- по- точно до като мине водоструйката - почистваща улиците.Там бяха и първите нелегални залагания - от типа, аз вземам единицата за теб давам Х2 срещу 20 кинта, а парите в трети човек.Там запомних колоритни личности като -- Панчо, Сократ - татко левски, Юрука, макето ,шивача - бероеца,дядо георги /на братята маджарови дядо им/ и мн други.Такива бяха времената малко си играехме на развален телефон, но имаше тръпка,емоция романтика ако щете, а по някога и спорове стигащи почти до бой.Ееееххххххх времена !!!

Да, помня. Преди мач пък имаше много такива "сбирки" и най-вече под часовника. От детството си спомням "дернека" под козирката на кино Родина. Дядо ми там ходеше ( живееше на Сливница - сега Булклима) и винаги там съм го търсил. Имаше един фен ( малко чалнат), който винаги се палеше и говореше много високо. И да не видиш народ - той се чуваше. Този човек не съм го виждал с години, но последните ми спомени от него са към 94-95 година. Винаги се провикваше: "Айде Дорияяяя"...Трябваше ми време за да разбера, че човека виждаше в Ч-ец - модерната по онова време апенинска Сампдория. :) Впрочем след 89 година ( по времето на Тома Томов) Черноморец винаги вадеше красиви екипи. Много стилни и модерни. Нашия отбор пръв въведе ( за България) модата на по-дългите шорти. Имаха един преливащ екип, като вълни, на същия този екип сложиха и надписа Red Lion. Първия ни рекламен такъв.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 28 яну 2011 16:24

Томата имаше нюх към екипите още тогава, а сега има фирма за спортна екипировка "TOMY" много са готини. Аз си купих от там анцуг и ме кефи... А точно от времето "RED LION" и след него Абрашев и "Морска фауна" Почна падението на Акулите.
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 28 яну 2011 20:29

от ntodorov на 28 Яну 2011 11:34
Тази тема се "изроди: в тема ала "Помните ли ?" Та ме човърка да попитам. Спомняте ли си таблото по бул. Ленин с/у грамофона, когато лятото слагаха снимки ( цветни :) ) на футболистите от Черноморец за предстоящия сезон. Първото табло го помня от годината в, която Джангъра дойде в отбора от Несебър. Това табло съм го гледал, като дете - нова играчка. Каквото правех, каквото струвах все натам правих тегели. Джангъра го помня - един дребничък, русоляв, с много, много космати крака ( да не четат епилираните :) )Беше изтипосан на снимка в цял ръст ( като ново попълнение) с кръстени ръце пред гърдите ( модерна футболна поза по ония години) и застъпил една футболна топка. Слънцето е било пред очите му и затова очите му бяха присвити до степен затворник пред разпит на нощна лампа. Няма да го забравя. Имах приятел, който веднага отсече: "Този е егати футболиста"...Още в първия мач Джангърчето показа, че е ФУТБОЛИСТ.
ПС: Само не мога да се сетя след Пинко ( не Костенски) в началото на 90-те взехме едно вратарче ( от Димитровград мисля), беше с много готина стойка. Пред очите ми е това момче, но се мъча да си спомня за името. Игра 1-2 години и после изчезна от небослкона в неизвестна посока. И помните ли как фразата "Оле майко"( публиката го бъзикаше) стана нарицателна за Пинко ( последните години), когато противника атакуваше...като млад и зелен физиката му страшно наподобяваше тази на Тони Шумахер. Помните ли ?

Аватар
ntodorov

Вратарят за когото си спомняш се казваше Миновски . Той направи ужасен дебют , в мач в който му вкараха 2 гола , първия направо от Халите , но след това направи доста успешни мачове , и когато изпаднахме от А група , го взеха Локо София .при тях беше доста време и остави добро име след себе си , но от там нататък нямам идея , къде игра .
А за Джангъра , малко бъркаш цвета му , той си е рижав , но за едно съм съгласен , че това е ХАЛФЪТ в историята на Черноморец .
Винаги съм мислил , че точно хора като нас , които помним и разказваме онези славни времена на Бургас и Черноморец сме връзката между оня , стария ни отбор и този настоящия , европейския Черноморец .
А спомняте ли си полуфинала с Уефски в Хасково !!!! Егати синьо - бялата инвазия , ама Бургаско синьо- бяла !!! 7000 Бургазлии в града на широките гащи !Стадионът пращи по шевовете , ще се спука . То не бяха автобуси , автоколони , влакове ....
Аз лично, пътувах с влака , тръгваше в някакъв , много ранен час и в Бургас не се разбра колко хора сме , но в Стара Загора на гарата се оказа , че влакът продължи почти празен
за София , а ние препълнихме един пътнечески влак за Хасково .Песни , скандирания , знамена , няма такава еофория ! А на Димитровград на съседния коловоз беше влака с говеждата агитка . Бейрут !!! То не беше камани , ботилки , вериги , милиционери , палки ...а след това шествие от гарата им до стадиона и цял Шалваристан беше огласян с " Изток , запад , север , юг , Черноморец - никой друг ! "
Разпрахме ги говедата тогава . Пинко , Чилибона , Диян Петков , Владо Стоянов , Фара , Пумпала , Росен Петров направо се подиграха с тях . Помнете ли Пинко как се качваше върху топката и слагаше ръка над очите си , като стар морски вълк ,който оглежда морето ...
На финала с Чорбата в Плевен не можах да отида , тогава ми беше абитуриентския бал ...
Ама утре съм в Поморие , нищо че ще ми се наложи да пропътувам 700 км . в едната и другата посока , а сега пичове наздраве , че си стана ракиено време , наздраве и дано имаме повечко поводи за радост и да останат много спомени в годините !

Потребителски аватар
ALBION
Контакти:

Мнениеот ALBION » 29 яну 2011 10:20

Хе-хе, един заклет фен на Акулите отприщи такава хубава тема че си заслужава споделянето на много преживявания с любимия отбор! Казвам преживявания защото съм израснъл в Английския сектор на Акулите и за мен това бе решаващо за привързаноста ми към Черноморец и любовта към футболната игра. Много паметни мачове помня на ст.Девети септември някои от които никога не бих ги забравил. Един от тях е мача ни срещу Левски когато ги победихме с 3:0 след две дузпи свирени от Спас Луков срещу софийския отбор, нещо което не бе така характерно за времето си. Същия този мач тогава беше телевизионен и по късно мои приятели коментираха култовата реплика на Мичмана относно левия ни бек Иван Пазачев, че такъв футболист не е здравословно дори да го срещнеш на улицата, а да не говорим на терена. Много велики моменти са запечатани в съзнанието ми, но като че ли, култовия сблъсък в баража с Локо Пд и отстраняването на Левски/тогава Витоша/от полуфинала за купата на България вечно ще се помнят и ще се разказват във времето. Първия с изгрялата звезда на Любо Шейтанов, който буквално ни спаси от изпадане след невероятни изяви на вратата и големия дух който показа отбора още в първия мач в Бургас когато бяхме догонващи в резултата след първото полувреме и последвалия обрат за 2:1! Истинска наслада бе отбора на Евгени Янчовски когато се подиграхме с Левски в Хасково и по мое мнение това беше един от най-добрите състави на Черноморец който беше готов за нещо повече в българския футбол, но партийните фактори донякъде му попречиха да се реализира напълно.

Върни се в “Черноморец”