Фен на "Черноморец" не e пропуснал мач на тима от 1978 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
FCH

Re: Фен на "Черноморец" не e пропуснал мач на тима от 1978 г.

Мнениеот FCH » 27 яну 2011 11:29

ntodorov написа:Точно. Игра и в Добруджа накрая. Иначе си е наш човек. :)

Да, клубна легенда - в топ 5 по изиграни мачове в А със синята фланелка - 201
Любомир Шейтанов (17.01.1961)
Играл е за отборите на Черноморец Бс, Добруджа, Несебър и Нефтохимик. Финалист за купата на страната през 1989 с Черноморец и носител на Купата на ПФЛ през 1996 г. с Нефтохимик.
За националния отбор е изиграл 3 мача.
В турнира за купата на УЕФА има 2 мача за Черноморец.
Бивш помощник-треньор в Черноморец Бс, Литекс, Нефтохимик, Левски, Локомотив Пд и националния отбор, понастоящем такъв в ПСФК Черноморец Бургас.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 27 яну 2011 12:16

FCH написа:
ntodorov написа:Точно. Игра и в Добруджа накрая. Иначе си е наш човек. :)

Да, клубна легенда - в топ 5 по изиграни мачове в А със синята фланелка - 201
Любомир Шейтанов (17.01.1961)
Играл е за отборите на Черноморец Бс, Добруджа, Несебър и Нефтохимик. Финалист за купата на страната през 1989 с Черноморец и носител на Купата на ПФЛ през 1996 г. с Нефтохимик.
За националния отбор е изиграл 3 мача.
В турнира за купата на УЕФА има 2 мача за Черноморец.
Бивш помощник-треньор в Черноморец Бс, Литекс, Нефтохимик, Левски, Локомотив Пд и националния отбор, понастоящем такъв в ПСФК Черноморец Бургас.

Пинко - Л.Шейтанов не е бил вратар на мазута когато взеха купата на ПФЛ през 1996г. ето състава на Нефтохимик: Кънев, Петров, Кишишев, Денев(46-Кр.Димитров), Парушев, Митрев(46-Киселичков), Цонев(74-Георгиев), Ст.Димитров, В.Петков, Трендафилов, Груев.
А след доста добри изяви и заради одисеята "Витоша" и "Средец" когато отнеха състезателните права на Б.Михайлов, в календара на националния отбор за световното в Мексико 1986 като титуляр е ----ПИНКО!!!!!!!!!!!The super star.
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 27 яну 2011 12:56

grud написа:Нефтохимик:
Иван Кънев,
Росен Петров,
Радостин Кишишев,
Красимир Денев (46 - Красимир Димитров)
Велиян Парушев
Благомир Митрев (46 - Тодор Киселичков)
Станчо Цонев (74 - Милен Георгиев)
Станимир Димитров
Веско Петков
Митко Трендафилов
Илия Груев

Ей какъв състав имаше "нафтата"...

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 27 яну 2011 13:02

Впрочем, объркахме идеята на тази тема... Та Светльо е човека с първата карта. И аз обмислям вземането на такава. Е-ееех Светльо (мисля, че ни четеш )...Помниш ли едно време, като деца как влизахме на стадион Черноморец с някой чичка. Тогава децата влизахме без пари, но задължително с настойник. Задушавал съм се в тълпата на входа и изхода на стадиона. Смея да твърдя, че капацитета на Черноморец беше над 30 000 зрители. На дървените скамейки се тъпчехме, като сардини, а винаги имаше правостоящи зад нас. След 92-93 година интереса поспадна. Причините бяха комплексни и една от тях беше мутренизацията на футболните клубове и обвързаността на съответните структори и ръководтва на различните ни клубове. Малко хора вече вярваха в истинските мачове и стадионите опустяха. Изключение не направи и ст. Черноморец.
ПС: grud, добре дошъл във форума на Черноморец. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 27 яну 2011 14:14

ПС: grud, добре дошъл във форума на Черноморец. :)[/quote]

Благодаря за посрещането във форума,
Относно посещаемостта на мачовете, сигурно помните че имаше специални автобуси "За Мача" (в които, особено ако си по-малък те сплескваха) а след мача за около час милицията блокираше движението по централните улици... А битките, с чуждите агитки (особено пловдивските ) ставаха под моста в посока гарата.
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 27 яну 2011 15:47

Първата патаклама с локомотивските майни беше на "предмостието" до Океански риболов. Хвърчаха камъни и колове от знамена ( рисувани чаршафи). Една групичка от бургаските фенове тръгнаха/хме към гарата. ( голЕм герой се писах и аз и си ме млатеха, щот бях "бързак"). Друго меле се заформило под моста и ЖП общежитията. Не бях свидетел там. Помня, че от двете страни на бул. Вазов летяха камъни, а ние "бързахме" да ги причакаме на гарата. Имаше и милиция. (по-късно бяха писали, че бургаската милиция помагала в побоя и още глупости от сорта )Милиционерите бяха добродушни чичковци с големи кореми. На гарата един такъв ни вика: "Ей диванета, кво ревете, като изтървани"( аз вече бях изял два-три тупаника в мусурата)"Кат сте мърди, де сте хукнали да се биете, кво аз ли трябва да ги шамаря"? Послеееее обачееее- дойдоха и нашите тупалки и стана мътна и кървава. Кой кого и защо - на никой не му беше ясно, а аз за моите 14 години разбрах, че когато две магарета си мерят ония работи аз нямам място там, но младост и желание да изпъкна ми замъгляваха главата :) . Пловдивчани пък ми я надуха и ...как може да забравиш такъв мач. По това време в Бургас си имаше групички от квартални биячи. Бойчета се уреждаха в подземния(строящ се тогава) паркинг. Шамана беше от нашия квартал, той се вясваше и на мачове, беше и в мелето...Та те така дйстваха "динозаврите" едно време. Нямаше Нет, спортни канали, Инфото беше вестник Старт и последната страница на Работническо дело, който беше най-интересния вестник в понеделник заради резултатите от А РФГ. Програма хоризонт пък със "Спорт и музика" беше връх на сладоледа. Включванията от стадионите се осъществяваше с помоща на Волги, двупотопна техника и микрофон ( като плажен чадър) на пистата...а, колко било лесно - взимаш GSM и си лафиш с аудиторията... :) Имаше само ограничения и свобода за разюздани страсти, ама пък беше весело на мач. Що се касае за автобусите За мача - тръгваха час и половина преди срещата, пълнеха се фул и директно ни изсипваха на стадиона. Ай сега да видим тия новите рейсове могат ли качат такъв народ. Старите Икаруси, пушеха, скимтяха, накланяха се до земята и противно на всички физични закони ни караха на мач. Хармониките им се издуваха, като детски балони, а размазаните физиономии по автобусните стъкла на запаленянковци отиващи на мач бяха естествен фон на футболния следобед. Когато вратите на автобсите се отваряха на крайната спирка( на стадиона) - две -три минути човек не слизаше от тях :) , но това докато се понаместят пластовете и, когато това станеше факт всички буквално излитаха, като коркови тапи, а от там вече естественото им място за убиване на инерцията беше предвидливо изградената стена на стадиона откъм улица Чаталджа. Получаваше се ефекта: пльок - буууф ( ако ме разбирате правилно :) :) :) )

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 27 яну 2011 23:52

ЕХХХ , пич върна ме в едни години когато мачовете на нашия стадион си бяха празник !!
Аз помня влизането ни в А група , след дълго отсъствие , мисля , че беше 77 / 78 - ма , с такива футболисти като Иван Илчев , Йовчев , Цуню Мутафчиев , Ивайло Коцев , лека му пръст , Руси Гочев , Калушев , Делимината , а какъв треньор имахме - Вашпина . нали той ни направи шампиони за юноши....и като добавиш Притъргов , Дремсизов ,Големия и Малкия Маджар , Пейо Николов , Папазов и той вече не е сред нас , Иван Пазачев - ето това са хората , които са ме омагьосали за цял живот и заради тях съм заобичал фанелката с котва на гърдите !
Помня пламтящите вестници , нагънати като факли ,в ръцете на 30 000 човека , къде ти пиротехника тогава !
СЛАВНИ ВРЕМЕНА !!!
От 4 пристилки , онези сините , майка ми ми уши знаме , а един приятел ми нарисува на него една акула , която гълта по - малка риба и пишеше : Бог прощава , Черноморец НЕ !
Но на есен , на есен сме по европейските стадиони !!!! И ще прижевеем нова , друга тръпка .
Аз вярвам и от сега си планирам почивката , да бъде под формата на екскурзия . До кои градове и стадиони , само Господ знае , може би и треньорското ни ръководство ????!!!!
Последна промяна от El greco на 28 яну 2011 09:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 28 яну 2011 09:41

И аз съм присъствал на доста мачове на Черноморец, но на стадиони в София. Най-ярък е спомена за мача Левски-Черноморец-Бургас(Сф) 10:0. Бях и на ст.Народна армия през 1987г на мача ЦФКА"Средец"-черноморец 10:1. За феновете на Нефтохимик мога да предложа Левски-Нафтекс 6:0 през 2005г с три гола на Дайо Джейоба.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 яну 2011 09:59

stoyankd написа:И аз съм присъствал на доста мачове на Черноморец, но на стадиони в София. Най-ярък е спомена за мача Левски-Черноморец-Бургас(Сф) 10:0. Бях и на ст.Народна армия през 1987г на мача ЦФКА"Средец"-черноморец 10:1. За феновете на Нефтохимик мога да предложа Левски-Нафтекс 6:0 през 2005г с три гола на Дайо Джейоба.

На теб ще ти предложа: Нефтохимик-Левски - 5:1 1996г. Нефтохимик - Левки - 4:1 1997г., Нефтохимик - Левски 3:0
Левски - Нефтохимик 1:2 1995г. Левски - Нефтохимик 2:3 , ЦСКА - Нефтохимик - 1:4 2000 г. да не говоря, че сегашния Черноморец си ви бие по път и над път. Не на последно място обаче ще ти предложа да не се изхождаш с подбрани говежди спомени в иначе хубавата тема, защото за разлика от вас ние помним всичко. Докато вие помните само това, което ви е угодно.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 28 яну 2011 10:05

El greco написа:ЕХХХ , пич върна ме в едни години когато мачовете на нашия стадион си бяха празник !!
Аз помня влизането ни в А група , след дълго отсъствие , мисля , че беше 77 / 78 - ма , с такива футболисти като Иван Илчев , Йовчев , Цуню Мутафчиев , Ивайло Коцев , лека му пръст , Руси Гочев , Калушев , Делимината , а какъв треньор имахме - Вашпина . нали той ни направи шампиони за юноши....и като добавиш Притъргов , Дремсизов ,Големия и Малкия Маджар , Пейо Николов , Папазов и той вече не е сред нас , Иван Пазачев - ето това са хората , които са ме омагьосали за цял живот и заради тях съм заобичал фанелката с котва на гърдите !
Помня пламтящите вестници , нагънати като факли ,в ръцете на 30 000 човека , къде ти пиротехника тогава !
СЛАВНИ ВРЕМЕНА !!!
От 4 пристилки , онези сините , майка ми ми уши знаме , а един приятел ми нарисува на него една акула , която гълта по - малка риба и пишеше : Бог прощава , Черноморец НЕ !
Но на есен , на есен сме по европейските стадиони !!!! И ще прижевеем нова , друга тръпка .
Аз вярвам и от сега си планирам почивката , да бъде под формата на екскурзия . До кои градове и стадиони , само Господ знае , може би и треньорското ни ръководство ????!!!!

Не знам защо, наред със всички тези ярки футболни знаменитости под Бургаския небосклон, пропускате един незабравим за мен футболист с номер 11 Георги Илиев такова крило поне за мен .... А помня и гола който вкара директно от ъглов удар - не съм сигурен дали не беше срещу Тракия - Пд. После в края на кариерата си отиде да играе в Малта и беше от малкото бг. футболисти извън София, отишли зад граница и то на запад!

Върни се в “Черноморец”