petrof написа:Всеки трябва да е от отбора от родния си град или поне от отбор от родината си. От това по нормално няма. Каква е логиката иначе? Например даден човек е от Сливен или от Стара Загора ил от Бургас, обаче казва не, аз съм от Ливърпул или от Милан. Чакай бе отворко ти си имаш отбор от родния ти град който си играе в А или Б група и има нужда от твоята подкрепа. Обаче ти решаваш да си от отбор от майната си. Е каква е логиката да си от отбор от майната си?!?
През далечната 1978-ма,още ученик/роден съм и още живея в Русе/,пропътувах 200километра за да гледам на живо мача между Спартак Варна и Манчестър Юнайтед-за КНК.Нали съм патриот-да викам за нашите,родните бг футболисти срещу омразните капиталисти!Тогава видях за пръв път няколко неща-1.Фенска любов-песни,скандирания през целия мач/варненските фенове започнаха да излизат от стадиона 10 минути преди края/
2.Как "дивите" капиталисти отвръщаха с подаръци/фенски артикули на Юнайтед/на псувните и камъните от страна на нашите "цивилизовани"запалянковци.
3.За пръв път видях как футболистите се отблагодаряват на пътувалите няколко хиляди километра,за да ги гледат фенове-ръкопляскания и хвърляне на фанелки/справка-футболистите на Варна си излязоха като "пръдня из гащи".
Ще речеш,че тогава съм станал фен на Ман Юнайтед-не...още си бях Патриот и виках за Дунав.След няколко месеца така се случи,че отново бях във Варна -този път на мач с нашите от Русе-и какво....бой от полицията/милицията/,замеряне и провокация от варненските фенове,бездушна игра на Дунав и мигновено разотиване след последния съдийски сигнал на "нашите"...На мачовете в Русе ситуацията бе същата...само,че с обратен знак-"нашата милиция" биеше гостите и "ние" ги замеряхме и псувахме.
Сега нещата са още по-зле...и няма да се оправят никога....Така че,ако да си фен на Юнайтед означава да си дупедавец-да аз съм такъв и се гордея с това!