Професия Дупедавец - Засрамете се чуждопоклонници

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

cvetan
Контакти:

Re: Професия Дупедавец - Засрамете се чуждопоклонници

Мнениеот cvetan » 06 апр 2009 15:09

petrof написа:Всеки трябва да е от отбора от родния си град или поне от отбор от родината си. От това по нормално няма. Каква е логиката иначе? Например даден човек е от Сливен или от Стара Загора ил от Бургас, обаче казва не, аз съм от Ливърпул или от Милан. Чакай бе отворко ти си имаш отбор от родния ти град който си играе в А или Б група и има нужда от твоята подкрепа. Обаче ти решаваш да си от отбор от майната си. Е каква е логиката да си от отбор от майната си?!?

футбола в моя роден край го затриха....ами кво да правя сега? - по твойта логика - преставам да съм фен на каквото и да е. Или роден съм на село и нямам за кого да викам - тогава ? - Ако викам за Левски ще ме приемете ли ?

RED MAGIC
Контакти:

Мнениеот RED MAGIC » 06 апр 2009 15:13

cvetan написа:
stg333 написа:да попитам

Сред футболните фенове Дупедавците се познават най-лесно. Те не са фенове на отбора на своя град. Не са фенове на отбора на техните бащи и дядовци.

та на кой дядо му е бил от ЦСКА , освен ако е някой 10 годишен макс

Както ми заяви в кафенето един син запалянко - "АЗ съм четвърто поколение левскар!!!!! - Дядо ми, синът на дядо ми, баща ми , и аз" - срещу такъв довод - аз се предавам , признавам се за чорбар - дупевавец, и си оставам чорбар поне докато спорта е тема за разговор.

Много, много жалко, че не можете да разберете смисъла на написаното. Всеки има право да вика за който си иска. Въпроса е, че много се бият в сърцата и казват: "аз съм левскар", "аз съм цесекар", но на мача го виждаш евентуално в евротурнирите на някой по-интересен мач, след който казва "аз на тези повече няма да им стъпя", след това си гледа Ливърпул, Челси, Манчестър Юн, Арсенал, Реал М, Барселона, Ювентус, Милан, Интер и т.н. докато ние "тъпаците" ходим по България да гледаме мачове на любимите си отбори.
Евала на демокрацията Ви! Заключвате неудобните теми от раз! Истината боли! Нали?

velinsky
Контакти:

Мнениеот velinsky » 06 апр 2009 15:25

petrof написа:Всеки трябва да е от отбора от родния си град или поне от отбор от родината си. От това по нормално няма. Каква е логиката иначе? Например даден човек е от Сливен или от Стара Загора ил от Бургас, обаче казва не, аз съм от Ливърпул или от Милан. Чакай бе отворко ти си имаш отбор от родния ти град който си играе в А или Б група и има нужда от твоята подкрепа. Обаче ти решаваш да си от отбор от майната си. Е каква е логиката да си от отбор от майната си?!?

През далечната 1978-ма,още ученик/роден съм и още живея в Русе/,пропътувах 200километра за да гледам на живо мача между Спартак Варна и Манчестър Юнайтед-за КНК.Нали съм патриот-да викам за нашите,родните бг футболисти срещу омразните капиталисти!Тогава видях за пръв път няколко неща-1.Фенска любов-песни,скандирания през целия мач/варненските фенове започнаха да излизат от стадиона 10 минути преди края/
2.Как "дивите" капиталисти отвръщаха с подаръци/фенски артикули на Юнайтед/на псувните и камъните от страна на нашите "цивилизовани"запалянковци.
3.За пръв път видях как футболистите се отблагодаряват на пътувалите няколко хиляди километра,за да ги гледат фенове-ръкопляскания и хвърляне на фанелки/справка-футболистите на Варна си излязоха като "пръдня из гащи".
Ще речеш,че тогава съм станал фен на Ман Юнайтед-не...още си бях Патриот и виках за Дунав.След няколко месеца така се случи,че отново бях във Варна -този път на мач с нашите от Русе-и какво....бой от полицията/милицията/,замеряне и провокация от варненските фенове,бездушна игра на Дунав и мигновено разотиване след последния съдийски сигнал на "нашите"...На мачовете в Русе ситуацията бе същата...само,че с обратен знак-"нашата милиция" биеше гостите и "ние" ги замеряхме и псувахме.
Сега нещата са още по-зле...и няма да се оправят никога....Така че,ако да си фен на Юнайтед означава да си дупедавец-да аз съм такъв и се гордея с това!

Потребителски аватар
ManUtdMadFan
Контакти:

Мнениеот ManUtdMadFan » 06 апр 2009 16:00

Логиката е че няма да се срама когато моя "любим" роден отбор отиде в Уефа да кажем и ни бият като тупани.И как да съм фен на такива селски отбори като нашите "грандове" ЦСКА и Левски не съм фен на нито 1 от тях и мога да кажа обективно ,че и 2та отбора не стават за нищо !!! Аре са ти си наред , кажи ми ква е логиката да съм фен на тия селски отбори?

П.С. Не съм атни-българин гледам мачовете на БНО и ги подкрепям ....
България

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 06 апр 2009 16:33

По-големи дупедавци от т.нар. "армейци" НЯМА. Нали те пренебрегнаха някъв мач на Чорбата преди няколко години и групово да посетят реванша с Челси в ШЛ през 2005. Нали те се събраха с агитката на Галатасарай за да викат против Левски. Ще ми казват те на кого да съм фен. По-измислени фенове от тези на четирибуквието никога не е имало - една пасмина лумпени, дето не можаха и 1000 лева от смс-и да съберат, за да си спасят партийното клубче.
Те обаче да си знаят - май месец идва, Гонзо и той.
САМО ЛЕВСКИ!!!

Темата е глупава,ама и лъжите си ги бива.Особено в горния цитат.На авторът му ще припомня един любопитен епизод от по новата ни футболна история,на която се надявам че е бил свидетел.Една година преди дербито между ЦСКА и Левски двата отбора имаха мачове срещу Милан и Челси в ЕКТ.Мачовете бяха няколко дни преди дербито.Тогава "българския"Левски излезе с резерите си тоя мач,за да запази титулярния си състав за по важния мач с ЦСКА.Тоя случай е достатъчно показателен за манталитета ви като клуб и фенове!!!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 апр 2009 18:26

RED MAGIC написа:
Буфон написа:
RED MAGIC написа:НЕ знам, но с очите си видях шалове на Левски в агитката на Галатасарай през 2003 г. срещу ЦСКА!!!

така ще кажеш :mrgreen:

Това е самата истина! Както на мача с Блякбърн!
ДА говоря ли още в миналото!
1967 г полуфинал за КЕШ - реванш - ЦСКА - Интер. 70 000 на стадиона. Има хора от Македония и Сърбия, които идват от там да подкрепят ЦСКА, но при гола на Факети над 3000 души в сектор "Б" скачат от радост.
1970 г. - осминафинал КНК - ЦСКА - Челси над 5000 в Сектор "Б" скачат от радост при гола на Челси в 44 минута.
1972 г. - още по-гнусно. ЦСКА - Панатинайкос 5000 византийци и 5000 говеда викат за ПАО.
1974 г. - четвъртфинал за КЕШ - ЦСКА - Байерн. 70 000 на стадиона. За първи и последен път агитката на ЦСКА е заела места в сектор "Б". Ако има говеда там да ядат бой.

Това сте вие говеда. 40 години назад да върнем времето пак сте си същите мърши. Тръгнали да ми говорят какви са българи. Къде бяхте на мача с Кипър. Ако не повече поне бяхме наравно с вас по публика. Но нали ние сме антибългари.
НИКОГА ЦСКАРИ НЕ СА ВИКАЛИ ЗА Г`САРАЙ! ПОРЕДНАТА СИНЯ ПРОПАГАНДА! ЩО НЕ КАЖЕТЕ 2000 Г. КОГАТО ФЕНОВЕ НА ЦСКА АТАКУВАХА НА МОСТА ЧАВДАР АГИТКАТА НА БЕШИКТАШ? СИГУРНО ЗАЩОТО НЕ ВИ Е ИЗГОДНО?

Това е доста интересно:
Даваш пример за мач отпреди 42 години така, сякаш си присъствал на него.Аз имам някакъв смътен спомен за финала същата година, но различавах отборите по фланелките, а не по имената.Всъщност, друга ми е мисълта:да помниш ясно този полуфинал и да наричаш феновете на "Левски" -говеда-някакси не ми се връзва с възрастта ти..евентуалната ;)

ПП-Що играхте третият мач в Милано,а?Тогава се играеше на неутрален терен третият мач :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 апр 2009 18:35

velinsky написа:

През далечната 1978-ма,още ученик/роден съм и още живея в Русе/,пропътувах 200километра за да гледам на живо мача между Спартак Варна и Манчестър Юнайтед-за КНК.Нали съм патриот-да викам за нашите,родните бг футболисти срещу омразните капиталисти!Тогава видях за пръв път няколко неща-1.Фенска любов-песни,скандирания през целия мач/варненските фенове започнаха да излизат от стадиона 10 минути преди края/
2.Как "дивите" капиталисти отвръщаха с подаръци/фенски артикули на Юнайтед/на псувните и камъните от страна на нашите "цивилизовани"запалянковци.
3.За пръв път видях как футболистите се отблагодаряват на пътувалите няколко хиляди километра,за да ги гледат фенове-ръкопляскания и хвърляне на фанелки/справка-футболистите на Варна си излязоха като "пръдня из гащи".
Ще речеш,че тогава съм станал фен на Ман Юнайтед-не...още си бях Патриот и виках за Дунав.След няколко месеца така се случи,че отново бях във Варна -този път на мач с нашите от Русе-и какво....бой от полицията/милицията/,замеряне и провокация от варненските фенове,бездушна игра на Дунав и мигновено разотиване след последния съдийски сигнал на "нашите"...На мачовете в Русе ситуацията бе същата...само,че с обратен знак-"нашата милиция" биеше гостите и "ние" ги замеряхме и псувахме.
Сега нещата са още по-зле...и няма да се оправят никога....Така че,ако да си фен на Юнайтед означава да си дупедавец-да аз съм такъв и се гордея с това!

Градски, сигурен ли си за годината -1978-а, защото имам смътен спомен, че е по-късно.Аз бях войник тогава, а си спомням, че имах желание да ходя на този мач във Варна, но нещо ме спря, но не беше казармата.Както си спомням, че след този мач във Варна, МЮ загуби домакински мач от отбор, от когото не беше губил близо 40 години.
Привърженик съм на МЮ откак се помня човек, а това не е от малко години.Обичам си и родният "Дунав", но това с нищо не ми пречи да съм привърженик на отбори извън България.Със сигурност, ако някой ден, в някой друг мой живот, "Дунав" играе срещу МЮ, ще съм за "Дунав".
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Bully_Blue
Контакти:

Мнениеот Bully_Blue » 09 апр 2009 20:34

В този случай чорбарите наистина са прави.Не разбирам тези,които се правят,че са фенове на чужди отбори.Аз познавам такива и честно да ви кажа,когато се заговорим за футбол ми идва да им избия зъбите.Това да си фен на чужд отбор е просто предателство към родината,много точно казано е от панчаревци,дупедавци,даваш си гъза,за да се правиш на по-голям от останалите. :twisted:
Със синъо знаме в нашите ръце
Ще избием всичките свине
Нашата страна е БЪЛГАРИЯ
Шампион е ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 09 апр 2009 22:30

Особенно забавни са ми фенчетата на Манчестър Юнайтед и Ливърпул :evil: :evil:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.