Професия Дупедавец - Засрамете се чуждопоклонници

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Професия Дупедавец - Засрамете се чуждопоклонници

Мнениеот petrof » 06 апр 2009 13:48

Дупедавци! Има хиляди от тях по улиците. Част от тях не се прикриват. С тях няма проблеми. Останалите обаче са каширани. Следва въпроса: как да ги познаем?

Когато дупедавците имат клиенти чужденци в своето заведение, заебават всички други. Видят ли лъскава кола на пътя и и правят път все едно oт това им зависи животът. Дават цифра пари за електронното парти на някакъв псевдо диджей само защото има звучно латинско име.

Сред футболните фенове Дупедавците се познават най-лесно. Те не са фенове на отбора на своя град. Не са фенове на отбора на техните бащи и дядовци. Те са фенове на Арсенал, Милан, Реал, Байерн и т.н. Не само симпатизират на играта на тези отбори. Дупедавците се асоциират с тях и се мислят за част от тези клубове.

Мислят, че като направят фен-клуб, плащат членски внос и отидат на някой мач се превръщат в истински фенове. За българските фенове Дупедавците са поредното петно върху националното достойнство. От тези “тифози” и “ладс” се срамуват и “оригиналните” привърженици на отборите от цял свят. Надали има фен на Юнайтед от Манчестър, който да приема седналите до него китайци с тромби за свои хора. “Топчиите” гледат Арсенал от кръчмите, за да могат туристите да се снимат на “Емирейтс”.

От своя страна съвременните клубове изповядващи “модерния футбол” не се нуждаят от “локалните”си фенове. За ТВ футбола те са неудобни. Те псуват на стадиона, недоволстват от цените на билетите, скачат срещу ръководставата на отборите и техните схеми с мениджъри и букмейкъри. Много по-изгодно е да си внесеш “ултраси” от Азия, които да снимат футболистите, докато любимците им не получат мозъчно сътресение от светкавиците.

Българските привърженици на чуждестранните отбори обаче са по-отворени от азиатците и наистина си играят на фенове. Събират се в пъбовете, познават футболистите на “своите” отбори по-добре от треньорите им , нервират се като загубят. Лошото е, че в чужбина може да ги сбъркат само за миг с истински фенове и някоя чужда агитка да ги напляска. Това са рисковете на професията Дупедавец.

В съвременния свят всеки избира какъв да бъде. Вие избрахте да сте дупедавци.

Това е една изключителна статия от един български сайт. Това е абсолютната истина. Как може да си българин и да си фен на чужд отбор? ПОЗОР!!!!
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Re: Професия Дупедавец - Засрамете се чуждопоклонници

Мнениеот L_Messi » 06 апр 2009 13:50

Тези момчета пак счупиха тъпомерите с поредната си идиотска декларация.

Потребителски аватар
Буфон
Контакти:

Мнениеот Буфон » 06 апр 2009 13:52

По-големи дупедавци от т.нар. "армейци" НЯМА. Нали те пренебрегнаха някъв мач на Чорбата преди няколко години и групово да посетят реванша с Челси в ШЛ през 2005. Нали те се събраха с агитката на Галатасарай за да викат против Левски. Ще ми казват те на кого да съм фен. По-измислени фенове от тези на четирибуквието никога не е имало - една пасмина лумпени, дето не можаха и 1000 лева от смс-и да съберат, за да си спасят партийното клубче.
Те обаче да си знаят - май месец идва, Гонзо и той.
САМО ЛЕВСКИ!!!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 06 апр 2009 13:59

Има ли смисъл да коментираме поредната мегаидиотска декларация на комунисти1948.ком :mrgreen: Много ясно,че ще си бъда от който си искам отбор.Какво лошо има да съм фен на Милан,за мен това е нещо велико,след българския национален отбор съм фен най-вече на Милан!Да не забравяме,че същите армейци ли,кви са скандираха ******** на Мъри Стоилов на мача с Кипър!Кои са дупедавци и чуждопоклонници?
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

haivanina
Контакти:

Мнениеот haivanina » 06 апр 2009 14:02

Буфон много е лесно да обявиш някой за нещо за което не знаеш дали е та ка или не е.Първо вие сте първия ведомствен отбор взет под крилото на милата ви комунистическа партия в далечната 1948година.Ако не знаеш шеф тогава ви е била-др.ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА министър на пощите.Второ единствено вие напускте мач за купата на БЪЛГАРИЯ.А иначе садиите помагат много и на двата отбора.Отречи го ако имаш факти.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 06 апр 2009 14:03

Пичове не съм фен нито на ЦСКА нито на Левски но това е самата истина. Чуждопоклоннницти са срам за България. Как може да си българин и да си фен на чужд отбор. Това е срам!!!
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

sheikh77
Контакти:

Мнениеот sheikh77 » 06 апр 2009 14:12

Защо да не си фен на чужди отбори, каква е причината да си наричан чуждопоклонник?

След българският ми любим тим си имам отбори и в чужбина и в това няма нищо лошо - отбор като МЮ прави милиони за да си позволи да има футболисти за милиони :idea:

А тука псевдо феновете дето са готови "да умрат" за отбора си, смях.

Защо тогава харсвате чужди актьори, защо ползвате марки мобилни телефони, а не ТА на БТК?
Защо не карате каручка или колело а се возите на чужди коли, че и някои това име живота освен футбола?
Защо слушате чужда музика?
Защо пиете чужди птиета?
Защо ходите на почивка в чужбина?
Защо се обличате с чужди марки дрехи

И т.н, и т.н

RED MAGIC
Контакти:

Мнениеот RED MAGIC » 06 апр 2009 14:15

Буфон написа:По-големи дупедавци от т.нар. "армейци" НЯМА. Нали те пренебрегнаха някъв мач на Чорбата преди няколко години и групово да посетят реванша с Челси в ШЛ през 2005. Нали те се събраха с агитката на Галатасарай за да викат против Левски. Ще ми казват те на кого да съм фен. По-измислени фенове от тези на четирибуквието никога не е имало - една пасмина лумпени, дето не можаха и 1000 лева от смс-и да съберат, за да си спасят партийното клубче.
Те обаче да си знаят - май месец идва, Гонзо и той.
САМО ЛЕВСКИ!!!

7 довода - всичките лъжи :idea:
Евала на демокрацията Ви! Заключвате неудобните теми от раз! Истината боли! Нали?

velinsky
Контакти:

Мнениеот velinsky » 06 апр 2009 14:20

sheikh77 написа:Защо да не си фен на чужди отбори, каква е причината да си наричан чуждопоклонник?

След българският ми любим тим си имам отбори и в чужбина и в това няма нищо лошо - отбор като МЮ прави милиони за да си позволи да има футболисти за милиони :idea:

А тука псевдо феновете дето са готови "да умрат" за отбора си, смях.

Защо тогава харсвате чужди актьори, защо ползвате марки мобилни телефони, а не ТА на БТК?
Защо не карате каручка или колело а се возите на чужди коли, че и някои това име живота освен футбола?
Защо слушате чужда музика?
Защо пиете чужди птиета?
Защо ходите на почивка в чужбина?
Защо се обличате с чужди марки дрехи

И т.н, и т.н

Браво за превъзходната реакция на лишеното от логика и тъпкано с глупост изявление на г-н Петроф!А междувпрочем...защо Петроф?Това не е ли дупедавство?БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА ОКОНЧАВАТ НА -ОВ,ЕВ,СКИ :D

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 06 апр 2009 14:21

да попитам

Сред футболните фенове Дупедавците се познават най-лесно. Те не са фенове на отбора на своя град. Не са фенове на отбора на техните бащи и дядовци.

та на кой дядо му е бил от ЦСКА , освен ако е някой 10 годишен макс

Върни се в “Футбол - България”