Леонардо го нарича простичко - съгласие, но футболистите са убедени, че е нещо много повече. Интер преоткри себе си - красив, побеждаващ и самоуверен, както по времето на Моуриньо. И цялата заслуга е на Лео, който успя да възкреси ентусиазма и самочувствието на един депресиран отбор. Достатъчно бе да се премахне "ефектът Бенитес", да се припомнят старите навици и да се въведе нещо ново. С тази формула Интер записа 4 поредни победи. Усмивките замениха мълчанието при мрачния Бенитес, тренировъчните мачлета се превърнаха в развлечение, контузиите изчезнаха, а тези, които се бяха помислили за излишни, отново се почувстваха ценени.За да създаде своя Интер, Лео остави непокътнати добре действащите механизми и промени това, което не се харесваше на футболистите. На първо време методиката на тренировките: много повече игра с топка, мачлета на малко пространство. Интер веднага преоткри липсващия блясък, в резултат настъпи и психологическа промяна. Отношенията в съблекалнята пак станаха прями и директни. Първата молба? Да си върнат почивния ден след мач. Никакъв проблем, съгласи се Лео. После той направи най-логичното. Бенитес се тормозеше от сравненията с Моуриньо, затова бразилецът обяви Жозе за свой модел.За да чуе изискванията на всеки един и за да сплоти още повече отбора, Леонардо въведе задължително събиране на футболистите и персонала извън тренировъчната база. Всяка седмица! Първата сбирка бе вечеря, на която поканиха дори президента Морати. Следващото събиране е за кино, после е планиран театър. Важното е да са заедно. Леонардо винаги е смятал, че който живее щастливо извън терена, дава повече в професията си. А когато има нужда от човешка подкрепа за извънфутболни неща, той винаги е на линия. Така постъпи Лео в Милан с Пато веднага след развода му.Последният и най-деликатен аспект са отношенията между отбора и клуба. Липсата на общуване по оста Морати - Бенитес принуждаваше футболистите да се обръщат директно към президента по всевъзможни и най-банални въпроси. Лео пое ангажимента да говори от тяхно име. Така Интер окончателно обърна страницата. Днес никой не иска повече да говори за Бенитес.
"Шифърът на Леонардо" възкреси Интер!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
"Шифърът на Леонардо" възкреси Интер!
Лаура Бандинели, в. "Ла Стампа"
Re: "Шифърът на Леонардо" възкреси Интер!
ако Интер бият в двата отложени мача пак ще бъдат шампиони-чувствам го.
LEVSKI_FOREVER
Трябва да се вземе под внимание ,че е нямал нито един сериозен мач до сега .
barama написа:Трябва да се вземе под внимание ,че е нямал нито един сериозен мач до сега .
А мача с Наполи какво беше,а бе ?? Наполи случайно да не са слаби

Какво значи, че не са срещали сериозен отбор? Ми ние колко точки загубихме от "несериозни" отбори? Нещото което Леонардо връна, подчертавам върна защото и преди Жозе не се виждаше, е настроението, желанието и удоволствието което футболистите изпитват когато играят! Всеки иска отборът му да побеждава винаги, но за мен най-важното е да гледам отбора с настроение и с желание да играе,а не по задължение! Надявам се Лео да успее да задържи тази атмосфера и да върне отбора там където му е мястото - на върха!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!