Започва строежът на най-модерния стадион в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Parmalat

Re: Започва строежът на най-модерния стадион в България

Мнениеот Parmalat » 18 яну 2011 05:26

nore oт това което се намеква до средата на 2012 година би трябвало проекта да стартира дано се случи.Започне ли строежа ще дръпнем с 1000 крачки пред всички отбори в България, :)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 18 яну 2011 10:01

Parmalat написа:nore oт това което се намеква до средата на 2012 година би трябвало проекта да стартира дано се случи.Започне ли строежа ще дръпнем с 1000 крачки пред всички отбори в България, :)

Ба !!! Е туй чудо вече не го вЕрвам, колкото и оптимист да съм. То от ден на ден картинката става все по- абстрактна и футуристична:) Иначе картинките са много хубави, ама ми напомнят на ситуация в, която да съм гладен и да разглеждам готварска книжка с Доминикански ястия.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 18 яну 2011 10:50

ntodorov написа:
Parmalat написа:nore oт това което се намеква до средата на 2012 година би трябвало проекта да стартира дано се случи.Започне ли строежа ще дръпнем с 1000 крачки пред всички отбори в България, :)

Ба !!! Е туй чудо вече не го вЕрвам, колкото и оптимист да съм. То от ден на ден картинката става все по- абстрактна и футуристична:) Иначе картинките са много хубави, ама ми напомнят на ситуация в, която да съм гладен и да разглеждам готварска книжка с Доминикански ястия.

От една страна си прав,но виж линка който е дал nore и прочети интервюто.
[center]R.I.P[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 18 яну 2011 11:08

nore написа:Последната картинка на Арената.
Не че има кой знае какво значение, но този път са си поиграли повече:

Изображение

Това е от миналия месец в Строителство-имоти:

Международен конкурс за главен проектант на мегакомплекс в Бургас

Вече е наета сериозна международна консултантска компания, която изчиства последните въпросителни относно някои аспекти на бъдещия проект, начините за финансиране и структурата на капитала на проектната компания. По мнение на консултантите разработката е сериозна и мащабна и към нея определено има инвеститорски интерес предвид пазарния й потенциал и финансовите възможности, които дава.

Нещо доста интересно в един от на-големите форуми се споменава,че кмета е намерил инвеститор който се е наел да изгради арената и това е довело до разработката на Атика които са сериозни.Така че има надежди.Забележете козирката на проекта.Изглежда че наподобява подкова по подобие на емблемата ни и ще е изцяло покрит стадион както се вижда на проекта по средата на козирката има нещо като стъкло,което е направено прозрачно за да може да влиза светлина на стадиона.Това значи че целогодишно може да се играе на този стадион,защото няма да има проблеми с дъждове или снегове.Новият национален стадион на Румъния който се строи сега ще е така както и стадиона на Шалке. :roll:
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 18 яну 2011 13:02

Дано да стане кой знае...Те всички ни отписваха а кампуса е почти готов и вземахме Савио....
Знае ли човек.....
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 18 яну 2011 15:37

Сегаа, да разсеем илюзии за срокове всякакви :lol:

Първо - онова в линка е само заявено намерение за конкурс. Такъв все още няма и няма да има докато не се намери инвеститор.
Инвеститор обаче липсва - има само недомлъвки за някакви си разговори с този и онзи.

Да допуснем невероятното предположение, че някой се реши да хвърли близо половин милиард евро (цената на целия проект) в страна като нашата - корупция, безработица, нищожна покупателна способност, постоянно падащи цени на имотите (проекта изцяло е в сферата на търговията и услугите). Да бъдем още малко оптимисти и да предположим, че международният конкурс завърши в края на тази година с избор на проектант (няма обжалвания и всичко е ок). По изнесено в медиите, изготвянето на проекта ще продължи минимум една година.

Сметката: начало на проектирането - 2012 г.; край на проектирането - 2013 г.; евентуално най-ранно започване на строителството - 2014 г. Евентуално завършване - 2016г - 2017 при първоначалните твърде оптимистични предположения.

gardimarin
Контакти:

Мнениеот gardimarin » 18 яну 2011 16:50

nore искам (без да влизам в спорове)да кажа че това цялото е проекта за половин милиард не само спортния комплекс
Изображение

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 18 яну 2011 17:35

gardimarin написа:nore искам (без да влизам в спорове)да кажа че това цялото е проекта за половин милиард не само спортния комплекс

Ами аз какво казвам:

nore написа:Да допуснем невероятното предположение, че някой се реши да хвърли близо половин милиард евро (цената на целия проект) в страна като нашата - корупция, безработица, нищожна покупателна способност, постоянно падащи цени на имотите (проекта изцяло е в сферата на търговията и услугите).

Стадионът е малка част от всичко и колкото и да е абсурдно, именно това е причината все още да има надежди, че нещо може да се направи. Подобни стадиони (с капацитет около 25 - 30 000) се строят за 30 - 50 000 000 евро в зависимост от екстрите. Ако дойде чужд инвеститор, то няма да е заради стадиона, а заради многото други сгради покрай него.

gardimarin
Контакти:

Мнениеот gardimarin » 18 яну 2011 17:43

nore написа:
gardimarin написа:nore искам (без да влизам в спорове)да кажа че това цялото е проекта за половин милиард не само спортния комплекс

Ами аз какво казвам:

nore написа:Да допуснем невероятното предположение, че някой се реши да хвърли близо половин милиард евро (цената на целия проект) в страна като нашата - корупция, безработица, нищожна покупателна способност, постоянно падащи цени на имотите (проекта изцяло е в сферата на търговията и услугите).

Стадионът е малка част от всичко и колкото и да е абсурдно, именно това е причината все още да има надежди, че нещо може да се направи. Подобни стадиони (с капацитет около 25 - 30 000) се строят за 30 - 50 000 000 евро в зависимост от екстрите. Ако дойде чужд инвеститор, то няма да е заради стадиона, а заради многото други сгради покрай него.

Оф да сори :oops: ;)

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 19 яну 2011 08:29

Вижте, и пак за да съм откровен - между нас казано този проект изглежда малко грандомански и...почти невъзможен за реализация. Нека летим по-ниско и да се надяваме поне стадиона да се построи. Пак няма да е малко. Работя в сфера, където непрекъснато срещам безпаричие и фалити на състоятелни до преди година-две фирми. Икономиката ни е в колапс към този момент. Бургазлии виждаме, че една детелина ( скромна, като проект, но вече задействана ) зад, която стоят отпуснати пари от Държава, Община и ЕС е трудна за реализация, камо ли нещо такова. Ако Общината потърси инвеститор за нещо надали ще е за този проект. Така си мисля аз. Иначе съм непоправим реалист и умерен оптимист. За сега никога не съм бил песимист...И нещо друго: Момчета. Нещо не ми харесва тази козирка, като подкова. Красива е, но не е практично съобразена. Така, както е разположен стадиона не виждам, кога слънцето ще огрее тревната настилка. ( не допускам, че козирката или терена ще се изнасят). А ако някой от идейните проектанти каже, че е заложена подобна идея вече ще си мисля, че e бил дълго време пред XBOX -a и продължава да си подрежда с джойстик нещата.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Черноморец”