Голова разлика или директните двубои ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: За или против?

Мнениеот DmG » 17 яну 2011 16:28

fcb_bg написа:Я покажи някои от тези странни мачове в големите първенства! Ама да не са от ерата на динозаврите, някои от близкото минало. Аман от теории на конспирацията.

Русия - Камерун Сащ'94
СССР - С.Арабия Италия'90 или Мексико'86 , но може и Испанияю'82
Нямам време сега да търся , но по спомени има поне още 5 -6 случая
Даже тук май скоро се обсъждаше как Испания са се класирали за сметна на Холандия със 12-1 срещу Сан Марино , като им трябват 11 гола .

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 яну 2011 16:32

megan fox написа:
Tommi написа:Разбира се, че при равни точки отделното класиране, въз основа на директните двубои, е най-удачният вариант за разпределяне на местата в крайното класиране.

Т.е. ти си привърженик и на правилото на гола за чужд терен? ;)

Аз лично съм против следващият показател след точките да бъде директните двубои! Защо? Ми може точно за тях единият отбор да имал няколко липсващи ключови играча (било то контузени или наказани няма значение), а това оказва драстично влияние! Да не говорим за реферските грешки и "грешки"! А накрая заради това да загубиш титлата... прекалено е жестоко! Достатъчно наказание за загубилият, че е загубил прекият двубой срещу прекият конкурент! А в случаи като Барса - Реал, Интер - Милан, Пул - МЮ, Тотнъм - Арсенал, Рома - Лацио, Левски - ЦСКА и тн... тук нещата не опират само до 3 точки и голове, нещата опират и да чест и достойнство! Така че загубилият е достатъчно наказан...

Затова лично според мен като втори показател трябва да бъде головата разлика на отборите. :)

В случая головете на чужд терен нямат значение ;) Отделното класирането според директните двубои е най-приемлив вариант при равенство в точките, защото все пак този, който е надиграл преките противници, той ще се класира по-напред.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 яну 2011 16:46

Пич, "водещите първенства"! Какво не разбра? Аргументиране без факти е равносилно на специалисти по футбол на пейката в градинката със семки в ръка.
Русия - Камерун Сащ'94 ?!?@!?! :?
Швеция - 5-3 г.р. 2т. и мач с Бразилия, който се е класирал вече.
Русия - 1-5 г.р. 0т. и мач с Камерун.
Нещо не ти излиза математиката с "уговорения" мач.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 17 яну 2011 17:16

В Италия също се гледат преките двубои

the_parasite
Контакти:

Мнениеот the_parasite » 17 яну 2011 18:30

Според мен преките двубои са най-правилният начин за решаване на титла при равен брой точки. Нещо повече. Считам, че ако и след преките двубои има равни показатели, то трябва да се играе плейоф на неутрален терен.

Головата резлика в никакъв случай не бива да е мерило. Ще дам и пример. Имаме отбор А и отбор Б с по 99 точки. Головата разлика на отбор а е 100:75, а на отбор Б е 75:50. И двата отбора са с + 25 гола, но предимство има отбор А, защото е вкарал повече. Защо това да е критерий? Нима фактът, че отбор Б има по-малко допуснати голове е по-маловажен? Не мисля! Головата разлика е много условен показател, който не е достатъчно прецизен, защото има не един начин на тълкуване.

Съвсем друго е когато два отбора играят в преки двубои и твоа е решаващо. Някой беше казал, че може да има контузени, съдийски тесли и т.н. Това е изключително относително, но точно поради този факт се играят два мача, а не само един през сезона. Друг е въпросът, че е нелепо отбори с къси скамейки да имат апетити към титлата в даден шампионат.

Искам да уточня и още нещо. Аз съм против правилото за голове на чужд терен т.е. смятам, че трябва да се играе трети мач между дадени отбори и при резултати 1:0 и 1:2 в директните мачове през сезона.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 яну 2011 18:52

the_parasite написа:Искам да уточня и още нещо. Аз съм против правилото за голове на чужд терен т.е. смятам, че трябва да се играе трети мач между дадени отбори и при резултати 1:0 и 1:2 в директните мачове през сезона.

Е, ами ако 3 или 4-ри тима са еднакъв брой точки и показатели от преките мачове ( това въобще не е невъзможно да се получи, щото се е получавало ) ... к'во правим ?

Отново ли ще има допълнителни маочве ... и то трябва да има, между всеки един от участниците !
Това са още цели три допълнителнхи мача .... кога ще се играят, на кои терени, и в тази "мини" импровизирана лига, какви правила ще важат ? ?

Все въпроси, с утежняващи правилото възможности ....
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 17 яну 2011 19:21

fcb_bg написа:Пич, "водещите първенства"! Какво не разбра? Аргументиране без факти е равносилно на специалисти по футбол на пейката в градинката със семки в ръка.

във Сащ се класираха и 2та най-добри трети във групите , при стечение на обстоятелствата да няма 3ти отбори със 4 точки се класират Русия , пък и със този мач добутаха някакъв - да си раздели приза за голмайстор със Стоичков.

the_parasite
Контакти:

Мнениеот the_parasite » 17 яну 2011 20:14

THE G.A.M.E написа:
the_parasite написа:Искам да уточня и още нещо. Аз съм против правилото за голове на чужд терен т.е. смятам, че трябва да се играе трети мач между дадени отбори и при резултати 1:0 и 1:2 в директните мачове през сезона.

Е, ами ако 3 или 4-ри тима са еднакъв брой точки и показатели от преките мачове ( това въобще не е невъзможно да се получи, щото се е получавало ) ... к'во правим ?

Отново ли ще има допълнителни маочве ... и то трябва да има, между всеки един от участниците !
Това са още цели три допълнителнхи мача .... кога ще се играят, на кои терени, и в тази "мини" импровизирана лига, какви правила ще важат ? ?

Ако се наложи и минитурнир ще се направи. Важното е най-заслужилият да спечели и в името на справедливостта, ако трябва, и най-дългият път ще се извърви. И все пак, това ще са инцидентни случаи.

Нелепо е да се смята, че повечето вкарани голове имат по-голяма тежест от по-малко допуснатите например. Където има почва за размишления и тълкувания, а същевременно с това, нещата не са точни и ясни, то единственият губещ ще е спортът, независимо дали се казва футбол или не.

П.С. Нямам намерение да влзиам в полемики с никого. Просто изказвам гледната си точка, така както са го направили и голяма част от потребителите преди мен.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 яну 2011 22:03

DmG написа:
fcb_bg написа:Пич, "водещите първенства"! Какво не разбра? Аргументиране без факти е равносилно на специалисти по футбол на пейката в градинката със семки в ръка.

във Сащ се класираха и 2та най-добри трети във групите , при стечение на обстоятелствата да няма 3ти отбори със 4 точки се класират Русия , пък и със този мач добутаха някакъв - да си раздели приза за голмайстор със Стоичков.

E, тук обърка тотално опинците, приятелю! :lol:

Отбори на трето място, класирали се за осминафинали:

Група Отбор Играни П Р З Г+ Г- Раз. Т
D Flag of Argentina.svg Аржентина 3 2 0 1 6 3 +3 6
F Flag of Belgium.svg Белгия 3 2 0 1 2 1 +1 6
A Flag of the United States.svg САЩ 3 1 1 1 3 3 0 4
E Flag of Italy.svg Италия 3 1 1 1 2 2 0 4
B Flag of Russia.svg Русия 3 1 0 2 7 6 +1 3
C Flag of South Korea.svg Южна Корея 3 0 2 1 4 5 -1 2

Отиват първите 4.

Ама, аз какво ли се занимавам да ти забивам пирони в теорията, нали ти казах приказката за аргументиране без факти колко струва. ;)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 яну 2011 22:07

the_parasite написа:
THE G.A.M.E написа:

Ако се наложи и минитурнир ще се направи. Важното е най-заслужилият да спечели и в името на справедливостта, ако трябва, и най-дългият път ще се извърви. И все пак, това ще са инцидентни случаи.

Нелепо е да се смята, че повечето вкарани голове имат по-голяма тежест от по-малко допуснатите например. Където има почва за размишления и тълкувания, а същевременно с това, нещата не са точни и ясни, то единственият губещ ще е спортът, независимо дали се казва футбол или не.

П.С. Нямам намерение да влзиам в полемики с никого. Просто изказвам гледната си точка, така както са го направили и голяма част от потребителите преди мен.

Е, как да е нелепо, хах! Нали точно в това е смисълът на играта - печели който вкара повече голове, не този който пусне по-малко. Ти за какво отиваш на стадиона или гледаш по ТВ любимците си?

Върни се в “Футбол - Свят”