Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Харесвате ли чалга ?

Да
95
29%
Не
175
53%
Само,когато съм пиян
49
15%
Не мога да преценя
9
3%

Общо гласове: 328

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Re: Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)

Мнениеот tatusindo » 17 яну 2011 15:56

Morski каза:
Тези неща са ми известни Коце, въпроса е, че не съм съгласен да се ограничаваме само в тези слушат това и са такива- онези слушат онова и са такива.... Аз като слушам над 6-7 стила с еднаква наслада какъв съм? Това са пълни глупсоти да не говоря, че от хората които слушат чалга и които ги познавам да има няма 1% да са прости хора..... И какво аз значи да си съставя мнение, че всички които слушат чалга са свръхинтелигентни ли? И обратното - виждал съм уникално тъпи метъли и какво да си съставя мнение, че метълите като контингент са тъпанари ли?

Евала!!!!
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 15:59

slavia_forever написа:Ама чакайте бе хора, аз казах, че има изключения навсякъде! Дайте да гледаме правилото!

Дай ми дефиниция за правило и изключение и как ще ми докажеш, че това което ти посутнах като снимка не е правило?
Още нещо- сега ще поустна клип, който не е ИЗКЛЮЧЕНИЕ понеже аз съм видял не един такъв случай в който ЗАКЛЕТ метъл така танцува на чалга, че сложи в малкия си джоб всички чалгари!
Обърни внимание на какво танцува този младеж- аз тази песне като я чуя, ако ще и на 200 ракии да съм няма да танцувам на нея...... Забележи фланелката му! И преди да кацжеш това е изключение- не, не е!
На миналия осми декември - най заклетите метъли в нашата група(70 човека сме) преди да пийнат викаха каква е тази чалга, ужас.... А към 2 часа вечерта само дето сами не искаха да пускат чалга... Така се раздаваха!

Това е първото нещо което ми излезе като написах пиян метъл :!:

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 17 яну 2011 16:02

MORSKI написа:
slavia_forever написа:Ама чакайте бе хора, аз казах, че има изключения навсякъде! Дайте да гледаме правилото!

Дай ми дефиниция за правило и изключение и как ще ми докажеш, че това което ти посутнах като снимка не е правило?
Още нещо- сега ще поустна клип, който не е ИЗКЛЮЧЕНИЕ понеже аз съм видял не един такъв случай в който ЗАКЛЕТ метъл така танцува на чалга, че сложи в малкия си джоб всички чалгари!
Обърни внимание на какво танцува този младеж- аз тази песне като я чуя, ако ще и на 200 ракии да съм няма да танцувам на нея...... Забележи фланелката му! И преди да кацжеш това е изключение- не, не е!
На миналия осми декември - най заклетите метъли в нашата група(70 човека сме) преди да пийнат викаха каква е тази чалга, ужас.... А към 2 часа вечерта само дето сами не искаха да пускат чалга... Така се раздаваха!

Кондьо - Атака микс хахахахаха пича кърти!
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 17 яну 2011 16:03

MORSKI написа:

Извод N1- Не трябва да се дава нет на непълнолетните!
Извод N2- Всеки като се напие- задължително Азис!
Извод N3- Каквото и да става, каквото и да слушате погледни N2!

Бай! Oтивам да взема малкия от детска и ще му пусна после HELLOWEEN :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 16:05

Една огромна забележка Рамщайн не са от Четворката :o Виждам, че ти е далечна тази музика. Лошо няма!

Не ми е далечна тази музика, повярвай ;) Обърках се, че те имаха концерт у нас, но сега се сетих, че не бяха от 4 ката наистина.

Мерси за поздрава, супер парче, много надъхва! [

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 17 яну 2011 16:06

slavia_forever написа:
sl321 написа:
slavia_forever написа:Всеки пазар е насочен към точно определен кръг потребители! Включително семките! ;)

Въпрса е: В българския музикален пазар кое са семките?
Извинявам се ако съм разбрал подтекста на предишното ти мнение грешно.

Аз се извинявам, че дадох пример, който явно не може да бъде разбран. Не ставаше въпрос за семките, като част от музикалния пазар, а за това, че за всеки пазар си има потребители. Не е нужно да ме иронизираш. Смятам, че не е това целта. :?

В ниакакъв случай не те иронизирам.Аз рабзрах така.Семките са масовия потребител ( разбираме кой).Кашуто е за по определена категория ( пак разбираме).Но тук става въпрос за България.В световен мащаб рока е най-масово слуашаната а и предлагана музика.Така че ако съм разбрал че тук ( в България) семките са чалгата а кашуто-рока,значи в световен мащаб рока са семките.

Нещата които съм казал по горе в мненията си са повече от музикантска гледна точка и няма как да не е така, защото това съм учил цял живот.Но чисто като потребител ми е ясно че е трудно да се приемат така както аз казвам нещата.

По принцип големите врагове на чалгата са рокаджиите, като те изтъкват няколко основни неща критикувайки я.Едно от тях е пошлите,несмислесни текстове.Аз пък ако засегна тази тема,чак не ми се говори на колко хубави рок парчета текстовете са направо все едно са писани от дете в детските ясли.Тъпи,тъпи та вдлъбнати.Да не говорим колко манипулативни и сатанински текстове има, закоито се твърди ( и вече има много изследвания като резултатите от тях категорично потвърждават това) че влияят на подсъзнанието на човек. И не в позитивна поскока всеки случай.Даже ще отида още по далеч.Има в последните години и български такива песни.За който се интересува,сваляте си една програма която обръща песните на обратно,ще ви дам списък от песни в които ще чуете умопомрачителни неща.В една песен на Мария Илиева например ( мисля че се казваше "Нищо"), обръщате песента на обратно, и през цялата песен много ясно се чува: ПЛАЧИ,МЪЛЧИ,ПЛАЧИ,МЪЛЧИ.....В много рок и най-вече в по твърдия метъл песни, има освен явни текстове които подтикват към негативизъм и унищожение,така също и тавкива обърнати песни за които се твърди че влияят с пъти повече от нормален текст на подсъзнанието,като целта е тотално хипнотизиране,манипулиране и подчинение на масите.Тука влезнах в съвсем друга тема( конспирациите),но нещата са свързани.Понеже започнахме да говорим за пошлостта на текстовете.....
Последна промяна от sl321 на 17 яну 2011 16:36, променено общо 12 пъти.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 17 яну 2011 16:09

Саше, ама ти пак ми изкривяваш думите. Аз казах, че има изключения навсякъде и във всичко. Това, че познаваш интелигентни хора, които слушат някаква музикам това означава, че просто дружиш с такива хора и не е показател за принципни явления. Няма конкретни дефиниции дори в статистиката, но има наука за изучаване на пазара, при която се изучава кои продукти за кой пазар са предназначени. Пазарът за продуктите на Пайнер в общия случай е този: http://signal.bg/view_article.php?article_id=9408 . Направи разликата между този и снимките от другия концерт, дали тук нямаме МАСОВО ЯВЛЕНИЕ и кое е всъщност масово явление! Като се изучава пазара, се имат предвид именно подобни материали.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

ENTOMBED
Контакти:

Мнениеот ENTOMBED » 17 яну 2011 16:19

MCMXIII написа:
MORSKI написа:

Извод N1- Не трябва да се дава нет на непълнолетните!
Извод N2- Всеки като се напие- задължително Азис!
Извод N3- Каквото и да става, каквото и да слушате погледни N2!

Бай! Oтивам да взема малкия от детска и ще му пусна после HELLOWEEN :)

Какво съвпадение. И аз мисля, като взема дъщеря ми от детската да и пусна HELLOWEEN.Много им се радва.
ZYKLON
Това е Левски ! Радост, сълзи и съдба за много хора. И надеждата за нещо по- добро и по- велико

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 16:28

slavia_forever написа:Саше, ама ти пак ми изкривяваш думите. Аз казах, че има изключения навсякъде и във всичко. Това, че познаваш интелигентни хора, които слушат някаква музикам това означава, че просто дружиш с такива хора и не е показател за принципни явления. Няма конкретни дефиниции дори в статистиката, но има наука за изучаване на пазара, при която се изучава кои продукти за кой пазар са предназначени. Пазарът за продуктите на Пайнер в общия случай е този: http://signal.bg/view_article.php?article_id=9408 . Направи разликата между този и снимките от другия концерт, дали тук нямаме МАСОВО ЯВЛЕНИЕ и кое е всъщност масово явление! Като се изучава пазара, се имат предвид именно подобни материали.

Коце с теб е изключително трудно да се спори. Защо не погледнеш малко от моята страна и доводите и фактите които ти давам аз ? Ти си решил, че нещо е правило и изключение и не мога да те убедя явно в обратното, ако ще и на 10 събиурания да те заведа..... Показах ти клип, който подплатих с думи и факти от мои събирания, показха ти снимка... Аз на базата на това мога да си правя изводите, че метълите като се напият и стават най-големите чалгари... И да приема, че това е правило понеже го виждам не на едно място, НО ДАЛИ ТОВА ЩЕ Е ПРАВИЛНО ТВЪРДЕНИЕ? Помолих те два пъти да ми дадеш дефиниция на правило , изкл'чение по какви критерии се определя и т.н, но до момента не си го направил.Как да кажа аз дали е правило едно нещо, след като няма критерии? За мен е правило, че чалгарите са свестни и метълите са зле(пример давам не казвам, че е така ;)) , за друг е правило обратното... Е, какво правим.... Казваш, че има наука за пазара, ами добре, но тя не е точна.,... Тя е като социологическите проучвания- да му се невиди рядко има по-неточно нещо от тях и прогнозите за времето.... Още нещо- ти сам каза ПАЗАРЪТ НА ПАЙНЕР- Усещаш ли разликата - ПАЙНЕР НЕ Е ЧАЛГАТА! Пайнер е пошла фирма на един човек с тъмно минало и настояще..... Същата работа е и с другата група- ФЕН...... Но това не значи, че всичката чалга е такава.... Ок, ти ми показваш снимки на коцерти с цигани и т,н- ти прочете ли като ти казах, че съм съгласен, че на чалга концерите ходят 14 годишни лапетии, цигани и т.н... НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ , ЧЕ ТОВА Е ПРАВИЛО! И хората които слушат чалга в тази тема го показват- все будни и добжре разсъждаващи, видимо начетени и интелигентни хора.... Моите познати също го доказват... Е тогава на базата на какво аз да приема думите ти, че това е изключение?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 17 яну 2011 16:38

Саше, аз казах, че няма дифиниции. Иначе нямаше да се изучава пазара. Не съм абсолютен специалист за конкретния пазар как се изучава, но е видно отвсякъде, какъв е масовия му потребител. Аз ти показах снимката. Разбира се, аз отделно казах, че има и изключения, но отново ти казвам, това че ти имаш интелигентни приятели е по-скоро показателно затова ти какъв човек си, а не явлението чалга какво представлява. Имаме факти: пошли текстове, изкривен фолклор, масова липса на текстове и използване на плейбек, поради липса на гласови данни на изпълнителите, наваксани със силикон. Какво повече има да говорим? Има и неща в много групи, както беше споменато (като сатанински текстове и ексцесии по сцената и други), но това не дефинира чалгата като обособен стил с традиции, или като нещо положително.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Върни се в “Архив”