Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Харесвате ли чалга ?

Да
95
29%
Не
175
53%
Само,когато съм пиян
49
15%
Не мога да преценя
9
3%

Общо гласове: 328

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)

Мнениеот Viktor4o_Rs » 16 яну 2011 21:09

Наистина ми е интересно, тези които казват твърдо "Не" - ако те никога, ама никога не са слушали, танцували или харесвали някое такова парче, наистина ще им стисна ръката и ще ги поздравя :) Що ли обаче си мисля, че не са особено много такива :lol: :lol: :lol:
Ама с ръка на сърцето :?: :roll: :roll:
Изображение

Потребителски аватар
heavymetal
Контакти:

Мнениеот heavymetal » 16 яну 2011 21:10

dafquezz написа:
Viktor4o_Rs написа:Наистина ми е интересно, тези които казват твърдо "Не" - ако те никога, ама никога не са слушали, танцували или харесвали някое такова парче, наистина ще им стисна ръката и ще ги поздравя :) Що ли обаче си мисля, че не са особено много такива :lol: :lol: :lol:

Няма човек, който волно или неволно да не е слушал въпросната помия, по простата причина, че тя ни залива отвсякъде. Освен това не може да кажеш за едно нещо че е боклук, ако не го познаваш, просто мнението ти става невалидно. Така че да, слушал съм, но да ми хареса, абсурд, а да седна да пия с приятели в такава среда - просто забрави...

+1

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 16 яну 2011 21:12

Как така на мен ми харесват и чалгийки, и много от парчетата на АС/ДС, Форинър, Пърпъл, Ван Хален, Дайр Стрейтс, аз по вашите критерии какво съм, може би полупростак-полуБог :lol: :lol: Сами виждате колко е малоумно е да се определя човека по музиката, която харесва, по любимия му отбор или по мястото,откъдето е ;)
Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 16 яну 2011 21:14

valkata_levski написа:Защо не заключите темата?
Доста непрофесионално отношение на модераторите.
Това е като спора Левски-ЦСКА.Никого няма да убедя да слуша чалга,нито пък някой ще ми каже да не слушам Металика и веднага след това да си пусна Преслава.
Сложете ключа вече :)

Е точно и аз това искам да обясня, и аз съм на същото мнение ;) Глупаво е човек да се ограничава само в едно нещо и да не признава нищо друго :!:
Изображение

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 16 яну 2011 21:15

Абе едно е сигурно , няма циганин , който да слуша рок или метъл. Всички обаче слушат чалга. Няма как да ме кефи музика която се харесва на циганите. Да знам и те са хора ,а аз не съм расист. Ценностите обаче са ни доста различни и невиждам как ще имам същите душевни потребности като тях.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 16 яну 2011 21:16

Viktor4o_Rs написа:Наистина ми е интересно, тези които казват твърдо "Не" - ако те никога, ама никога не са слушали, танцували или харесвали някое такова парче, наистина ще им стисна ръката и ще ги поздравя :) Що ли обаче си мисля, че не са особено много такива :lol: :lol: :lol:

Няма човек, който волно или неволно да не е слушал въпросната помия, по простата причина, че тя ни залива отвсякъде. Освен това не може да кажеш за едно нещо че е боклук, ако не го познаваш, просто мнението ти става невалидно. Така че да, слушал съм, но да ми хареса, абсурд, а да седна да пия с приятели в такава среда - просто забрави...

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 16 яну 2011 21:16

dafquezz написа:Бъркате нещата, приятели. Чалгата не е причината нацията тотално да изпростее, а е следствие от това.
За колегата по-нагоре - да, всеки чалгар е простак, точка. И да, същото важи и за всеки позьор-чернодрешко, любител на бира в прекомерни количества и
ненавиждащ банята. Аз също обожавам рок музиката, но се обиждам ако ме нарекат метъл, това е съсловие, към което не желая да принадлежа.

Чалгата е един от ефектите на една разпадаща се посткоманоидно-социалистическа епоха, чиито индекси са посредствеността, пошлостта, елементарността, първичността и простодушието. Именно поради това, тази псевдомузика се изразява в изкривяването на много балкански стилове и фолклорни мотиви и довеждането им до безстилие, представено в лесни за абсорбиране простички мелодии и смешни или пошли текстове. Те са направени за да веселят пийващите и обезверени хора, които нямат втора сигнална система, с която няма как (В ОБЩИЯ СЛУЧАЙ) да оценят по достойнство например някой от шедьоврите на Ингви Маунстин, Джо Сатриани, Ричи Блекмор, Стив Вай и т.н.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 16 яну 2011 21:18

Всички са слушали и са играли на чалга. Не ги слушай какво ти разправят. Правят се на интересни. Познавам много такива хора, които само плюят по чалгата, обаче лично съм ги виждал на купони как въртят кючеци. Не вярвам на нито едно мнение против чалгата. Всички я слушат, но са лицемери!
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 16 яну 2011 21:20

petrof написа:

Всички са слушали и са играли на чалга. Не ги слушай какво ти разправят. Правят се на интересни. Познавам много такива хора, които само плюят по чалгата, обаче лично съм ги виждал на купони как въртят кючеци. Не вярвам на нито едно мнение против чалгата. Всички я слушат, но са лицемери!

Аз казах, ако се наложи да участвам в подобни неща, това е ако трябва да се съобразявам и наистина тази музика ме дразни! Не смятам, че трябва да обиждаш някой при положение, че дори да има и един казващ истината, той не заслужава мнението ти!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Върни се в “Архив”