Мнениеот ShooterMan » 15 яну 2011 23:40
Наско Зехиров е типичен плеймейкър и навсякъде е отразяван като такъв.Не знам кой го е мислел за дефанзивен халф.Димитър Пенев преди 2 години го определи за един от най-големите таланти в България,а всички знаем,че Пената има набито око и много ги усеща.Същото явно важи и за Стефан Генов,който го отся още преди Нова Година.Много е хубаво,че показва потенциал.Това е още една опция за Генов,опция,която ще позволи на естонския Меси да бъде пратен е по-предни позиции,където е най-опасен.Ратников е виртуоз и това мачле просто го е потвърдило,минал от единия отбор и веднага асистенция,изработена дузпа и 2:0,просто не мога да си представя колко силен би бил Черно Море ако Ратников играе така както може.Естонеца също е плеймейкър,но е силно офанзивен,по-полезен е като втори нападател,надявам се,че качествата които показва Зехиров може да позволят именно това - Ратников да играе в атаката и зад себе си за има Жоро Илиев и Зехиров,а пред себе си - някой качествен реализатор на който да подава.Мисля си,че това трио халфове може да се сработи перфектно,но както казах и преди трябва да се измисли схема в която бързоногия естонски магьосник да има повече свобода и повече атакуващи функции,нещо като Лео Меси,а не да бъде поставен в самата халфова линия.Да,пак ще дава добри пасове,но няма да изпозлваме бързината му и дрибъла,които водят до дузпи и голове,днешната дузпа,тази в Стара Загора ме убеждават твърдо,че Ратников трябва да играе максимално напред.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.