Стадиони в България, проблеми, посещаемост

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: УЕФА обяви: Стадионите ви са празни

Мнениеот TodorT » 14 яну 2011 16:15

Като знам колко хора ходят на мачове от А група, то 3 000 човека за от отбор от Б/В група не са толкова малко... Не мога да се съглася, обаче, че технологиите са ни променили до толкова, че да са ни накарали да не ходим на стадионите... да не би децата в Англия, Испания, Германия да не знаят какво е това телевизия, Интернет, PS ? Против това съм, че не сме футболна държава... е как до преди 15 години стадионите са били пълни, а днес са опустяли ?!? Често, да не кажа в повечето случаи всичко идва от 22-мата на терена... Няма да забравя как преди години гледах един филм за Гунди и жена му казваше с колко хъс е играл легендата на ЛЕВСКИ и цитира думите му: "Аз не мога да не играя на предела на възможностите си, като знам, че хората по трибуните са отделили 2 лв., за да гледат мач!" Разликата в мисленето на футболистите и управляващите ни е довело до тук... :oops: И ако така продължаваме нищо ново не ни чака :|

П.П. Дали футболът ни върви надолу, или просто си тънем в мизерия, а другите израстват :roll: :?

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 яну 2011 16:38

Футболна нация е супер грешно определение промито от времето.
На мач се ходи да се види човек с приятели, да полафи и разпусне, и не да се ходи само когато мача е по завързан. Често срещам израза "за какво да ходя ма мач като ние ще ги бием" и подобни. Ако така мислеха феновете на западните грандове, то на мачовете им със слаби отбори би трябвало да няма публика, но въпреки това стадионите са пълни.
Споделил съм го отдавна, когато видя на Левски - Академик 20 000 на Герена, тогава ще се съглася с определението футболна нация, същото важи когато видя на Литекс - Видима 8 000 на стадиона и т.н.
На крива реката космоса и виновен, това сме ние, защото съм 100% сигурен, че ако Славия има чисто нов модерен стадион с всички есктри, то на мач Славия - Черно море на него пак ще има 1 000 човека.

Много ми е интересно ако има мач между Миньор и Пирин от 22:00 часа вечерта колко зрители ще има на стадиона, защото в Испания между средняци и мач от 22:00 часа, то стадиона е пълен.
Изображение

Потребителски аватар
AREA BIANCONERA
Контакти:

Мнениеот AREA BIANCONERA » 14 яну 2011 16:41

Мисля, че отбори като Академик, които в момента са в А група, както и Славия и Локо сф много свалят средната посещаемост.
87 години славен пловдивски футбол!
87 години любов в черно и бяло!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 яну 2011 16:49

Ето каква е следващата новина на УЕФА - Уефа обяви: Нямате стадиони
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Enravota
Контакти:

Мнениеот Enravota » 14 яну 2011 16:58

Просто на някои хора им е добре да няма хора футбола да е в тиня и да си има далавера.

Ние сме футболна нация и доказателство за това е, че стадионите са пълни когато народа знае че го чака истински мач, с истински емоции. В европейските клубни турнири едва ли може да се оплачем от посещаемост...

don
Контакти:

Мнениеот don » 14 яну 2011 18:05

После почнете пак да спорите, кои имал повече фенове и дали на стадиона имало 1000 или 1500 зрители, вижте докъде стигнахме, копаеме много здраво дъното :evil:

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 14 яну 2011 18:20

don написа:После почнете пак да спорите, кои имал повече фенове и дали на стадиона имало 1000 или 1500 зрители, вижте докъде стигнахме, копаеме много здраво дъното :evil:

Копаем? Охооо нйе от кога сме го пробили и вървим надолу със скоростта на светлината!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 яну 2011 18:37

Аз се чудя, как пък тия от УЕФА са сметнали с точност, нашата средна посещаемост .... по какви данни, от кого и от, какво ? ?

Въпроса е уместен, особенно при положение, че само , ако не се лъжа на Васил Левски и стадиона в Ловеч има броячи !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
TSHABALALA
Контакти:

Мнениеот TSHABALALA » 14 яну 2011 22:57

child in time написа:
don написа:После почнете пак да спорите, кои имал повече фенове и дали на стадиона имало 1000 или 1500 зрители, вижте докъде стигнахме, копаеме много здраво дъното :evil:

Копаем? Охооо нйе от кога сме го пробили и вървим надолу със скоростта на светлината!

В едно интервю на новия треньор на Черноморец Антон Велков ,който тогава беше старши на Миньор каза нещо от сорта ``българският футбол е отдавна е на дъното и копае още надолу ,СКОРО ЩЕ ДОСТИГНЕ ЯДРОТО :) :) :) .
Абе някой има ли данни дали в Англия ,Испания ,Германия има намалял интерес към футбола?Щото съм чувал някой да се оправдават за ниския зрителски към футбола в България с това ,че преди 20-25 години стадионите са били пълни ,защото не е имало какво друго да правят хората по времето на тоталитаризма, а сега разбираш ли имало много забавления ,кафенца ,интернет ,разнообразна телевизия и хората било привлечени от тези нови занимания и се намалила посещаемостта на футбола ,а и на спортните мероприятия ,като цяло де.
Друго нещо което може да се каже за оправдание на празните стадиони е тва ,че в градовете няма хора, Манчестър и Ливърпул са по 2 милиона човека население ( според една ел.енциклопедия :lol: ) отборите им са водещи в Англия .Като сравним със София - милион и двеста хиляди човека ,също град с водещ отбор ,дори два (и в Манчестър са два),значи е логично ако интереса в България е равен с този в Англия ,съпоставено с броя на населението ,то Левски ,Цска следва да имат колкото половината публика на Юнайтед и Сити по мачовете.На Юнайтед стадиона им е с капацитет май към 70 000 на Сити към 50 ,на всеки мач ми се струват пълни .Ама айде да кажем ,че там ходят средно 40 хиляди на мач, половината знаем колко е и знаем и колко е посещаемостта в София ,така че...
Абе накратко в България няма интерес към местния футбол ,има интерес към футболните мачове само когато пристигнат тука отбори от Европа.За това са виновни и медиите ,и политиците ,и бфс ,и самите отбори с липсата си на тренировъчна и нравствена дисциплина .Медиите ако създаваха по-положителен образ на играчите ,ако правеха идоли и герой ( е за това нужно и играча да се напъне поне за добрата си форма на футболист ,ама се ще се намери някой ,нали така) щеше да има по голям интерсес от страна на масите към футбола.Нали това ,че интересите на овцете ,човешката маса ,може да бъдат моделирани един вид, едва ли някой ще го отрече така ,че с подходяща реклама може да се повиши интереса.Ако имаше държавна подкрепа за читави стадиони ,удобни стадиони и безопасни , със стабилен контрол да няма страх от хулигански изцепки ,нямаше да ги е страх хората да ходят по мачове.Бфс ,ако си гледаше стрикно съдиите да не правят шмекърлъци и ги наказваше сурово за волни или неволни съдииски грешки, в отборите ако имаше режим ,морален кодекс, съвестна работа в школите...нямаше да е така,както е сега.

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 15 яну 2011 00:47

Зле сме при нас средната посещаемост падна между 5 и 10 пъти за 15 години. В момента цифри като 10-12000 на мач с Нефтохимик в Надежда са мираж :evil:
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Върни се в “Футбол - България”