Rofles написа:Хахах най-силното първенство в Испания ? Където почти всяка година Барселона и Реал за първи и втори без никаква конкуренция? Според мен английското е най-силното, защото, който го следи ще види че последният може да бие някой от лидерите и непрекъснато се случват изненади.
Ти чуваш ли се?! Айде една бърза статистика:
За последните 6 сезона във ВЛ са ставали само 2 отбора шампиони: по 3 пъти Челси и МЮ. За последно шампион различен отбор от тях е ставал Арсенал през 2004-а!
За последните 6 сезона в Примера са ставали само 2 отбора шампиони: 4 Барселона, 2 Реал. За последно шампион различен отбор от тях е ставала Валенсия през 2004-а!
Който не вижда смазващата прилика значи е или много сляп, или много пристрастен!
В Англия с еговори за голяма четворка, но истаната е че такава няма, защото накрая на сезон или МЮ, или Челси е шампион! По същата логика можем да говорим за голяма четворка в Примера като допълващите отбори ще са Валенсия и Севиля, но накрая на сезона или Барса, или Реал ще е шампион! Все едно и също!
Ролята, която имат Арсенал и Пул (до преди 2 сезона) във ВЛ, в Примера я имат точно Валенсия и Севиля! Ролята на Тотнъм, Вила и Сити (въпреки, че те го постигнаха това с милиардите на арабите) в примера я играят Атлетико Мадрид, Виляреал и Атлеик Билбао! Отново същите прилики!
Говориш кога в Примера лидера ще падне от последният?! Да ти напомня ли загубите на Барса от Еркулес, Нумансия (които изпаднаха) и Еспаньол, който след като ни победиха с 1:2 на Камп Ноу се съвзеха малко и в крайна сметка успяха да се спасят да ен изпаднат!
Айде сега ти ми дай примери кога Челси или МЮ са падали от ПОСЛЕДНИЯТ ВЪВ ВРЕМЕНИЯТ КЛАСИРАНЕ! Защото аз мога да ти дам пример кога ПЪРВИЯТ НА ВЛ - Челси е падал от ПОСЛЕДНИЯТ В ПРИМЕРА - Бетис! - 2.11.2005-а година в групите на ШЛ! Бетис, въпреки, че играеше в ШЛ, беше последен в Примера (после и изпадна), но победи лидера на ВЛ! За какво повече да говорим?!