ФИФА премахва дузпите ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: ФИФА премахва дузпите ?

Мнениеот DmG » 03 яну 2011 19:50

Който казва , че дузпите са късмет - НИКОГА НЕ СЕ Е СЪБЛИЧАЛ И ПО ФИЗИЧЕСКО !
Аз предлагам , ако няма дузпи да имат корнери . По пет корнера и който вкара :)
Или пък на гредички да играят , защо пък не .
А може и на центъра да играят на шише , който уцели съдията ПИЧЕЛИ .
Но най-доброто е да играят на гъзеница или цък-цък . Ще е супер мега хипер чеСТно .
Сега сериозно , единственото което трябва да се премахне е във КЕШ и Купа Уефа , когато има продължение и отборите си отбележат по един гол и накрая печели - отбора гост , което хич не е честно . Не помня във кои мачове се случи вече , някой ако се сеща да пише , интересно ми е :)

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 03 яну 2011 22:20

Дузпите са един огромен чар на футболът тези които искат да ги махнат са идиоти
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 яну 2011 01:20

megan fox написа:
rhaegar написа:Ей ако някой каже, че не обича да гледа дузпи............Дано не ги заменят, голяма глупост би било.

Аз не обичам да гледам дузпи! Това е глупаво, всичко се решава от късмета, а не от това, кой е по-добър! Ако премахнат дузпите и след двете продължения резултата е равен... просто да се играе до гол! Докато единият отбор каталяса напълно физически, та другият да успее да мушне едно голче и да победи! Лично според мен ще бъде супер, а и така ще се знае кой точно е бил по-добрият на терена, защото физическата подготовка е важна част от цялостната подготовка на един играч!

Ми супер, да тичат по 200 минути и след 3 дни пак. Освен това, дузпите дават шанс на един малък отбор да победи голям отбор, след като го е удържал 120 минути наравно. С твоята идея, по-добрата физическа подготовка на грандовете ще убие и този шанс на малките за пробив и сензация.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 04 яну 2011 01:38

rhaegar написа:Ми супер, да тичат по 200 минути и след 3 дни пак. Освен това, дузпите дават шанс на един малък отбор да победи голям отбор, след като го е удържал 120 минути наравно. С твоята идея, по-добрата физическа подготовка на грандовете ще убие и този шанс на малките за пробив и сензация.

И точно тук е уловката, че малките отбори могат яко да наблягат на физическата подготовка! Да превърнат футболистите си едва ли не в маратонци, които да могат да играят по 2-3 часа на изключително висока скорост! Т.е. освен да разчитат на защита и да удържат наравно да изморят физическа гранда и накрая, когато той грохне изнемощял да го победят! И това ще бъде много по-заслужена победа, отколкото да спечелят с дузпи! ;)

Да не би добрата физическа подготовка да е характерна само за грандовете?! А и замисли се как грандовете са станали грандове?! Нима всички отбори не са тръгнали от малки новосформирани отборченца?! Но при някои се е работило правилно и това е дало нужният резултат... ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 яну 2011 09:25

Преди 50-60 години да, сега е, айде да не казвам невъзможно, но много рудно. Всичко вече опира до супермодерни центрове за възтановяване, по-квалифицирани(по-скъпи) специалисти, най-елеменарните неща, които играчите получават-добавки и подобни, също струват пари. За качествена физическа подготовка трябва да разполагаш с достатъчно средства. Айде представи си сега, излиза да речем Милуол срещу Арсенал. Издържат 90 минути на зверското темпо, после и в продълженията се добират до дузпите и изведнъж............няма дузпи. И в 99.99% от случаите, този който ще вкара победен гол е по-богатия отбор, защото е платил на най-добрите специалисти, и неговите играчи са релаксирали в СПА център, тренирали при най-добрите условия и т.н. А и ако 120 минути по един или друг начин си издържал равен резултат с отбор, който е с класи над теб, заслужаваш шанса да го отстраниш с дузпи-който е в пъти по-голям от това "до гол."
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 04 яну 2011 11:39

Това е крайно драстично и ненужно. Ако два отбора не могат да си вкарат гол за 120 минути,каква гаранция има,че ще го направят за 240 минути? ( тези футболисти ще са толкова каталясали,че ще трябва да се възстановяват една седмица)
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 04 яну 2011 15:47

sMotLiO написа:Това е крайно драстично и ненужно. Ако два отбора не могат да си вкарат гол за 120 минути,каква гаранция има,че ще го направят за 240 минути? ( тези футболисти ще са толкова каталясали,че ще трябва да се възстановяват една седмица)

Прав си, че тези играчи ще бъдат тотално изцедени и че ще им трябва после седмица, за да се въстановят както трябва, но в крайна сметка да са си решили мача в редовните 90 минути... ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

lyv

Без дузпи, футболът ще е трудно манипулируем

Мнениеот lyv » 09 яну 2011 23:07

Една идея ми хрумна гледайки днешния мач Ман Ю - Ливърпул и се замислих колко трудно ще се манипулира футбола от съдиите (било то заради пари или пристрастия) ако премахнат това наказание ''дузпа'' и го заменят примерно с вадене на играча за 10 минути примерно и другия отбор да получава така наречения ''power play'' както е в хокея, а също така го има и във футбола на малки вратички.В нашата А група също се прекалява с дузпите, които решават мачове, в повече случеи за Левски, Локо Сф миналия сезон например, да им дават едно предимство от 10-15 минути да играят с човек повече и като са толкова добри ще си вкарат гола с игра...

Нека има дузпи при очевидно 100% нарушение или хващане на топката с ръце, но тънките и спорните ситуации да се заменят с друго наказание, само в краен случей да се дава дузпи при очевидно нарушение!
Последна промяна от lyv на 09 яну 2011 23:19, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Re: Без дузпи, футболът ще е трудно манипулирием

Мнениеот 0007 » 09 яну 2011 23:09

lyv написа:Една идея ми хрумна гледайки днешния мач Ман Ю - Ливърпул и се замислих колко трудно ще се манипулира футбола ако премахнат това наказание и го заменят примерно с вадене на играча за 10 минути примерно и другия отбор да получава така наречения ''power play'' както е в хокея, а също така го има и във футбола на малки вратички.В нашата А група също се прекалява с дузпите, които решават мачове, в повече случеи за Левски, Локо Сф миналия сезон например, да им дават едно предимство от 10-15 минути да играят с човек повече и като са толкова добри ще си вкарат гола с игра...

Нормално е да спъват най-много най-техничните отбори и тези,които най-много нападат ;) ДА,има и спорни дузпи(като тази днес),но това е една от най0-хубавите страни на футбола ;)
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

lyv

Re: Без дузпи, футболът ще е трудно манипулирием

Мнениеот lyv » 09 яну 2011 23:11

0007 написа:
lyv написа:Една идея ми хрумна гледайки днешния мач Ман Ю - Ливърпул и се замислих колко трудно ще се манипулира футбола ако премахнат това наказание и го заменят примерно с вадене на играча за 10 минути примерно и другия отбор да получава така наречения ''power play'' както е в хокея, а също така го има и във футбола на малки вратички.В нашата А група също се прекалява с дузпите, които решават мачове, в повече случеи за Левски, Локо Сф миналия сезон например, да им дават едно предимство от 10-15 минути да играят с човек повече и като са толкова добри ще си вкарат гола с игра...

Нормално е да спъват най-много най-техничните отбори и тези,които най-много нападат ;) ДА,има и спорни дузпи(като тази днес),но това е една от най0-хубавите страни на футбола ;)

Абе то нека се дават дузпи ама само в краен случей при очевидно нарушение, спорните ситуации да ги заменят с наказание на играч за 10 или 15 минути, дори в хокея има дузпа, но се дава при наистина тежко нарушение

Върни се в “Футбол - Свят”