ЦСКА взе лиценз за "Българска армия"
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: “Червените” започват ремонт на „Армията“ от понеделник
Шефа на "Онтарио-спорт" в момента е гост в предаването "Спорт мания" по Канал 3 и говори за базите на ЦСКА, но не зная какво са говорили до момента, тъй като сега го пускам.

Кашчей написа:kiko75 написа: ми времето не проблем стига да него правят распиниците от онтарио спорт
С удоволствие и интерес бих наблюдавал как се развива 24м2 чим, с дебелина 20 см, при минусови температури и не се разпада.
Ти имаш ли някакви познания по тая тема? Защото аз имам и мога да ти кажа, че си има начини за полагане на трева при почти всякакви условия. Единствено по време на валеж не се работи, температурите нямат отношение. Помниш ли "Гнездото на Акулите" кога се строеше? Точно по това време миналата година. И не само изкуствената настилка, ами и естествена, при това се хвалеха, че е същата трева, която се слагала в ЮАР за световното.
Що се отнася до козирката, наистина нямам спомен да сме говорили за снимки на ремонт на козирката. В онази тема говорехме за ремонта на помощните игрища около Армията, който уж току що беше почнал, ама бързо го спряха заради някакви проблеми с документите. И имам спомени, че говорехме за снимки именно на тези ремонте, а не на козирката. Може и да бъркам, не знам.
Освен това едва ли е нужно аз да ходя да снимам. Бъди сигурен, че почне ли се по-сериозна работа на Армията ще се разбере веднага. Сега до 2-3 дни ще се разбере и без моя фоторепортаж.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
vaskonti написа:Кашчей написа:kiko75 написа: ми времето не проблем стига да него правят распиниците от онтарио спорт
С удоволствие и интерес бих наблюдавал как се развива 24м2 чим, с дебелина 20 см, при минусови температури и не се разпада.
Ти имаш ли някакви познания по тая тема? Защото аз имам и мога да ти кажа, че си има начини за полагане на трева при почти всякакви условия. Единствено по време на валеж не се работи, температурите нямат отношение. Помниш ли "Гнездото на Акулите" кога се строеше? Точно по това време миналата година. И не само изкуствената настилка, ами и естествена, при това се хвалеха, че е същата трева, която се слагала в ЮАР за световното.
Що се отнася до козирката, наистина нямам спомен да сме говорили за снимки на ремонт на козирката. В онази тема говорехме за ремонта на помощните игрища около Армията, който уж току що беше почнал, ама бързо го спряха заради някакви проблеми с документите. И имам спомени, че говорехме за снимки именно на тези ремонте, а не на козирката. Може и да бъркам, не знам.
Освен това едва ли е нужно аз да ходя да снимам. Бъди сигурен, че почне ли се по-сериозна работа на Армията ще се разбере веднага. Сега до 2-3 дни ще се разбере и без моя фоторепортаж.
Знам, че тревата за стадиони се отглежда при специални условия.Режат се чимове с дължина 20 и широчина 1.20 метра, навиват се на руло и така се транспортират до стадиона.Логично е пръстта да е влажна, освен ако не е армирана с някаква мрежа.Обаче като гледам как по време на мач се откъсват чимове, надали е армирана.
Дай някаква идея, как се развива такъв чим, ако е замръзнал, защото температурите си имат значение когато става дума за влага.Аз затова и казах, че ще ми е интересно да видя как се прави.Естествено, освен чимовете трябва да се оправи и дренажът, което също не се влияе от студа навън.
Между другото, в Благоевград подменяха тревната настилка в много по-подходящо време и им отне няколко месеца (заедно с другите ремонти), а тук чета за подобен ремонт (надявам се и нормалните тоалетни влизат в него), през зимата и направен за по-малко от 2 месеца.За мен звучи несериозно, за теб-не знам.
За толкова време само козирката не може да се оправи в това време.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Чимовете са предимно с размери 25/4 метра, но това няма значение. По принцип лепилата, които се ползват трябва да се слагат при температура не по-ниска от 12*, но има и специални лепила, които са точно за такива случаи. Те са и доста по-скъпи, както се сещаш, но вършат работа. За дренажа пък проблемът е още по-малък, тъй като при него има предимно натрупване на пръст, специален чакъл(ако мога така да го нарека), трамбоване и все неща от тоя род, които съвсем не се влияят от температурите.
Иначе си прав, че за 2 месеца е много трудно да се направи това и то през зимата, но не е невъзможно. Нужна е само добра организация и кинти. И точно в това е проблема, а не в изпълнението
Иначе си прав, че за 2 месеца е много трудно да се направи това и то през зимата, но не е невъзможно. Нужна е само добра организация и кинти. И точно в това е проблема, а не в изпълнението
[center]I'll be the savior of you all
vaskonti написа:Чимовете са предимно с размери 25/4 метра, но това няма значение. По принцип лепилата, които се ползват трябва да се слагат при температура не по-ниска от 12*, но има и специални лепила, които са точно за такива случаи. Те са и доста по-скъпи, както се сещаш, но вършат работа. За дренажа пък проблемът е още по-малък, тъй като при него има предимно натрупване на пръст, специален чакъл(ако мога така да го нарека), трамбоване и все неща от тоя род, които съвсем не се влияят от температурите.
ОК-кажи ми как се развива това руло при минусови температури!Наистина ми е много интересно защо никъде не правят смяна на тревата през зимата
Дренажът си е точно чакъл, защото филц няма да свърши работа
Васконти, имаше един виц, армейски:
Копаят войници кладенец.Идва ротният и пита старшината:
-За колко време ще го изкопаеш с двама войника?
-За две седмици, г-н капитан.
-Ще ти дам 10 човека, но го искам за два дена!
Всеки строеж си има технологично време.Сега има и бетони, които се леят при минусови температури, но изобщо не вярвам, че козирката може да бъде направена за 45 дена.
ПП-Очаквам Бобониколов да се появи и да ни каже, че има поне 10 работни проекта за козирката
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- bobonikolov
Кашчей написа:vaskonti написа:Чимовете са предимно с размери 25/4 метра, но това няма значение. По принцип лепилата, които се ползват трябва да се слагат при температура не по-ниска от 12*, но има и специални лепила, които са точно за такива случаи. Те са и доста по-скъпи, както се сещаш, но вършат работа. За дренажа пък проблемът е още по-малък, тъй като при него има предимно натрупване на пръст, специален чакъл(ако мога така да го нарека), трамбоване и все неща от тоя род, които съвсем не се влияят от температурите.
ОК-кажи ми как се развива това руло при минусови температури!Наистина ми е много интересно защо никъде не правят смяна на тревата през зимата![]()
Дренажът си е точно чакъл, защото филц няма да свърши работа![]()
Васконти, имаше един виц, армейски:
Копаят войници кладенец.Идва ротният и пита старшината:
-За колко време ще го изкопаеш с двама войника?
-За две седмици, г-н капитан.
-Ще ти дам 10 човека, но го искам за два дена!
Всеки строеж си има технологично време.Сега има и бетони, които се леят при минусови температури, но изобщо не вярвам, че козирката може да бъде направена за 45 дена.
ПП-Очаквам Бобониколов да се появи и да ни каже, че има поне 10 работни проекта за козирката
Е аз работни проекти за козирката нямам нито пък си имам идея при какви температури се полага тревата.Но пък мога да ти кажа защо в Благоевград ремонта на стадиона стана за 8 месеца.Бяха извършени изкопни работи на терена на дълбочина около 4 метра.После беше изграден воден резервоар и над него бе направен новият терен с автоматизирана поливна система.Но там тревното покритие не е зачимено а е засято.Минаха 4 месеца само докато изникне тревата.като се има в предвид,че на Българска армия няма да се изграждат резервоари,а само ще се подмени тревата,седалките и ще се укрепи козирката смятам,че двумесечният срок е реален.Да си припомним само за два месеца в Ловеч Гришата какво направи на стадиона като количество работа и качество.Получи се кокетно стадионче за кратко време.
bobonikolov написа:Е аз работни проекти за козирката нямам нито пък си имам идея при какви температури се полага тревата.Но пък мога да ти кажа защо в Благоевград ремонта на стадиона стана за 8 месеца.Бяха извършени изкопни работи на терена на дълбочина около 4 метра.После беше изграден воден резервоар и над него бе направен новият терен с автоматизирана поливна система.Но там тревното покритие не е зачимено а е засято.Минаха 4 месеца само докато изникне тревата.като се има в предвид,че на Българска армия няма да се изграждат резервоари,а само ще се подмени тревата,седалките и ще се укрепи козирката смятам,че двумесечният срок е реален.Да си припомним само за два месеца в Ловеч Гришата какво направи на стадиона като количество работа и качество.Получи се кокетно стадионче за кратко време.
Бобо, с каква трева е засят теренът в Благоевград?Явно не съм в час, защото да сееш трева на стадион, вместо да ползваш чимове си е разхищение.Засятата трева не може да се сгъсти за 2-3 месеца, няма такава просто.Ненапразно има фирми, които се занимават само с отглеждане на трева за терени на стадиони.Райграсът е подходящ само за ст "Хр.Ботев" в Пловдив
Гришата в Ловеч направи много, но през лятото.Вие искате да направите още повече, но през зимата....Нека да сме малко по-сериозни!
ПП-От октомври 2009-а постоянно излизат информации, че на Армията започва ремонт, строителство....Досега всичко е NT.
Питах, дали сте подписали нов договор, защото (нали) старият изтече преди 4 месеца, но нямам отговор досега (дори и от Кико).
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
за какви рола говорите гръцката трева която е на терена на Вихрен и Пирин е метар на метар чим и десет пъти по добра от тея на онтарио там се забавиха заради дранажа на армията има най добрата дренажна система ъревата ще я сменят зьа два дни
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.
kiko75 написа:за какви рола говорите гръцката трева която е на терена на Вихрен и Пирин е метар на метар чим и десет пъти по добра от тея на онтарио там се забавиха заради дранажа на армията има най добрата дренажна система ъревата ще я сменят зьа два дни
Брях... ти ме разби.А аз имах инфо от една от най-добрите фирми на балканите, която се занимава с отглеждане на трева за стадиони.
Пич, ти имаш ли си представа как се сменя трева, ако чимовете са метър на метър.. и колко струва суровината тогава?
Обожавам най-добрата дренажна система.. на стадион, който няма нормални тоалетни.Как ли е направено отвеждането на течностите в този случай?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
И ДОКОЛКОТО ЗНАМ ТРЕВАТА НА АРМИЯТА е във гаранция отарио се изложиха миналата пролет и сега ще за тяхна сметка
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.