Мнениеот acmilan » 08 яну 2011 18:58
Сашо Александров написа:acmilan написа:Според мен,съвсем спокойно,Левски може да променя схемата в дадени мачове и да минава в 4-3-1-2.Просто в България двама дефанзивни халфа ти трябват точно за 2-3 мача,че дори май само срещу Литекс.Проблемът на българските отбори е главно в липсата на свежи идеи в атака.Едно класическо нападение между едър и силен физически голаджия и техничен лек нападател с добър поглед върху играта,съчетан с конструктивен халф с убийствен извеждащ пас много трудно могат да бъдат неутрализирани в А група.Да не говорим,че не е задължително да се играе с крила.Например моят любим отбор Милан е играл винаги без типични крила.В съвременния футбол е нужно да имаш футболисти с разностранни качества,не типичен житен бегач по фланга или уличен побойник в средата на терена,а комплексни играчи,които да се движат постоянно и да си сменят местата,а и функциите.Разбира се,няма нищо лошо в това схемата и тактиката да се сменят в зависимост от противника.Не ги сменя само Барселона,но там може да противодейства само Мауриньо и не на Ноу Камп и не с всеки отбор.Една от основните грешки,между другото,на Мъри Стоилов е,че той не си променяше схемата и начина на игра,което доведе до сериозно изчерпване и в Левски,и в Литекс, и в националния отбор.А и що се отнася до Карвальо,той спокойно може да играе офанзивен халф или крило,не е задължително да е централен нападател,което означава,че може да играе с Дембеле дори и при 4-2-1-2-1,което е реално сегашната схема на Левски.
Ако играем само с един дефанзивен халф то той ще бъде да речем-Гаджев, а Грийн какво ще го правим?! Ще лъска пейката?! Не ми се вярва. Същото се отнася и Ицо Йовов. В съвременият футбол беговете задължително трябва да играят като крила. В Левски това е точно така особено Веско Минев.
Е,аз просто изказвам мнение,не ми е работа да ви редя състава

Иначе Грийн може да си играе защитник,добър тандем са с Милиев,като взаимно се допълват.А и има футболисти за различни мачове,има футболисти с променлива форма,контузии,картони и т.н.Така че е хубаво да имаш алтернативи и да си готов да реагираш при всякакви ситуации.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.