Зимни трансфери на Тича
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Зимни трансфери на Тича
а за едни ... 10-на да речем химически тоалетни (е, взети под наем разбира се - никой не говори да се прави дългосрочна инвестиция) може ли да си помечатем? 
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
Clarion написа:а за едни ... 10-на да речем химически тоалетни (е, взети под наем разбира се - никой не говори да се прави дългосрочна инвестиция) може ли да си помечатем?
Ами не само за това. Тея от лицензионната комисия откога грачат, че няма да допуснат стадиони, които не са според изискванията. А нашия куца в много отношения. Ако иска нашето ръководство да не играем мачовете си в Бургас или другаде, трябва да се потруди. И на мене ми се иска да решът и да почнат да дават средства и всичко е ок. Усещам иронията ти, но за съжаление за сега така са решили явно.По всяко едно действие се разбира. Но мисля, поне належащите нужди ще ги задоволят, ако не искат проблеми с комисията.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ръководството на Берое ще предприеме офанзива по привличането на нападателят от ЦСКА Димитър Илиев
Берое преговаря с ЦСКА за Саидходжа
Берое и Илиян да не ни надцакат за двамата
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
-
зелено-бяло
- Контакти:
Mourinio написа:Ръководството на Берое ще предприеме офанзива по привличането на нападателят от ЦСКА Димитър Илиев
Берое преговаря с ЦСКА за Саидходжа
Бирои и Илиян да не ни надцакат за двамата
Това и аз си го помислих снощи
Още откакто Генов се изказа за липсата на типичен таран се каня да си напиша мнението по трансферите. Според мене трансферите трябва да са следствие на схемата и стила на игра на отбора, а футбола е проста игра - трябва да вкараш повече голове от противника за 90 мин. 
Тази година гледах много мачове на Барселона и все повече си мисля, че Генов може да се опита да наложи подобен стил на игра на база футболистите, с които разполага в момента, като привлече само 1-2 нови (юноши, ако няма - трансфери). В защита имаме обиграна двойка високи централни защитници, бековете - единия тъмнокож, на други му викат Алвеш - съвсем като при тях
Трябва ни само резервен централен.
В центъра обаче ни липсва висок дефанзивен халф, с умения за бързи и точни пасове на късо разстояние (Димов покриваше първите изисквания, но винаги съм твърдял, че пасовете му с едно докосване куцаха). Един коментатор много точно определи играта на Бускетс в градивен план - другите халфове все едно топали топката в него, докато останалите търсели позиции
Според мене за тази позиция трябва да е единия от трансферите ни (Наката нарпимер
Бързи разиграващи халфове имаме достатъчно - Жоро, Ратников, ДаниГ.
Остава офанзивното трио - тук съм убеден, че с Тошко, Румбата, Капитанов, Адемар и Миро (дано да се оправи!) може да се справим и без дръвета като Божинов, недоразумения като Будинов, дето и Генов не може да каже право или ганкино играят. Направих си труда да проверя - Вия - 1.75, Шави, Иниеста, Педро, Къркич - 1.70, Меси - 1.69 ... както му се вика - к'ви тарани, к'ви 5 лева
Има обаче три задължителни условия:
1. Кондиционната подготовка да е на ниво - схемата изисква много тичане от всички. Ако Генов не разбира - да вземем треньор само за това.
2. Всички да се научат, че играта в защита е задължение на целия отбор.
3. Да се оправи терена, за да може да се играе само по земя.
Тази година гледах много мачове на Барселона и все повече си мисля, че Генов може да се опита да наложи подобен стил на игра на база футболистите, с които разполага в момента, като привлече само 1-2 нови (юноши, ако няма - трансфери). В защита имаме обиграна двойка високи централни защитници, бековете - единия тъмнокож, на други му викат Алвеш - съвсем като при тях
В центъра обаче ни липсва висок дефанзивен халф, с умения за бързи и точни пасове на късо разстояние (Димов покриваше първите изисквания, но винаги съм твърдял, че пасовете му с едно докосване куцаха). Един коментатор много точно определи играта на Бускетс в градивен план - другите халфове все едно топали топката в него, докато останалите търсели позиции
Остава офанзивното трио - тук съм убеден, че с Тошко, Румбата, Капитанов, Адемар и Миро (дано да се оправи!) може да се справим и без дръвета като Божинов, недоразумения като Будинов, дето и Генов не може да каже право или ганкино играят. Направих си труда да проверя - Вия - 1.75, Шави, Иниеста, Педро, Къркич - 1.70, Меси - 1.69 ... както му се вика - к'ви тарани, к'ви 5 лева
Има обаче три задължителни условия:
1. Кондиционната подготовка да е на ниво - схемата изисква много тичане от всички. Ако Генов не разбира - да вземем треньор само за това.
2. Всички да се научат, че играта в защита е задължение на целия отбор.
3. Да се оправи терена, за да може да се играе само по земя.
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
-
ShooterMan
- Контакти:
Стила на игра на Ратников,на който ще се разчита да е основен креативен халф е точно игра по земя,къси пасове търсещи бързи нападатели/крила.Жоро Илиев,който би бил другия креативен халф също предпочита играта по земя.В нападението можем да въртим някой до Божилов или просто да пуснем 3-ма бързи както аз бях пуснал една схема Капитанов вдясно,Тошко Колев вляво,Румен Николов по средата...или ако вземем Митко Илиев на първо време той ще е среден,а Николов вдясно,Капитанов в резерв.Адемар е излишен във всякакви схеми защото е зле и с бързина и с техника.Колкото до Алвеша то аз далеч не съм такъв отпимист като вас.И сега твърдя,че на това момче трявбва да му се забрани да минава центъра!Дори и когато е назад обаче 90% от получените голове са през неговата зона.Дано подобри играта си,защото още един такъв полусезон и го виждам като пръв изгонен лятото,а сега - очаквам го в нелека битка с Янчо Андреев за титулярно място и не съм убеден,че най-силното качество на Алвеша-бързината ще му е от полза,защото Янчо е по-бърз от него.Бускетс освен ръст и сила има и завидна техника и много вижда играта,той си е направо ренде/силов/ръстов плеймейкър,докато Димов не покриваше последния критери и не виждаше никак играта.Според мен Илиан Илиев също налага атака с 3-ма напред без изявен таран,ако е верен слуха,че ще се върне може и да играем така,а Стефан Генов ако остане може би единия в атакуващото трио ще е Веселин Марчев,или Марчев ще играе на позицията на Ратников,а Ратников ще е отпред в атака...което не е лош ход като цяло,Ратника е бърз и отличен дрибльор и неслучайно му лепнаха прякор варненския Меси.Реално колкото по-назад играе той,толкова повече отбора губи от качествата му като нюх към гола и бележене на голове,скорост и дрибъл,което е от полза ако играе по-напред,а не назад да изнася само топката...Треньора ще си прецени 
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
- ralimavridov
- Контакти:
Днес говорих с човек от отбора,който ми каза че нещата втория полусезон ще са доста по-добри от предния.Ще се борят за по-предно класиране и задължително зона Европа.Ще се трансферират само добри попълнения,и лагера ще е в Турция.Не ми каза за новите,но ми обяснява,че се заемат доста сериозно с подобряване на положението.
-
зелено-бяло
- Контакти:
В *** наистина пише за лагер в Анталия!На тоя сайт вяра да нямаш,ама дано да е така.Ще играем с по-силни отбори,а и нашите ще получат поне малко от нужното спокойствие преди сезона.
- th3_gr3en_rapper
Малко ми е съмнително това "говорих с човек от отбора..."
Лично аз предпочитам да видя с очите си пролетта за какво става дума,отколкото да се утешаваме с "нечий думи"
Лично аз предпочитам да видя с очите си пролетта за какво става дума,отколкото да се утешаваме с "нечий думи"
[center]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~\
[/center]
[/center]Re: Зимни трансфери на Тича
ralimavridov написа:Днес говорих с човек от отбора,който ми каза че нещата втория полусезон ще са доста по-добри от предния.Ще се борят за по-предно класиране и задължително зона Европа.Ще се трансферират само добри попълнения,и лагера ще е в Турция.Не ми каза за новите,но ми обяснява,че се заемат доста сериозно с подобряване на положението.
Много е важно тоя човек от ръководството на обора ли е, или от треньорския щаб. Щото ако е от футболистите... кьор фишек е казаното. Те са в почивка и никой нищо не знае за другите, освен за себе си:))))))))) Дано е човек от ръководните кадри или поне близък до тях. И дано е верно, защото чуваме само за напускащи футболисти. Рали, ти винаги си бил оптимист относно стадиона и бъдещето на отбора, което ме радва. Дано оптимизма ти се подплъти с действията на ръководство и отбор пролетта или най-късно лятото. Щото ако и от следващия сезон не се започне правенето на силен отбор и не се започне строителството по стадиона....
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.