Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот Raoul_Duke » 30 дек 2010 14:32

Пловдив1926 написа:Показваш ми снимка на отбора на френския колеж Св. Августин?! Как по-точно доказваш съществуването на отбора си като ми показваш снимка на друг отбор?

След като си толкова неграмотен, да ти кажа, че основателите на Ботев са учили в този колеж! Затова се казва, че пичовете от снимката СА ОТ училището Св. Августин, А НЕ от отбора на същото училище :!: Понимаешь ? Където и да е играл Икономов по-рано, в периода, от който е снимката (1915) е в Ботев ! ФАКТ!
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 14:34

Пловдив1926 написа:Бягам от нея? Глупости, човека си е роден 1900. Всъщност не само той е на тези години. Виж имената на другите в първия ви управителен съвет - всичките по на 10-12 години, за какво говорим въобще?

Никой не отрича, че тия деца са си направили махленски отбор през 1912 година. Никой не може да ме убеди обаче, че сте били футболен отбор преди 1917 година защото доказателство за това, че сте развивали спортна дейност до тогава НЯМА.

Ти искаш ли да ми отговориш на въпроса от къде имате имената на хората в първия управителен съвет на Ботев? Защото твърдя, че ги няма написани в нищо от този период?

Имената ти казах аз от къде съм ги научил - от думите на Ненко Пенелов и Никола Алваджиев, може и да има други сведения за които аз незнам. За Пухтев се уморих вече да ти казвам, че щом твърдиш че е роден 1900г. трябва да го докажеш. А и мен това, че са по на 12 (аз годините знам на Алваджиев и Пенелов - 12 и 15) изобщо не ме притеснява. Клубовете са възникнали в училищата, нормално да са на тая възраст.

И чакам да видя другите клубове какви доказателства ще извадят за спортната дейност преди 1917г. (просто тук нищо не е пускано, не върви само от нас да се изисква), Така де, да знаем кво да търсим. :)
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 30 дек 2010 14:49

Искам да попитам някой от ''Ботев'', защо допреди 7-8 години никой, абсолютно никой не твърдеше че сте най-стар клуб.,защото ако беше така , живите по онова време ваши деятели и футболисти щяха да продънят ушите , че едва ли не футбола в България е тръгнал от вас.Отговора е че са знаели много добре че първите клубове са от Варна и София.За не знам кой път ще го повторя ,това твърдение беше лансирано от един футболен статистик.. И понеже работи в централен спортен ежедневник от там първи дадоха сигнал за тази откровенна фалшификация на футболната ни история.Не знам колко от вас имат стари книги посветени на футбола у нас..никъде няма да намерите това твърдение.Истина е проста--''Спортист'' заедно със софийският ''Футбол-клуб'' през 1909 поставят началото на организирания футбол а България.
Нещо повече през тези години играта е била позната като''ритни-топ'', а ''Спортист'' е основан като Футболистично дружество.Никой друг клуб не може да назове не основателите си, а самите играчи през тези години.''Спортист'' е имал печат, Тоест няколко години преди ''Славия'' е първият официален клуб в България.За всички''историографи'', нека си запишат имената на първият отбор у нас-''Спортист''
С.КАЛЯНДЖИЕВ-вратар
АРАМ КИРКОРОВ
КИРКОР КИРКОРОВ
ТОДОР ФИЛИПОВ
СТАВРИ ФЛОРЕВ
МАНОЛ ФИШФИШЕВ
СТЕФАН ДАНЧЕВ
БОЯН НИЦОВ
НИКОЛА НИЦОВ
ДОБРИ ДОБРЕВЩ
СТЕФАН ТОНЧЕВ
и ако това е не е доказателство здраве му кажи...
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 14:50

Приберете си го Раула, че не е спрял да ви излага последните 5 страници само глупости пише :)

Много добре знам, че са учили в Св. Августин една част от тях. Ясно е и че отбора на Ботев Пловдив и отбора на Св. Августин са две съвсем различни неща. Ясно е и, че от Колеж се излиза на 18 години, т.е всичките на снимката през 1912 са били максимум на 15 години - елементарна математика.

За Пухтев вече ти отговорих - ако мислиш, че не е роден през 1900 година - докажи ми обратното, иначе само си говорим на вятъра.

По другия ти въпрос през 1912 футбол в Пловдив се играе! И не само в Пловдив! Пак ти я пускам тази снимка с обяснението под нея. Значи хората играят в Пловдив пред 3000 души, а вас ви няма никъде през това време. Толкова по въпроса - "такива са били времената тогава". Еми не са били точно както се опитваш да ги изкараш.

Изображение

С две думи топката е във ваши ръце - вие претендирате, че сте най-стария футболен клуб в България - покажете ни нещо от тая пуста 1912 година най-накрая, а не разкази и предания 20-30-80 години по-късно. Ако нямате, язък ви за претенциите!
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 30 дек 2010 14:55

HEATSEEKER написа:Искам да попитам някой от ''Ботев'', защо допреди 7-8 години никой, абсолютно никой не твърдеше че сте най-стар клуб.,защото ако беше така , живите по онова време ваши деятели и футболисти щяха да продънят ушите , че едва ли не футбола в България е тръгнал от вас.Отговора е че са знаели много добре че първите клубове са от Варна и София.За не знам кой път ще го повторя ,това твърдение беше лансирано от един футболен статистик.. И понеже работи в централен спортен ежедневник от там първи дадоха сигнал за тази откровенна фалшификация на футболната ни история.Не знам колко от вас имат стари книги посветени на футбола у нас..никъде няма да намерите това твърдение.Истина е проста--''Спортист'' заедно със софийският ''Футбол-клуб'' през 1909 поставят началото на организирания футбол а България.
Нещо повече през тези години играта е била позната като''ритни-топ'', а ''Спортист'' е основан като Футболистично дружество.Никой друг клуб не може да назове не основателите си, а самите играчи през тези години.''Спортист'' е имал печат, Тоест няколко години преди ''Славия'' е първият официален клуб в България.За всички''историографи'', нека си запишат имената на първият отбор у нас-''Спортист''
С.КАЛЯНДЖИЕВ-вратар
АРАМ КИРКОРОВ
КИРКОР КИРКОРОВ
ТОДОР ФИЛИПОВ
СТАВРИ ФЛОРЕВ
МАНОЛ ФИШФИШЕВ
СТЕФАН ДАНЧЕВ
БОЯН НИЦОВ
НИКОЛА НИЦОВ
ДОБРИ ДОБРЕВЩ
СТЕФАН ТОНЧЕВ

Ние НЕ твърдим, че сме най-старият ФК!
Ние ТВЪРДИМ, че сме създадени 1912 година!
Ако има някой създаден преди 12.03.1912 - да си взима тази полубожествена титла "НАЙ-СТАР ФК"
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 30 дек 2010 14:58

Пловдив1926 написа:Ясно е и, че от Колеж се излиза на 18 години, т.е всичките на снимката през 1912 са били максимум на 15 години - елементарна математика.

Естествено е, че след като са в Колежа и от него се излиза на 18 /това е твое твърдение и го приемем, че е истина макар, че не ме интересува/ то естествено е че са били максимум на 15 - не може да са били на 16, 17 или ако са последна година - на 18 години!
Елементарна математика!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 30 дек 2010 15:00

botev_1912 написа:
HEATSEEKER написа:Искам да попитам някой от ''Ботев'', защо допреди 7-8 години никой, абсолютно никой не твърдеше че сте най-стар клуб.,защото ако беше така , живите по онова време ваши деятели и футболисти щяха да продънят ушите , че едва ли не футбола в България е тръгнал от вас.Отговора е че са знаели много добре че първите клубове са от Варна и София.За не знам кой път ще го повторя ,това твърдение беше лансирано от един футболен статистик.. И понеже работи в централен спортен ежедневник от там първи дадоха сигнал за тази откровенна фалшификация на футболната ни история.Не знам колко от вас имат стари книги посветени на футбола у нас..никъде няма да намерите това твърдение.Истина е проста--''Спортист'' заедно със софийският ''Футбол-клуб'' през 1909 поставят началото на организирания футбол а България.
С.КАЛЯНДЖИЕВ-вратар
АРАМ КИРКОРОВ
КИРКОР КИРКОРОВ
ТОДОР ФИЛИПОВ
СТАВРИ ФЛОРЕВ
МАНОЛ ФИШФИШЕВ
СТЕФАН ДАНЧЕВ
БОЯН НИЦОВ
НИКОЛА НИЦОВ
ДОБРИ ДОБРЕВЩ
СТЕФАН ТОНЧЕВ

Ние НЕ твърдим, че сме най-старият ФК!
Ние ТВЪРДИМ, че сме създадени 1912 година!
Ако има някой създаден преди 12.03.1912 - да си взима тази полубожествена титла "НАЙ-СТАР ФК"

Е НОВО 20 , сега не твърдели,та нали може би от 2003 ,все това се повтаряше,нали от екрана самият Бареков все върхи това акцентираше цитирам''ние сме най-старият клуб,ние сме аристократите на футбола в България'' край на цитата.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 15:03

Пловдив1926 написа:Приберете си го Раула, че не е спрял да ви излага последните 5 страници само глупости пише :)

Много добре знам, че са учили в Св. Августин една част от тях. Ясно е и че отбора на Ботев Пловдив и отбора на Св. Августин са две съвсем различни неща. Ясно е и, че от Колеж се излиза на 18 години, т.е всичките на снимката през 1912 са били максимум на 15 години - елементарна математика.

За Пухтев вече ти отговорих - ако мислиш, че не е роден през 1900 година - докажи ми обратното, иначе само си говорим на вятъра.

По другия ти въпрос през 1912 футбол в Пловдив се играе! И не само в Пловдив! Пак ти я пускам тази снимка с обяснението под нея. Значи хората играят в Пловдив пред 3000 души, а вас ви няма никъде през това време. Толкова по въпроса - "такива са били времената тогава". Еми не са били точно както се опитваш да ги изкараш.

С две думи топката е във ваши ръце - вие претендирате, че сте най-стария футболен клуб в България - покажете ни нещо от тая пуста 1912 година най-накрая, а не разкази и предания 20-30-80 години по-късно. Ако нямате, язък ви за претенциите!

@иги, иги, в собственият ти сайт пише, че инфото от онова време е много оскъдно, но уви, щом на теб ти изнася, не ти пречи да се възползваш от този факт.

А колкото до махленския характер на футбола в България не го твърдя само аз, друг е въпроса е че ти искаш да изкараш другите клубове по това време на светлинни години от нашето махленско отборче :) :

най-долните редове
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

А това "докажи ми обратното" е много яко. :lol:

@heаtseeker, тва най-стария много хора започнаха да го използава просто защото могат да смятат. Ние твърдим просто че сме 1912г. Нека много умните глави да извадят критериите и да решат този спор за най-стария клуб.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 15:12

Да, няма първенство, но футбол се играе. Игра се в Пловдив, София, Варна, Силистра и къде ли не :) Играе се и от вас - след 17та година. До тогава - нищо :)

Много добре знам колко са оскъдни материалите от онези години. Оскъдни-да, но ги има. Има за другите отбори също. Значи може едни да имат протоколи, екипи, да играят футбол, ама само за Ботев били тежки времената. Аз ти показвам от тогава статия в която пише, че хората играли пред 3000 същата тая година, сигурно Пухтев е бил в публиката, ти ме захождаш с текст от Петдесет години футбол в България :mrgreen: Айде малко по-сериозно де.

[offtopic]@botev_1912 снимката е правена 1915 година. Тогава са били максимум на 18 както казахме. Три години по-рано през 1912 година на колко са били...[/offtopic]
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 30 дек 2010 15:17

Някой беше поискал, доказателства за дейност преди 1917 година.
Ето някои от тях....
Първа среща провела се у нас(не говорим за махленски мачлета)
''Спортист''-''Атлас'' 1-0, това естественно е и първото местно дерби.
Първа международна среща провела се у нас
6.декември 1915
''Тича''-21 ПОМЕРАНСКИ ПОЛК 4-4.
16 АПРИЛ 1917
''ТИЧА'-''СЛАВА''-ШУМЕН

Върни се в “Архив”