Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот Raoul_Duke » 30 дек 2010 11:35

Пловдив1926 написа:Говориш ми за съд и БФС, пък нямате регистрация и устав.

Казах, че си некомпетентен и стоя зад думите си. До 19г. регистрацията е била изцяло с ПОЖЕЛАТЕЛЕН характер!!! Протоколите на Левски и Черно Море именно по тази причина са също от 19-та, въпреки, че се водят съответно 14 и 13! Тоест, за събития случили се след въпросната 19-та е много лесно да се направи някакъв хронологичен ред, НО... преди 19-та е "друга бира". Там учредителен протокол е само една част от доказателствения материал именно поради пожелателния характер на документа. За този период се гледат и МНОГО ДРУГИ факти, а протокола сам по себе си не доказва нищо!
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 12:04

Този протокол на Славия никъде не може да се види, така че на този етап не знам кво доказателство представлява. Да го видим, да кажат от кога го имат и да се докаже, че е автентичен.

Те (буферите) не вярвали на съвременниците, ами на факти, или пък на липсата им (100 години по-късно все ще липсва нещо). Много удобно, само където фактите могат да се тълкуват по много начини.
Колкото до съвременниците, че били същите като нас (с което незнам кво се има има предвид, но да приемем че в черно - белите очи е нещо лошо :) ), @иги току що наклевите Никола Алваджиев написал "Пловдивска хроника", някои хора и викат Пловдивската библия. Клеветиш го, че лъже в тази книга. Ама иначе бил велик пловдивчанин. :o

За Алваджиев се знае кога е роден, аз все още чакам рожденната дата на Пухтев. И докато не я представиш с доказателства, за мен ти просто лъжеш. Същото може да направиш и за Теньо Русев, щом казваш че е 1902, и това не ми е известно.

Колкото до снимката, със стари неща винаги може да се допуснат грешки. Ама което и от трите да е вярно, все не е във ваша полза, че е нямало клуб Ботев между 1912 - 1917г. :)

В тая тема нищо конкретно не е пуснато, освен изрезките от вестниците за 15-годишнената ни и на Тича няколко изрезки. Така че, който ни напада, че нямаме нищо, първо той да изкара нещо за своя клуб (или за тоя който си мисли, че е негов клуб :) )
Последна промяна от silverbg на 30 дек 2010 12:33, променено общо 1 път.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 12:33

Raoul_Duke написа:
Пловдив1926 написа:Говориш ми за съд и БФС, пък нямате регистрация и устав.

Казах, че си некомпетентен и стоя зад думите си. До 19г. регистрацията е била изцяло с ПОЖЕЛАТЕЛЕН характер!!! Протоколите на Левски и Черно Море именно по тази причина са също от 19-та, въпреки, че се водят съответно 14 и 13! Тоест, за събития случили се след въпросната 19-та е много лесно да се направи някакъв хронологичен ред, НО... преди 19-та е "друга бира". Там учредителен протокол е само една част от доказателствения материал именно поради пожелателния характер на документа. За този период се гледат и МНОГО ДРУГИ факти, а протокола сам по себе си не доказва нищо!

Когато става въпрос за история на футбола в Пловдив съм доста по-запознат от теб не 100 ами 200 процента. Говориш ми за ПОЖЕЛАТЕЛЕН характер на регистрацията. Това показва колко си неук и незнаещ. Ще ти напиша максимално ясно някои неща, белкем вденеш нещо и говориш по същество, а не само празни приказки.

- има разлика между учредителен протокол и регистрация в съда -> нито едното го нямате
- има разлика между спортно дружество и футболно дружество
- има разлика между лапета ритащи в двора на училището и футболен отбор
- има разлика между футболен отбор който играе футбол и такъв който не играе - втория просто не е футболен отбор

silverbg написа:Този протокол на Славия никъде не може да се види, така че на този етап не знам кво доказателство представлява. Да го видим, да кажат от кога го имат и да се докаже, че е автентичен.

Те (буферите) не вярвали на съвременниците, ами на факти, или пък на липсата им (100 години по-късно все ще липсва нещо). Много удобно, само където фактите могат да се тълкуват по много начини.
Колкото до съвременниците, че били същите като нас (с което незнам кво се има има предвид, но да приемем че в черно - белите очи е нещо лошо :) ), @иги току що наклевите Никола Алваджиев написал "Пловдивска хроника", някои хора и викат Пловдивската библия.

За Алваджиев се знае кога е роден, аз все още чакам рожденната дата на Пухтев. И докато не я представиш с доказателства, за мен ти просто лъжеш. Същото може да направиш и за Теньо Русев, щом казваш че е 1902, и това не ми е известно.

Колкото до снимката, със стари неща винаги може да се допуснат грешки. Ама което и от трите да е вярно, все не е във ваша полза, че е нямало клуб Ботев между 1912 - 1917г. :)

В тая тема нищо конкретно не е пуснато, освен изрезките от вестниците за 15-годишнената ни и на Тича няколко изрезки. Така че, който ни напада, че нямаме нищо, първо той да изкара нещо за своя клуб (или за тоя който си мисли, че е негов клуб :) )

Хаха, наглостта ви няма граници. Гледам си минал през уикипедии и тн и си изтрил рождената дата на всичките места, където самите вие си я бяхте написали :)

Ама не става така, не може цял живот да си я карате папагалската с "всички знаят" и "има много факти" ама всъщност никой да не ги е виждал.

Можело да се допусне грешка в снимката хаха - как ще допуснеш грешка със снимката на основателите на отбора бе? Все едно да объркаш на Хан Аспарух снимката с тази на Желю Желев :mrgreen:

Пак ще ти кажа тезата си и ти си този който трябва да ме обори с факти, защото иначе само може да я потвърдиш!

През 1912г. не сте съществували като футболен отбор. Били сте просто едно "махленско формирование". Заради войната това махленско формирование спира да съществува. След края на войната отново се прави същото махленско формирование. То се слива с още няколко махленски формирования, избира устав и протокол и започва да рита футболната топка. Желанието за по-ранно начало води до историите от 1912 нощи описани ГОДИНИ по-късно в КЛУБНИ издания на които както видяхме грам не може да се вярва.

Странно, как въпросът за това кой е най-старият отбор в Пловдив дори не е стоял на дневен ред за хората през 40те години :)

„Последни новини”, Пловдив, 22 декември 1940г.:
„Кой е основателят на спорта в града”

„Преди няколко вечери по почин на управлението на Пловдивската спортна област се състоя другарска трапеза на пионерите на спорта в града. Вечерята бе домакинствувана от председателя на спортната област г. Дим. Щиплиев и на нея се бяха отзовали мнозина от старите спортни дейци, между които личеха Отец Озон, Отец Карагьозов, Андрея Сербезов, Д-р Мишел Орманян, Д-р Карачомаков, Д-р Лев Ненов и др. Г-н Щиплиев приветствува гостите и подчерта големите заслуги на спортното движение за запазване младежта от лошото влияние на улицата.

В тая среща документално, с представените касови книжа, които до днес са запазени грижливо от отец Карагьозов, се установи, че първият спортен клуб в града е носил името Левски – основан през 1911 година, а в последствие от него се отцепва една групичка, която образува с.к. Ботев – нещо, което бе потвърдено и от един от основателите на „Ботев”, който присъствува на вечерята, г. Каранешев. С това се слага точка на един спор, който съществуваше досега поради липса на положителни данни: кой е основател на спорта в града.

Левски е първият клуб в града.
От книгите на същия личи, че клубът още в началото на своето основаване е проявявал рядко благородни инициативи, почти целият приход е отивал за подпомагане на бедни пловдивски граждани, заболели такива или семейства на убити през войната 1912 година. Изтъкна се, че и първите спортни врати са били направени с лично донесените на рамо чак от Бяла Черкова борови диреци от отец Карагьозов, Андрея Сербезов, П. Балабанов и други. Това може да ни подскаже с какъв голям идеализъм се е работило на времето, когато са липсвали условия за спортуването. Редом с „Левски” в онова време първи са спортували и учениците от Колежа, от които левскарите имат „закупена” първата топка по един много симпатичен начин. По случай тридесет години от основаването на с. к. „Левски” през идната година ще бъдат изнесени големи спортни тържества в града от името на клуба „Левски”.

Изображение
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 12:46

Клеветиш без да имаш никви доказателства, на базата на какво реши, че АЗ съм трил в уикипедия? Това е ЛЪЖА изречена от теб.

И кой си ти да казваш кое е клуб, и кое е махленско формирование? И ква е разликата помежду им по онова време? Някви международни критерии ли има, наши критерии ли има?

Колкото до изрезката, която съм пуснал - намери къде твърда, че Ботев е първия клуб в града. А и тази изрезка е поредно потвърждение, щом се е водил спор, а Левски е 1911, мисля че сам ще си направиш извода кога е бил основан Ботев.

П.П. И все още си чакам рожденната дата на Пухтев.

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 30 дек 2010 13:01

Пловдив1926 написа:.....

Бил компетентен нашия... :lol: Говориш пълни и тотални глупости! Тия отборчета, които си ги изтъкнал като по-стари от Ботев, отдавна са в небитието, така че ще пропуснем да коментираме тоя спам.
А след като си толкова компетентен има 2 варианта пред теб. Единият е да си вземеш парцалките, да отидеш в съда и да ДОКАЖЕШ това, което ти трови живота. Другият вариант е да продължаваш с форумните плюнки, които ти гарантирам, че няма да стигнат по-далеч от собствения ти монитор! Изборът е твой!
Последна промяна от Raoul_Duke на 30 дек 2010 13:29, променено общо 3 пъти.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 13:06

Ходи му търси рожденното свидетелство на Пухтев. Като не ми вярваш, че е роден 1900 година си е твой проблем, ако можеш - разобличи ме в лъжа :) Факт е обаче че разни материали ви изчезват мистериозно от сайтовете, дали си ти или някой друг има ли значение - един дол дрекни както са казали хората :) Ама слава Богу има архиви, има заснети доста документи, така, че и библиотеката да запалите по комунистически пак няма да се скрият някои неща :)

Самите вие си пишете в собствените истории, че сте започнали като махленско формирование. Защо отричате, че докато не се сливате с още няколко подобни сте нищо повече от една компания деца ритаща топка?! Никакъв спор не се е водил за Левски, хората са били много наясно, че ви няма в тая схема.

Може ли от тука всичките умници, един да извади черно на бяло (или жълто на черно) НЕЩО, датиращо от 1912-1917 година, което да показва, че е имало такова нещо като футболен клуб Ботев Пловдив? Каквото и да е било?!
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 13:14

Твойта теза се гради на това, че Пухтев е роден 1900г. А сега позорна бягаш от нея, хаха.

За мен тоя махленски клуб е равен на ФК Ботев, никъде не съм твърдял че е било няква велика организация. Те нещата стават постепенно. 8-)

А колкото до споровете, в изрезката си го пише ясно. Дори от там където си взел изрезката, Ангел Ангелов отделно от тази статия е писал за това.
То в този твоя сайт на няколко места пише и че сме 1912г. ама незнам ти тука си говориш някви други тези. :)

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 13:19

Бягам от нея? Глупости, човека си е роден 1900. Всъщност не само той е на тези години. Виж имената на другите в първия ви управителен съвет - всичките по на 10-12 години, за какво говорим въобще?

Никой не отрича, че тия деца са си направили махленски отбор през 1912 година. Никой не може да ме убеди обаче, че сте били футболен отбор преди 1917 година защото доказателство за това, че сте развивали спортна дейност до тогава НЯМА.

Ти искаш ли да ми отговориш на въпроса от къде имате имената на хората в първия управителен съвет на Ботев? Защото твърдя, че ги няма написани в нищо от този период?

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 30 дек 2010 13:28

Пловдив1926 написа: преди 1917 година защото доказателство за това, че сте развивали спортна дейност до тогава НЯМА.

ЛЪЖЕЦ :mrgreen:

Изображение

Снимка от пролетта на 1915 г. На снимката е отец Херман Гислер с момчета от колежа Свети Августин.Сред тях (крайния в дясно в средния ред) е Богомил Икономов, един от основателите на Ботев Пловдив и с екип на отбора си. Снимката е собственост на наследниците на г-н Икономов. Те живеят в Германия от 1947 година.

Пловдив1926 написа:Виж имената на другите в първия ви управителен съвет - всичките по на 10-12 години, за какво говорим въобще?

ПАК ЛЪЖЕШ :mrgreen:

Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 13:45

Лъжец ще викаш на ония с фотошопа дето прави колажите на които ужким сте празнували пред ДНА-то 29та година :mrgreen:

Показваш ми снимка на отбора на френския колеж Св. Августин?! Как по-точно доказваш съществуването на отбора си като ми показваш снимка на друг отбор? Икономов е в КОЛЕЖАНСКИ отбор през 1915. Три години по-рано НА КОЛКО ГОДИНИ Е?

Не вярвах, че сред вас цари чак такова БРУТАЛНО непознаване на историята ви, но с всеки изминал ден ме опровергавате...

Върни се в “Архив”