Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот Irish stout » 30 дек 2010 09:39

silverbg написа:
loko2004 написа:
silverbg написа:Иги, дай да видя ся къде разбра, че Пухтев е роден 1900г. ?

Силвър не само Пухтев е роден 1900 ;) а и друг ваш основател

10.09.2010 г. 13:36:00 ч.
110 години от рождението на Никола Алваджиев - летописецът на Пловдив

а за Пухтев като ваш първи председател ти предлагам да се поразровиш ти за рождената му дата, която съм убеден че мноооого добре я знаеш... ;)

А ся аз ще се ровя. :lol: Вие го твърдите това - докажете го. Аз за другия знам, що ли си мисля, че се бъркате с него. :lol:

Не, Силвър, ВИЕ трябва да го докажете, защото претенцията е ваша, следователно трябва да се отстоява.
За кой друг смяташ, че има грешка? Алваджиев ли? Силвър, толкова години четеш по черно-бели форуми, не научи ли, че нещата при нас са подплатени с факти.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 09:41

Силвъре, коментирай ми предишния пост не задавай отклоняващи въпроси :) Щото ако почнем така да те питам Теньо Русев знаеш ли кой е :)
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 09:50

Кви отклоняващи въпроси ве - тва си е ваша теза, че председателя бил на 12г. и затова не можело да се смята, че учредил клуб. Ами ай ся кажете от къде са ви сведенията, че е на 12г.? И го направете бързо, че вече взех да се съмнявам, че знаете. :lol: Мен годините на учредителите изобщо не ме притесняват, ако ще и по на 12 да се били, ама вие си докажете твърдението.

За Св. Августин не виждам кво да коментирам, в тази тема са намесени други клубове.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 30 дек 2010 09:56

silverbg написа:Кви отклоняващи въпроси ве - тва си е ваша теза, че председателя бил на 12г. и затова не можело да се смята, че учредил клуб. Ами ай ся кажете от къде са ви сведенията, че е на 12г.? И го направете бързо, че вече взех да се съмнявам, че знаете. :lol: Мен годините на учредителите изобщо не ме притесняват, ако ще и по на 12 да се били, ама вие си докажете твърдението.

Много добре знаеш, че е роден 1900, а за това, че бързаш да ти го докажем отново ще те поздравя - добре сте се справили ;)
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 10:00

Не стига, че не знае и не е чел ами и нагъл на всичкото отгоре. Аз ти казвам, че е роден 1900 година. Ако мислиш, че греша - заповядай, обори ме с доказателство. И айде по-бързичко да приключим с въпроса кога е роден Пухтев, че трябва да си говорим как отбор от 1912 година седем години няма изигран мач, няма екипи, емблема, устав, нищо ама нали е бил отбор. След това може да си поговорим и за Теньо Русев, който уж бил дал името Ботев :) Ама викам подред да я караме :mrgreen:
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 30 дек 2010 10:02

Имам един въпрос, защо съвременниците едно време не са оспорвали годината на създаване?
За определни хора ще спомена, че комунистите най-вероятно нямат нищо общо ;) все пак те не са имали думата от 1912 до 1944!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 10:04

хахаха, аз съм бил нагъл. Той бил казвал, маухахахах! А ти кой си?! Ти дай доказателството, аз нямам никво твърдение, аз просто не знам, предоставям ти възможноста да ме научиш на нещо. Ама с факти, нали така правите?

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 30 дек 2010 10:06

Пловдив1926 написа:Не стига, че не знае и не е чел ами и нагъл на всичкото отгоре. Аз ти казвам, че е роден 1900 година. Ако мислиш, че греша - заповядай, обори ме с доказателство. И айде по-бързичко да приключим с въпроса кога е роден Пухтев, че трябва да си говорим как отбор от 1912 година седем години няма изигран мач, няма екипи, емблема, устав, нищо ама нали е бил отбор. След това може да си поговорим и за Теньо Русев, който уж бил дал името Ботев :) Ама викам подред да я караме :mrgreen:

Ако я караме подред през 1912 г са краднали една топка самия Пенелов си признава тази кражба, после след няколко години игри в махалата и са поотраснали са си направили устав избрали са си цветове емблеми и са станали футболен клуб ама тва е някъде към 1917-19 г.
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 30 дек 2010 10:19

До там ли я докарахте бе, мен да питате коя година ви е роден първият председател :mrgreen: Нали ви беше много ясна историята, нали ние глупаците се ровим по библиотеките и записваме всичко, защото сме по-тъпи от вас. Нали си предавате от поколение на поколение нещата :mrgreen:

Отваряме ви "официалния" сайт и четем:

Така в началото на месец март 1912 година те учредяват първото спортно дружество в Пловдив - "Христо Ботев" - футболно дружество. Съставен е учредителен протокол, избран е и първият Управителен съвет, в който влизат:

Стоян Иванов Пухтев - председател
Ненко Георгиев Пенелов - заместник-председател
Петър Делев - секретар-касиер
Теньо Русев - домакин.

Останалите учредители са: Никола Алваджиев, Димо Сидеров, Асен Мерджанов, Георги Каранешев, Бойчо Стоянов, Стефан Йовчев, Атанас Минчев, Борис Бакърджиев, Христо Димитров, Борис Сотиров, Слав Славов, Иван Петков, Богомил Икономов, Николай Николов, Георги Танев, Пейчо Попов, Ради Мурджев и Георги Радев.

Името на футболното дружество предлага Теньо Русев, който по-късно става летец и загива при авиационна катастрофа на 15. IX. 1929 година.

Съставен е учредителен протокол <- този протокол някой, някога виждал ли го е?
избран е и първият Управителен съвет < - при положение, че нямате въпросния учредителен протокол от къде ги взехте имената на тези хора?!
Името на футболното дружество предлага Теньо Русев, който по-късно става летец и загива при авиационна катастрофа на 15. IX. 1929 година. - ама напълно сигурни ли сте, че този човек ви е дал името и, че е бил във въпросния първи Управителен съвет, а не е бил състезател на ДРУГ ОТБОР?!

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 30 дек 2010 10:30

Ами теб питам човек, щото ти го твърдиш. Ако си мълчиш, нищо няма да те питам. Засега оставам с впечатлението, че нищо не знаеш по този въпрос, а просто си измисляш.

Протокола не знам кой го е виждал, уви хората от онова време а и от доста годинки след това, вече не са между живите. Ние не твърдим, че го притежаваме този протокол, ако феновете на другите клубове имат такива притенции - нека си покажат протоколите и да докажат, че са автентични.

Имената са казани от Ненко Пенелов и Никола Алваджиев (поне за това знам аз), последния надявам се знаеш кой е. За протокола също те казват. За Теньо Русев е същото, пак тези хора казват. Ако имаш някакви други сведения просто ги дай, толкова е лесно. Иначе само на приказки до никъде няма да стигнем.

айде до после, надявам се че някой ще почне да дава някви доказателства по същество.

Върни се в “Архив”