Левски да вземе урок по история от Локо

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Левски да вземе урок по история от Локо

Мнениеот Пловдив1926 » 29 дек 2010 12:58

Тази рубрика е попадение в десетката, защото винаги е интересно да прочетеш разумни становища на ваши читатели.
Интелигентен вестник(а вие сте именно такъв) ще отсее плявата от зърното.
Поводът да ви пиша е "бомбата" хвърлена от собственика на Левски Тодор Батков - "Левски е на 100 години".
Браво за инициативата!
Питам се обаче за какво бяха дългогодишните съдебни спорове за емблемата "Левски 1914"? Никой ли до вчера не беше прочел в Енциклопедията, че рожденната дата е 1911година?
Или сега става въпрос за конюктура?

Вижте как постъпиха в Локо Пловдив:

- А. Ангелов - техен фен направи научно изследване (на ниво кандидатска десертация) и го публикува.
- друг фен вече от висотата на трибуната на "Тема Спорт", призова историческата истина да излезе на бял свят
- Тема Спорт публикува и резюме на изследването
- на Черно-бялата Коледа в Пловдив чрез видеоинтервюта се разкри и доказа истината за неправдата в историята на клуба.

Като следствие от всичко това стотици фенове, футболисти, ръководители и ветерани поискаха 1926 година да бъде официално призната за рожденна дата на Пловдивското Юве.

Сега топката е в полето на Константин Динев, Христо Бонев и Атанас Узунов. Дали през 2011 година Локото ще е в Европа, не зависи само и единствено от тях. Но признанието, че клубът е на 85 години (създаден през 1926-та) е само в техни ръце. Искренно вярвам в тях.

Ето така се прави когато има гражданско общество на феновете. Неприятно впечатление ми направи коментарът на уважаваните от мен журналисти от "Гонг". Според тях "100 години Левски" е по-маловажно от продажбата на Дембеле или това Левски да е шампион. Но на 100 години Левски ще е само веднъж. Нима не е важно за журналиста, когато на вършва 50, 100 или повече (дай Боже) години!

"Без минало няма бъдеще". Думите са на Димитър Бербатов от церемонията Футболист на годината. Ще добавя - без истината, историята е като дърво без корен.

Изображение
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Re: Левски да вземе урок по история от Локо

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 13:13

Пловдив1926, смятам, че си от интелигентните в този форум, ала все пак не разбирам заглавието на темата. Почти всички левскари се чувстваме обидени от простотията на Тара. Това си е негова полюция, която ни обиди, а левскарската комуна недвусмислено показа, че не е съгласна с тази гавра и с историята на клуба и с нас феновете. Смятам, че това с безумната 1911г и постоянното натякване за това е опит феновете отново да бъдат уязвени и разединени.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 29 дек 2010 13:31

Заглавието на темата е заглавието на статията която съм пуснал за дискусия - 1 към 1. Тема Спорт са го измислили, даже не е от автора на материала.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
baigeorgi
Контакти:

Мнениеот baigeorgi » 29 дек 2010 13:42

аиде стига вече бе човек :twisted:

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 13:44

Пловдив1926 написа:Заглавието на темата е заглавието на статията която съм пуснал за дискусия - 1 към 1. Тема Спорт са го измислили, даже не е от автора на материала.

Както и да е, аз симпатизирам на Локото и се радвам, че феновета на тима извоюваха и наложиха историческата истина за тима. Поздравления! Слабо известен факт е, не и за локомотивци, че Спортклуб е бил най-популярния клуб в Южна България и дори и на национално ниво. Смятам, че такова нещо трябва да се отчете. Както и да е, смятам, че всичко за създаването на Левски и Славия е пределно ясно. Друг е въпросът за "родните" армейски клубове, два от които нямат никви документи за учредяването си, а третият, пък, няма абсолютно нищо.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 29 дек 2010 13:45

TheApostleOfFreedom написа:Пловдив1926, смятам, че си от интелигентните в този форум, ала все пак не разбирам заглавието на темата. Почти всички левскари се чувстваме обидени от простотията на Тара. Това си е негова полюция, която ни обиди, а левскарската комуна недвусмислено показа, че не е съгласна с тази гавра и с историята на клуба и с нас феновете. Смятам, че това с безумната 1911г и постоянното натякване за това е опит феновете отново да бъдат уязвени и разединени.

Защо? Просто статията казва,че когато се предявяват подобни претенции това се прави както го направихме ние, а не както Батков се опитва да го направи. Нищо повече.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 29 дек 2010 13:49

TheApostleOfFreedom написа:
Пловдив1926 написа:Заглавието на темата е заглавието на статията която съм пуснал за дискусия - 1 към 1. Тема Спорт са го измислили, даже не е от автора на материала.

Както и да е, аз симпатизирам на Локото и се радвам, че феновета на тима извоюваха и наложиха историческата истина за тима. Поздравления! Слабо известен факт е, не и за локомотивци, че Спортклуб е бил най-популярния клуб в Южна България и дори и на национално ниво. Смятам, че такова нещо трябва да се отчете. Както и да е, смятам, че всичко за създаването на Левски и Славия е пределно ясно. Друг е въпросът за "родните" армейски клубове, два от които нямат никви документи за учредяването си, а третият, пък, няма абсолютно нищо.

Определено това което се случи в Локомотив и това, което се случва в Левски са две напълно различни неща. Иначе за Спортклуб и истинската история на Локомотив тепърва ще говорим и пишем много. Само като бегъл щрих ще вметна, че десетилетия наред именно Спортклуб е отбора с най-много записани членове не само в ювна, а в цяла България :!:

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 29 дек 2010 13:51

Irish stout написа:Защо? Просто статията казва,че когато се предявяват подобни претенции това се прави както го направихме ние, а не както Батков се опитва да го направи. Нищо повече.

Ако претенциите не са безпочвени - тогаз добре. А аз твърдя, че претенциите на Тара са не само безпочвени, а и безумни. Вероятно има и некви задни мисли, а не само заяждане с бат'Венци.
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 29 дек 2010 14:12

TheApostleOfFreedom написа:
Irish stout написа:Защо? Просто статията казва,че когато се предявяват подобни претенции това се прави както го направихме ние, а не както Батков се опитва да го направи. Нищо повече.

Ако претенциите не са безпочвени - тогаз добре. А аз твърдя, че претенциите на Тара са не само безпочвени, а и безумни. Вероятно има и некви задни мисли, а не само заяждане с бат'Венци.

Възможно е. Или по този начин показва, че претенциите на Батков са безпочвени, тъй като неговият начин не върви. Или се прави като нас, или не се прави. Щом не го прави по официалния начин, значи тезата му издиша.
Между другото, претенциите към годината 1911 са още от времето на Лафчис.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Върни се в “Локо Пловдив”