"Левски" с проект за покрив на стадиона

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: "Левски" с проект за покрив на стадиона

Мнениеот TristaNNN » 28 дек 2010 02:15

Ето това макетче е доста интересно: http://img84.imageshack.us/img84/8052/g ... nt19ji.jpg Освен това, този плъзгащ покрив е дсота интересен.

Не съм специалист по архитектура, проектиране и инжинерство, но ми се вижда че този макет е реален. Геометрията на стадиона се различава от тази на Герена, но в България има кадърни строители, които могат да разчупят нещата. Така като гледам...ако се махне плаващия покрив май тежестта пада на дъговите основи. Тоест, ако покрива се направи от по-леки материали, а тежестта падне на дъгите преблемът с насипите и нестабилната земна маса би отпаднал. Освен това не вярвам че самата козирка ще е бетон или стомана.

В допълнение, ако сте ходили на стадиона в Надежда и си спомняте така прословутите метални въжета....при този макет биха дали малко допълнителна сигурност на конструкцията ако се позиционират на правилните места. Това обаче могат да го подтвърдят компетентните лица, при мен е само идея.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 28 дек 2010 02:33

Кашчей написа:
THE G.A.M.E написа:
dido91 написа:Изображение

Мда .... няма спор - добре изглежда !

Ако кажеш и как се държи тази козирка... ще сте върхът в строителството ;)

Ами това е само примерен макет, който покрива 100% от стадиона. Доколкото си спомням изискванията на УЕФА са за 80% покритие (поправи ме ако греша). Та ... картинката на колегата е много добра, защото дава широк поглед и може да се разгледа самия стадион заедно с част от територията около него. Не мисля че ще е толкова трудно да се вдигнат няколко пилона около осветителните кули...не знам колко и къде, не съм инжинер. Мисълта ми е, че може да се пробва схема с метални въжета, които да държат покрива отгоре. Така ще се избегне проблема с насипите, просто носещите конструкции могат да бъдат позиционирани отвън, с подходящите изчисления разбира се :)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 28 дек 2010 13:48

Вижте,аз съм електроинженер,но доколкото по Съпромат сме решавали доста задачи с конструкции,мога да кажа,че има десетки варианти за осъществяване на покрива,един екип строителни инженери за месец ще направи проектите - идеен, работен и спецификацията.При всички случаи ще се работи с голям коефициент за сигурност-над 10,вземат се впредвид обледяване,вятър и земетръси.Баждеков споменава определена сума,което ме води на мисълта,че това вече е направено-без спецификация на необходимите материали и данни за цената,която ще струват монтажните работи и транспорт не може да се говори за 6 млн,примерно.Живот и здраве лятос ще видим за какво иде реч,но аз мисля,че ще го направят.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 28 дек 2010 17:32

Определено конструкциите които покриват Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis'
са приложими за всеки един стадион в България . Остава пробелма с паркингите и
финансирането . Колко ли могат да струват 2 такива конструкции ???
Изглеждат идеални дори и за стадион В.Левски .

Потребителски аватар
Sinqta lavina
Контакти:

Мнениеот Sinqta lavina » 28 дек 2010 18:26

Дано стане реалност ;)
ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ-НАЙ ГОЛЕМИЯ-ТИТУЛУВАН И ПОПУЛЯРЕН ОТБОР В БЪЛГАРИЯ-57-26 ТИТЛИ 28-КУПИ 3 СУПЕРКУПИ!
ЕДИНСТВЕНИЯ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ С ПОЛОЖИТЕЛЕН БАЛАНС И ПЪРВИЯ БГ ОТБОР В ЛИГАТАТА НА БОГАТИТЕ!
7:2 7:1 6:3 5:0
Левски би с 8:0 ЦСКА в Елитната юношеска група

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 дек 2010 21:29

Pichichi написа:Определено конструкциите които покриват Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis'
са приложими за всеки един стадион в България . Остава пробелма с паркингите и
финансирането . Колко ли могат да струват 2 такива конструкции ???
Изглеждат идеални дори и за стадион В.Левски .

Идеални са.... само кажи кое трябва да се събори на разстояние поне 50 метра от двете страни на стадиона, за да се направи това!Дори мисля, че трябва да е по-голямо, защото атинският стадион е вкопан, а не е насип.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
rider
Контакти:

Мнениеот rider » 28 дек 2010 23:02

За Васил Левски мисля че няма как да се реализира точно този вариант -Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis' тъй като наистина трябва наоколо да се бутне туй онуй :roll: , обаче на Герена може и да се реализира. Както спомена колегата Синьо сърце, няма начин да не може, все ще се намери някой кадърен строителен инженер дет да реши задачата. Мисля че поне едно 20-30% оот стадионите все ще могат да се прогодят според изискванията на УЕФА без да се вдигат наново от основи :?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2010 10:02

rider написа:За Васил Левски мисля че няма как да се реализира точно този вариант -Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis' тъй като наистина трябва наоколо да се бутне туй онуй :roll: , обаче на Герена може и да се реализира. Както спомена колегата Синьо сърце, няма начин да не може, все ще се намери някой кадърен строителен инженер дет да реши задачата. Мисля че поне едно 20-30% оот стадионите все ще могат да се прогодят според изискванията на УЕФА без да се вдигат наново от основи :?

За твоята идея на "Г.Аспарухов", стъпките, върху които ще лежат основите на носещите ферми, както и пилоните между тях, трябва да се намират в двата края на червените елипси.Хайде за едната ще се жертва част от тренировъчното игрище и от парка, но за другата... ще преместят ли булеварда :roll: Колкото по-близо са до самият стадион, толкова по-стръмни ще са дъгите и до някаква степен по-неустойчиви.

Изображение
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 29 дек 2010 12:31

То точно същата конструкция като на "Spyros Louis" няма как да стане . Трябват инжинерни решения за да се пригоди към съответното място . Иначе вкопан е само първия етаж на "Spyros Louis" , горния си е изцяло над земята и е по-висок от Герена . Другото е че Герена е по малък като площ от "Spyros Louis" . , т.е. конструкцията ще е по-малка . Също така си мисля че и на националния може да се направи подобна конструкция . Проблем и на 2-те места ще е паркингa .Примерно никой няма да се съгласи да се унищожи парка до Герена за да се направи паркинг !!!

Върни се в “Левски”