Мнениеот buyhuy » 26 мар 2009 10:26
Отдавна не слушам Гонг. Всяко нещо с времето си. Мисля, че се изчерпа отдавна. Не само, че няма нови хора, но всичко е едно и също. Абсолютно същото ниво като в началото. Никакво развитие. В началото някак си вървеше, Пред банята, Гонг, монг....
Ми те така могат да се пенсионират. Национална медия и само Левски и ЦСКА. Айде в началото търсен ефект, интересно, карат се, дъвчат се... Ама да караш така с години? Омръзва. Ама така им е по-лесно. Малък екип, само София, кой пръднал в Левски - кой не ял супа в ЦСКА.
Много ниско ниво на журналистика.
Вестник Уикенд например, става все по-четен, защото покрива огромен брой събития и хора. Другите подобни вестници пишат само едни и същи неща, за само едни и същи хора. Е аман!
Левски и ЦСКА се отразяват по половин час, дори когато няма никакви новини. Ебаси. Ми разрови се, светът е широк, има толкова по-интересни събития.
Какво е направил Дядо Яго от село Жмурово с бабата вчера, е десет пъти по-интересно от това в колко си е легнал Азис. Като има новина с Азис, ОК. Ама като няма - пак Азис! Щото имаме репортер до Азис и така, по лекото съпротивление. А новината за дядото иска импровизация, ходене, тва-онва.
- Че кой го интересува дядото?
- Като не ви харесва, не го слушайте!
- МЕН!
- Така и правя!
Скоро не съм слушал Гонг. Иначе всеки ден в Пловдив между 17.00 и 17.30 пътувам и естествено слушам радио. Чат-пат му давам шанс. Преди някой важен мач на Локо Пловдив или Шампионска лига, ама много бързо разбирам, че в това радио времето е спряло някъде в 2005 година и пускам Радио 1, а новините за футбола от някой сайт.
Включително и този, разбира се.
Сайтът е доста по-добър от радиото.
ПП Забравих. Тази дето му е жена на Томислав. Сори, ама няма толкова дразнещ начин на говорене. Превземане, лигавене, мисли си, че за да си добър журналист - трябва да се превземаш като Валя Ахчиева. То е смяна на тембър, то е извисяване - чудо.
Говори си нормално бе жена! Да не мислиш, че като се префанцунваш така, думите ти стават по-впечатляващи? Напротив. Слушателят трябва по естествен път да слуша и да не се замисля как говори водещият, а да слуша думите му. Когато тая говори съм сигуреня че никой слушател не може да повтори какво е казала като новина, щото по време на нейното говорене - единствено си мислиш: "Тая как се надува, как се префанцунва, как диша, как си пъне устата да изговори "Рилски Спортист, Спартак Плевен" и т.н. И накрая не си чул нищо от новините, щото си размишлявал вирху начина и на говорене.